Υπουργοί 2019: Από πρωί στα γραφεία τους – Στις 7:00 έφτασε ο Χρήστος Σταϊκούρας (vids)

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υπουργοί 2019: Από πρωί στα γραφεία τους – Στις 7:00 έφτασε ο Χρήστος Σταϊκούρας (vids)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Υπουργοί 2019: Δεύτερος, στις 7:34, βρέθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης Επενδύσεων και Επενδύσεων ο Άδωνις Γεωργιάδης.

10.07.2019 | 09:57

Υπουργοί 2019: Από νωρίς το πρωί βρέθηκαν στα γραφεία τους οι νέοι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Πρώτος έφτασε στο υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης ο Χρήστος Σταϊκούρας. Συγκεκριμένα, ο νέος υπουργός Οικονομικών έφτασε στις 07:08 στο υπουργείο Οικονομικών. Εκεί τον χαιρέτισαν και χαιρέτισε και ο ίδιος όλους τους υπαλλήλους, από την είσοδο του κτιρίου μέχρι και το γραφείο του. Μάλιστα, τόνισαν στο νέο υπουργό ότι είναι διαθέσιμοι για οποιαδήποτε διευκρίνιση και συνεργασία τις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων του.Ο Χρήστος Σταϊκούρας και οι συνεργάτες του βεβαίως έχει ένα πολύ κρίσιμο χαρτοφυλάκιο στο οποίο συμπεριλαμβάνονται σημαντικοί άξονες του κυβερνητικού προγράμματος. Ο νέος ΥΠΟΙΚ βεβαίως στις 11:00 θα είναι στη Βουλή για το πρώτο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δεύτερος, στις 7:34, βρέθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης Επενδύσεων και Επενδύσεων ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε ότι «δεν μπορεί να αφήσουμε καμία ημέρα χαμένη». Όπως εξήγησε «ετοιμαζόμαστε για τα πρώτα νομοσχέδια. Προτεραιότητά μας να δούμε τα έτοιμα νομοσχέδια από τους προηγούμενους και αν χρειάζεται να τα φέρουμε στη Βουλή».

Τι είπε για το Ελληνικό

Ερωτηθείς για τη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lamda Development, κ. Οδυσσέα Αθανασίου, για την επένδυση στο Ελληνικό ο υπουργός Ανάπτυξης εξήγησε ότι «είχα ενημέρωση για τα ακριβή στάδια προκειμένου να ξεκινήσει η επένδυση στ’ αλήθεια. Είναι ένα ένα σύνθετο έργο, επειδή, όμως, πιστεύω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει προσωπικά ενδιαφέρον θα συντονίσει τα υπουργεία για να πάμε γρήγορα με την επένδυση στο Ελληνικό». Στις 7:46 την πόρτα του υπουργείου Υγείας πέρασε ο Βασίλης Κικίλιας ο οποίος στις δηλώσεις του επισήμανε την σημασία της συνεργασίας με όλους.

«Συμπαίχτες είναι όλοι. Θα είμαστε σε αλληλεπίδραση με τον κόσμο για να δούμε τι πρέπει να φτιαχτεί. Όλοι θα είναι συμμέτοχοι σε αυτή την προσπάθεια ακόμα και όσοι πιστεύουν ότι είμαστε αντίπαλοι επειδή είμαι υπουργός της Νέας Δημοκρατίας». Όσο για το ποια θα είναι η πρώτη του απόφαση, ο νέος υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι «το πολύ μεγάλο βάρος το παίρνουν οι μεγάλες μονάδες υγείας της πρωτεύουσας».

Exit mobile version