Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ρούμπιτ – Ολυμπιακός: Ανακοινώθηκε η τέταρτη μεταγραφή (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ρούμπιτ – Ολυμπιακός: Ανακοινώθηκε η τέταρτη μεταγραφή (vid)

Ρούμπιτ - Ολυμπιακός: Την απόκτηση του πάουερ φόργουορντ Ογκουστίν Ρούμπιτ ανακοίνωσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός

Ρούμπιτ – Ολυμπιακός: Μπορεί ο Ογκουστίν Ρούμπιτ να έχει ύψος μόλις 2.ο1, ωστόσο στον Ολυμπιακό τον προορίζουν για σέντερ. Ο Ντέιβιντ Μπλατ είναι ξεκάθαρος ως προς τη χρησιμοποίηση του νέου αποκτήματος της ΚΑΕ που ανακοινώθηκε πριν από λίγο. Γι’ αυτό το λόγο αναζητά ακόμη ένα τεσσάρι, για να πλαισιώσει τη front line. Ηδη στην πειραϊκή ομάδα, εκτός του Ρούμπιτ, υπάρχει ο Μιλουτίνοφ και ο Αγραβάνης, με τη διαφορά ότι ο τελευταίος προκαλεί… διχασμό. Η διοίκηση θέλει να τον κρατήσει και, όπως φαίνεται, θα του αναπροσαρμόσει το συμβόλαιο, αλλά ο Μπλατ είναι αντίθετος.

Η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός, που δεν γνωρίζει ακόμη αν θα παίζει στην Α2 ή στην Μπάσκετ Λιγκ, συνεχίζει το σχεδιασμό για τη νέα σεζόν, με φόντο την Ευρωλίγκα. Ο Ρούμπιτ υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας και την τελευταία διετία αγωνιζόταν στη γερμανική Μπάμπεργκ. Είναι πολύ δυνατός κοντά στο καλάθι στο ένας εναντίον ενός και διακρίνεται για την προσαρμογή του στην ομαδική άμυνα. Μετά από τους Πάντερ, Κόνιαρη και Πολ αποτελεί την τέταρτη μεταγραφή του καλοκαιριού για τους ερυθρόλευκους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Ογκουστίν Ρούμπιτ. Ο Αμερικανός φόργουορντ υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας.

Το who is who…

Γεννήθηκε: 14/08/1989

Υπηκοότητα: Αμερικανός

Ύψος: 2.01μ.

Θέση: Πάουερ φόργουορντ

Προηγούμενες ομάδες: Walter Tigers Tübingen (2014-2015), Ratiopharm Ulm (2015–2017), Brose Bamberg (2017–2019)

Οι περσινοί αριθμοί του…

Στο γερμανικό πρωτάθλημα -σε σύνολο 38 αγώνων- είχε μέσο όρο 23.5 λεπτά συμμετοχής, 14.6 πόντους (85.8% βολές, 67.2% δίποντα, 43.3% τρίποντα) και 5.3 ριμπάουντ. Στο Basketball Champions League -σε σύνολο 19 αγώνων- είχε μέσο όρο 25.9 λεπτά συμμετοχής, 13.3 πόντους (80.6% βολές, 63.6% δίποντα, 26.3% τρίποντα), 6.3 ριμπάουντ και 1.1 κλεψίματα».

Ο υπόλοιπος σχεδιασμός

Οσον αφορά τα υπόλοιπα μεταγραφικά θέματα ο Ολυμπιακός αναζητά ακόμη ένα τεσσάρι που θα μπορεί να καλύπτει και τη θέση 5. Παράλληλα, ο Μπλατ έχει ζητήσει την παραμονή του Γκος και του Μάντζαρη. Στον δεύτερο θα γίνει επίσης αναπροσαρμογή συμβολαίου. Ολος ο προγραμματισμός γίνεται για την Ευρωλίγκα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η ομάδα δεν θα μπορεί να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της Μπάσκετ Λιγκ, αν τυχόν δεν ισχύσει ο υποβιβασμός στην Α2. Ούτως ή άλλως κανείς δεν γνωρίζει ακόμη με ποιες ομάδες, πέρα από τον Ολυμπιακό, θα ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις