Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / City Plaza: Κατάληψη τέλος, 3 χρόνια μετά – “Έφυγαν για να μην συλληφθούν”, λέει η Αλίκη Παπαχελά (vid)
ΕΛΛΑΔΑ

City Plaza: Κατάληψη τέλος, 3 χρόνια μετά – “Έφυγαν για να μην συλληφθούν”, λέει η Αλίκη Παπαχελά (vid)

City Plaza: Δεν πέρασαν 24 ώρες από την ανάληψη των καθηκόντων από τον νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και αμέσως οι καταληψίες εκκένωσαν το City Plaza.

City Plaza: Αποχώρησαν από το City Plaza Hotel οι μετανάστες που το είχαν καταλάβει τρία χρόνια πριν με τη συνδρομή «αλληλέγγυων». Το ξενοδοχείο της οδού Αχαρνών αποτελούσε μία από τις πιο πολυπληθείς καταλήψεις στην οποία είχαν βρει καταφύγιο κυρίως αλλοδαποί. Η αποχώρηση από το ξενοδοχείο της οδού Αχαρνών έγινε με πρωτοβουλία των αλληλέγγυων, καθώς φοβήθηκαν ότι θα γινόταν αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση. Πριν αποχωρήσουν μετανάστες και αλληλέγγυοι είχαν καθαρίσει τους χώρους. Αυτή την ώρα έξω από το ξενοδοχείο βρίσκονται δυνάμεις της ΟΠΚΕ, αλλά και η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Αλίκη Παπαχελά, που εξετάζει τον χώρο. Πάντως, η εκκένωση της συγκεκριμένης κατάληψης περιλαμβανόταν στις δέκα πρώτες ενέργειες της αστυνομίας, υπό τη νέα πολιτική ηγεσία.

Όλα άρχισαν το 2016 όταν άγνωστοι έσπασαν την κεντρική είσοδο και κατέλαβαν το ξενοδοχείο της, το οποίο ήταν κλειστό. Χωρίς  την συγκατάθεση της παραχώρησαν τα δωμάτια, αλλά και τους υπόλοιπους χώρους σε μετανάστες. Παρά τις τρεις εισαγγελικές εντολές και τις προσπάθειες της ιδιοκτήτριας να εκκενωθεί ο χώρος, δεν έγινε τίποτα.  Η ιδιοκτήτρια Αλίκη Παπαχελά είχε απευθυνθεί πολλές φορές στην Αστυνομία, προκειμένου να προχωρήσει σε εκκένωση, ενώ είχε καταγγείλει ότι στο City Plaza γίνονταν παράνομες πράξεις και είχαν καταφύγει ύποπτα άτομα. Η κ. Παπαχελά, πλήρωνε κανονικά τον ΕΝΦΙΑ και τους λογαριασμούς, ενώ όπως διαπίστωσε οι καταληψίες είχαν κάνει ζημιές και καταστροφές που φτάνουν τα 2.000.000 ευρώ.

City Plaza: Οι πρώτες εικόνες

City Plaza: Μηνύσεις, εισαγγελική εντολή αλλά… αποτέλεσμα μηδέν

Υπενθυμίζεται πως η Αλίκη Παπαχελά είχε καταθέσει μήνυση και κατά του πρώην υπουργού προστασίας του πολίτη, Νίκου Τόσκα και του αρχηγού της Ελληνικής αστυνομίας, ζητώντας τους να εφαρμόσουν το νόμο και να απομακρύνουν τους καταληψίες από την περιουσία της. Υπήρχε δε, και εισαγγελική εντολή για την εκκένωση του ξενοδοχείου. «Ο κύριος Τόσκας μου είπε ότι έχω δίκιο και μου είπε να πάω από το γραφείο του. Πήγα στο γραφείο του, μου είπε ότι θα σας ειδοποιήσω αν είναι να λυθεί το θέμα και αν δεν λυθεί πάλι θα σας ειδοποιήσω, ωστόσο ουδεμία ειδοποίηση έλαβα ποτέ».

Οι αλληλέγγυοι, πάντως, με ανακοίνωσή τους στο facebook, σημειώνουν ότι οι μετανάστες που βρίσκονταν στο συγκεκριμένο κτίριο -η κατάληψη κράτησε συνολικά 39 μήνες- έχουν μεταστεγαστεί σε άλλους χώρους «στον αστικό ιστό».

Όλα αυτά λίγες ώρες μετά τις εξαγγελίες του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που είχε αναφερθεί στην κανονικότητα που πρέπει να επανέλθει στα Εξάρχεια και τις εστίες ανομίας που θα πρέπει να εξαλειφθούν. «Χρειάστηκαν τρία ολόκληρα χρόνια, όμως με το που έγινε η αλλαγή στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η κατάληψη του ξενοδοχείου City Plaza έληξε το βράδυ της Τρίτης, χωρίς την παρέμβαση της αστυνομίας».

Η Αλίκη Παπαχελά είχε προκαλέσει μεγάλο σάλο καθώς αρχικά είχε υποστηρίξει την κατάληψη του ξενοδοχείου, όταν όμως συνειδητοποίησε ότι πρόκειται για το δικό της, αντέδρασε έντονα. Μάλιστα ήταν ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ και κατήγγειλε ότι η κατάληψη ήταν υποκινούμενη, καθώς πλέον είναι… αντιΣΥΡΙΖΑ.

Το hashtag «jesuisAliki», είχε γίνει μάλιστα πρώτο στα Greece Trends.

City Plaza: Η Αλίκη Παπαχελά στο ΣΚΑΪ (26-1-2017)

Δείτε ακόμη: 

City Plaza: Επίθεση στο συνεργείο του OPEN και την ιδιοκτήτρια του υπό κατάληψη ξενοδοχείου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις