Αντετοκούνμπο – ESPN: «Σιγά μην κλάψω…» (vid)

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αντετοκούνμπο – ESPN: «Σιγά μην κλάψω…» (vid)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Λευτέρης Αμπατζής

Αντετοκούνμπο - ESPN: Αθλητής της χρονιάς αναδείχτηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο από το ESPN αλλά αυτή τη φορά ήταν χαμογελαστός όταν παρέλαβε το βραβείο του

11.07.2019 | 11:14

Αντετοκούνμπο – ESPN: Ετσι όπως εξελίσσεται το αμερικανικό όνειρο για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο τέλος θα πάρει και… Οσκαρ. Ο «Greek Freak» βραβεύτηκε ως ο «Αθλητής της Χρονιάς» από το ESPN αλλά αυτή τη φορά δεν έβαλε τα κλάματα. Ηταν μάλιστα η πρώτη ατάκα που είπε μόλις ανέβηκε για να πάρει το βραβείο του και να πει δύο λόγια στον κόσμο που για ακόμη μία φορά τον αποθέωσε. «Αυτός ο λόγος δεν θα είναι σαν εκείνον που έβγαλα όταν πήρα το βραβείο του MVP. Δεν θα κλάψω σήμερα. Σαν παιδί ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα κερδίσω ένα τέτοιο βραβείο. Αυτό δείχνει πως όταν δουλεύεις σκληρά και πιστεύεις στα όνειρά σου, κάτι σαν αυτό μπορεί να συμβεί» είπε αρχικά ο Giannis.

Στη συνέχεια της ομιλίας του, τόνισε: «Καταρχάς, ευχαριστώ τον Θεό, πάντα θέλω να το κάνω αυτό επειδή με ευλόγησε με αυτό το απίστευτο ταλέντο και με έβαλε στη θέση να είμαι πετυχημένος. Χωρίς αυτόν δεν θα ήμουν εδώ, κάνοντας αυτό που αγαπάω, εκπληρώνοντας το όνειρό μου. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους αδελφούς μου, τη μητέρα μου, τον πατέρα μου, την κοπέλα μου. Σας ευχαριστώ που με προσέχατε όλη την σεζόν και που με αντέξατε. Σας αγαπάω μέχρι θανάτου. Ευχαριστώ όλους όσοι με βοήθησαν να φτάσω μέχρι εδώ: Τους συμπαίκτες μου, το Μιλγουόκι, τη χώρα μου, τους φαν μου, σας αγαπάω μέχρι θανάτου. Ελπίζω αν συνεχίσω να δουλεύω τόσο σκληρά να έρθουν κι άλλα βραβεία».

 

Κορυφαίος ανάμεσα στους κορυφαίους

Ο Αντετοκούνμπο κατάφερε να αναδειχτεί καλύτερος άνδρας αθλητής στις ΗΠΑ, διάκριση που είναι η σημαντικότερη σε αυτό το επίπεδο, καθώς είχε να ανταγωνιστεί και άλλους κορυφαίους αθλητές από διαφορετικά σπορ, όχι μόνο από το μπάσκετ. Στην τελετή των ESPYS, ο Αντετοκούνμπο βγήκε νικητής απέναντι στους Μούκι Μπετς (Μπόστον Ρεντ Σοξ, μπέιζμπολ), Μπρουκς Κέπκα (γκολφ) και Πάτιρκ Μαχόμες (Κάνσας Σίτι Τσιφς, NFL). Επίσης, ο Giannis πήρε και το βραβείο του καλύτερου παίκτη στο ΝΒΑ.

Στην ίδια τελετή βραβεύτηκε ως καλύτερη ομάδα της χρονιάς η Εθνική ποδοσφαίρου των ΗΠΑ στις γυναίκες που κατέκτησε πριν από λίγες μέρες το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Γαλλία. Η επιθετικός Αλεξ Μόργκαν, μέλος της συγκεκριμένης ομάδας, ήταν η «Αθλήτρια της Χρονιάς». Βραβεύτηκαν επίσης ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ως καλύτερος παίκτης του MLS και ο Λιονέλ Μέσι ως καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο.

Αμέσως μετά τις βραβεύσεις ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε την ευκαιρία να φωτογραφηθεί μαζί με τρεις θρύλους του μπάσκετ, όπως ο Μπιλ Ράσελ, ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ και ο Κόμπε Μπράιαντ.

Exit mobile version