Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μέρκελ τρέμουλο: Τρέμει ξανά η καγκελάριος – Τρίτη φορά, σε λίγες εβδομάδας
ΚΟΣΜΟΣ

Μέρκελ τρέμουλο: Τρέμει ξανά η καγκελάριος – Τρίτη φορά, σε λίγες εβδομάδας

Μέρκελ τρέμουλο: Για ακόμη μια φορά, την τρίτη μέσα σε διάστημα μερικών εβδομάδων, η Άνγκελα Μέρκελ άρχισε να τρέμει κατά τη διάρκεια μιας επίσημης εμφάνισής της.

Μέρκελ τρέμουλο: Η Άνγκελα Μέρκελ εθεάθη σήμερα, Τετάρτη (10/06) για τρίτη φορά σε διάστημα εβδομάδων να τρέμει σε δημόσια εμφάνισή της, κατά την υποδοχή του πρωθυπουργού της Φινλανδίας Αντι Ρίνε που πραγματοποιεί επίσκεψη στο Βερολίνο, σύμφωνα με πλάνα του Reuters. Το βίντεο για μια ακόμη φορά κάνει τον γύρο του διαδικτύου προκαλώντας πολλά ερωτηματικά για το τι τελικά ισχύει με την κατάσταση της υγείας της Καγκελαρίου, καθώς όπως προαναφέρθηκε αυτή δεν είναι η μοναδική φορά που η Μέρκελ τρέμει μπροστά στις κάμερες.

Υπενθυμίζεται ότι η Μέρκελ εθεάθη να τρέμει κατά την υποδοχή του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Βερολίνο στις 18 Ιουνίου και κατά την συνάντησή της με τον πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάιερ στις 27 Ιουνίου, προκαλώντας ανησυχίες για την κατάσταση της υγείας της. Αυτή τη φορά το τρέμουλο της Άνγκελα Μέρκελ μοιάζει να είναι λιγότερο αισθητό από τις προηγούμενες δυο φορές. Είναι όμως ξεκάθαρο ότι η καγκελάριος της Γερμανίας δεν μπορεί να ελέγξει το τρέμουλό της, όσο κι αν προσπαθεί. Δεν χάνει, όπως και τις προηγούμενες φορές, την ψυχραιμία της.

Μέρκελ τρέμουλο: «Είμαι καλά, μην ανησυχείτε»

Η Μέρκελ συνέχισε κανονικά, όπως προέβλεπε το πρόγραμμα, τις συνομιλίες της με τον Φινλανδό πρωθυπουργό και στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε προσπάθησε να κατευνάσει τις ανησυχίες για την υγεία της. «Νιώθω πολύ καλά, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας», είπε στους δημοσιογράφους. Και συμπλήρωσε: «Νομίζω ότι θα πρέπει να γίνεται αποδεκτό όταν λέω ότι είμαι καλά». Το τρέμουλο της Μέρκελ κατά την υποδοχή του Ουκρανού προέδρου είχε αποδοθεί στην υψηλή θερμοκρασία που επικρατούσε εκείνη τη μέρα στο Βερολίνο και σε αφυδάτωση, ενώ τη δεύτερη φορά στην ψυχολογική πίεση από την ενθύμηση του πρώτου περιστατικού.

Μετά και το δεύτερο συμβάν Η Μέρκελ είχε πει: «Είμαι πεπεισμένη ότι όπως εμφανίστηκε αυτή η αντίδραση του οργανισμού έτσι και θα φύγει». Δεν απάντησε όμως στο ερώτημα τι κρύβεται πίσω από τα συχνά αυτά συμπτώματα κι αν έχει ζητήσει τη γνώμη γιατρών. «Κατανοώ την ερώτηση», είπε στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνόδου G-20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας «αλλά δεν έχω τίποτε ιδιαίτερο να αναφέρω πέραν του ότι είμαι καλά».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις