Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Χρυσή Αυγή εκτός Βουλής: Το “ζήτω η νίκη” του Νίκου Μιχαλολιάκου και οι αντιδράσεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσή Αυγή εκτός Βουλής: Το “ζήτω η νίκη” του Νίκου Μιχαλολιάκου και οι αντιδράσεις

Χρυσή Αυγή εκτός Βουλής: Η Χρυσή Αυγή δεν θα περάσει το όριο του 3% και έτσι θα μείνει εκτός της νέας Βουλής, σύμφωνα με την τελική εκτίμηση της Singular Logic για τις εθνικές εκλογές.

Χρυσή Αυγή εκτός Βουλής: Οριστικά εκτός Βουλής μένει η Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με νεότερη  εκτίμηση του υπουργείου Εσωτερικών για τα αποτελέσματα των εκλογών 2019. Με ποσοστό ενσωμάτωσης 79,12%, η Χρυσή Αυγή καταλαμβάνει 2,96%. Το υπουργείο Εσωτερικών εκτιμά ότι το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου δεν θα πιάσει το όριο του 3%, με αποτέλεσμα να μην μετέχει στο νέο Κοινοβούλιο, επτά χρόνια μετά την πρώτη της εκλογή. Ορισμένοι εκτιμούν ότι το «μαύρο» των ψηφοφόρων δεν αποκλείεται να οδηγήσει και σε εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος.

Παρά την εκλογική αποτυχία της Χρυσής Αυγής, ο Νίκος Μιχαλολιάκος, προχώρησε σε δήλωση “νίκης”. «Δίνουμε ένα μήνυμα σε εχθρούς και “φίλους”», ανέφερε ο Νίκος Μιχαλολιάκος πλαισιωμένος από την κόρη του Ουρανία Μιχαλολιάκου και τον Χρήστο Παππά. «Η Χρυσή Αυγή δεν τέλειωσε. Ο αγώνας για τον εθνικισμό συνεχίζεται. Επιστρέφουμε εκεί που γίναμε δυνατοί, στους δρόμους και στις πλατείες και θα αγωνιστούμε σκληρά ενάντια στον μπολσεβικισμό και τον άγριο καπιταλισμό που έρχεται». Μάλιστα, ο Μιχαλολιάκος τελείωσε το μήνυμα του με τη φράση «Ζήτω η νίκη», ένα από τα συνθήματα του ναζιστικού κόμματος της Γερμανίας.

Χρυσή Αυγή εκτός Βουλής: Οι εκλογικές περιφέρειες όπου καταποντίζεται η Χρυσή Αυγή

Στο όριο για να εισέλθει στη Βουλή βρίσκεται η Χρυσή Αυγή, με το ποσοστό της σε λίγο παραπάνω από το 60% της ενσωμάτωσης να κυμαίνεται στο 2,97%. Αυτό σημαίνει μια μεγάλη κατρακύλα για τα ποσοστά του τρίτου κόμματος στις εθνικές εκλογές του 2015, όταν και στην επικράτεια είχε λάβει 6,99% και την τρίτη θέση. Η ΧΑ έχασε σχεδόν όλα της τα εκλογικά προπύργια, με τη Λακωνία να ήταν αυτή που είχε καταγράψει ποσοστό πάνω το 10% και πιο συγκεκριμένα 11,44%. Πλέον, στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια καταλαμβάνει 3,76% στο 55,16% της ενσωμάτωσης.

Επίσης, η Χρυσή Αυγή είχε 9,42% στην Πέλλα, 9,26% στην Ημαθίας, 8,66% στην Κορινθία, 8,54% στην Αργολίδα, 8,4% στη Β’ Πειραιά, 7,83% στην Α’ Πειραιά, 8,68 στο τότε Υπόλοιπο Αττικής, 7,93% στην Εύβοια, 8,71% στον Έβρο, 8,46% στη Μαγνησία και 8,07 στα Δωδεκάνησα.

Πλέον, τα αντίστοιχα ποσοστά είναι

3,55% στην Πέλλα με το 60,86% της ενσωμάτωσης, 4,16% στην Ημαθία με το 64,38% της ενσωμάτωσης, 3,37% στο 63,26% της ενσωμάτωσης, 3,72% στη Β’ Πειραιά με το 68,34% της ενσωμάτωσης, 3,16% στο 65,25% της ενσωμάτωσης, 3,17% στην Ανατολική Αττική στο 56,86% της ενσωμάτωσης και 4,56% στη Δυτική Αττική στο 67,89% της ενσωμάτωσης, 2,67% στην Εύβοια στο 51,31% της ενσωμάτωσης, 3,46% στον Έβρο στο 54,47% της ενσωμάτωσης, 3,89% στη Μαγνησία στο 53,55% της ενσωμάτωσης, ενώ στα Δωδεκάνησα το ποσοστό της είναι στο 3,6% στο 53,79% της ενσωμάτωσης.

Χρυσή Αυγή εκτός Βουλής: Οι δηλώσεις Κυριάκου Βελόπουλου

«Δεν έχουμε καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή και χαίρομαι που οι ναζιστές μένουν εκτός Βουλής. Δεν πιστεύω ότι οι ψηφοφόροι της ΧΑ στράφηκαν στην Ελληνική Λύση. Δεν είμαστε δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, η ιδεολογία μας είναι ο Ελληνισμός. Ήρθαμε για να συνδράμουμε το πολιτικό προσωπικό, όχι για να είμαστε αρνητικοί σε όλα. Το τι θα κάνουμε σε ζητήματα όπως η εκλογή του προέδρου της Βουλής ή η συνταγματική αναθεώρηση, έχει να κάνει με τις θέσεις μας αλλά και τα ονόματα που θα προταθούν. Πάντως, συμμέτοχοι στο έγκλημα κατά των Ελλήνων με αυτούς που το διέπραξαν, εμείς δεν θα γίνουμε. Για το τι θα κάνω κατά περίπτωση, ‘κάντε με θεό, να σας κάνω προφήτη’» είπε χαρακτηριστικά στον Νίκο Χατζηνικολάου (Αντ1) σε συνέντευξή του ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Χρυσή Αυγή: Θετική χαρακτήρισε για τον ελληνικό λαό τη μη είσοδο στη Βουλή η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη

«Το να βγαίνει έξω έχει καλώς. Το να είναι οριακό το αποτέλεσμα, το επόμενο βήμα είναι να πάει στη φυλακή. Εκεί είναι η θέση της με τα εγκλήματα που έχει πίσω της». Υπενθυμίζουμε ότι το 2012 στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη ο Ηλίας Κασιδιάρης, βουλευτής της Χρυσής Αυγής είχε επιτεθεί στη Λιάνα Κανέλλη. Ωστόσο, απαλλάχθηκε στο δικαστήριο.

Το επεισόδιο

Λιάνα Κανέλλη για Χρυσή Αυγή

Χρυσή Αυγή εκτός Βουλής: Ανακοίνωση ΚΕΕΡΦΑ

Η Χρυσή Αυγή επιτέλους έξω από τη Βουλή, με ανοικτή την πόρτα της φυλακής!

Η εκπαραθύρωση της Χρυσής Αυγής από τη Βουλή, μετά την είσοδο της το 2012, είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα με διεθνή διάσταση. Xαιρόμαστε γιατί άρχισε η αρχή του τέλους των ναζί στην Ελλάδα, της “σποράς των ηττημένων του 45” .

Είναι μια μεγάλη νίκη της μαζικής, ενωτικής, επίμονης, μακρόχρονης και συστηματικής δράσης χιλιάδων αγωνιστών και αγωνιστριών του αντιφασιστικού και του αντιρατσιστικού κινήματος που οδήγησαν τους υπόδικους ναζί σε πλήρη απομόνωση στις γειτονιές.

Η μάχη για να γίνει η δίκη της Χρυσής Αυγής καταδίκη των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, για να βρεθεί στη φυλακή όλος ο παραστρατιωτικός μηχανισμός, η ηγεσία και τα στελέχη των ταγμάτων εφόδου που παρίσταναν το “πολιτικό κόμμα”, στάθηκε καθοριστική για την απονομιμοποίηση τους. Η ολοκλήρωση της ανοίγει το δρόμο για μπει τέλος στην ανοχή της παρουσίας των φασιστών της Χρυσής Αυγής από το κράτος και τους μηχανισμούς του.

Υπήρξαν μεγάλοι σταθμοί αυτού του κινήματος. Ήταν οι μάχες που δόθηκαν σε κάθε γειτονιά ενάντια στις φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις, στα πογκρόμ κατά των μεταναστών και των προσφύγων, η υπεράσπιση των προσφυγόπουλων ώστε να πάνε στα σχολεία, η μάχη ενάντια τα εθνικιστικά συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, ο αγώνας της ΠΟΣΠΕΡΤ ενάντια στη παρουσία των φασιστών στα ΜΜΕ, η μάχη για να μην δίνουν τα δημοτικά συμβούλια χώρους στη Χρυσή Αυγή, οι διεθνείς αντιφασιστικές διαδηλώσεις στις 21 Μάρτη και την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα αλλά και οι διαδηλώσεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η ΚΕΕΡΦΑ, δέκα χρόνια από την ίδρυση της, πανηγυρίζει το τσάκισμα της παρουσίας της Χρυσής Αυγής στη Βουλή.

Έχουμε όμως να τονίσουμε ότι δεν χωράει εφησυχασμός γιατί δεν τελειώσαμε με τη φασιστική απειλή. Δεν τελειώσαμε ακόμη ούτε με τη Χρυσή Αυγή ούτε με το φασιστικό μόρφωμα του Βελόπουλου που τρύπωσε στη Βουλή. Έχουμε όμως την αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε την συντριβή τους με ένα μαζικό κίνημα που θα κλείσει ΟΛΑ τα Γραφεία-ορμητήρια, από τα Κεντρικά στη Μεσογείων μέχρι τα ελάχιστα που απέμειναν στις γειτονιές.

Έχουμε να συγκρουστούμε με τις ρατσιστικές πολιτικές που τους έστρωσαν το δρόμο, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Αυτές οι πολιτικές ξεσηκώνουν την οργή στην Ευρώπη, την ώρα που στη Μεσόγειο ο Σαλβίνι απαγορεύει στα καράβια που σώζουν τους πρόσφυγες να δέσουν σε ιταλικά λιμάνια και φυλακίζει αλληλέγγυους καπετάνιους και καπετάνισσες που τους σώζουν.

Είναι ώρα να κλιμακώσουμε την αντιφασιστική δράση για να τσακίσουμε μια και καλή τους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής.

7 Ιούλη 2019

Συντονιστικό της ΚΕΕΡΦΑ

Πλεύρης στο One Channel: Πολύ θετικό ότι η Χρυσή Αυγή δεν μπαίνει στη Βουλή

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις