Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ντάνι Άλβες: Συλλέκτης 40 τροπαίων (!)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ντάνι Άλβες: Συλλέκτης 40 τροπαίων (!)

Ντάνι Άλβες: Με το Κόπα Αμέρικα που κατέκτησε η Βραζιλία ο 36χρονος Ντάνι Άλβες μετράει 40 κούπες στην τροπαιοθήκη του

Ντάνι Άλβες: Το Κόπα Αμέρικα που κατέκτησε ο Ντάνι Άλβες με τη Βραζιλία ήταν το 40ο τρόπαιο στην καριέρα του! Δεν ξέρουμε αν θα καταφέρει να κατακτήσει οτιδήποτε άλλο ο 36χρονος Βραζιλιάνος, τον οποίο ζηλεύει ακόμη και ο Λιονέλ Μέσι. Αφενός γιατί ο Αργεντινός σούπερ σταρ μετράει 34 κύπελλα στη μέχρι τώρα καριέρα του, αφετέρου διότι με τη χώρα του δεν έχει κερδίσει ούτε ένα. Ο Ντάνι Άλβες είναι ένα από τα κορυφαία δεξιά μπακ στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ας μην μπούμε στη διαδικασία να τον συγκρίνουμε με άλλους γιατί κατά τη γνώμη μας δεν έχει πλέον αντίπαλο.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Παρί Σεν Ζερμέν, που είναι ελεύθερος εδώ και λίγο καιρό, ζητάει επίμονα να γυρίσει στην Μπαρτσελόνα για να τερματίσει την καριέρα του. Το αστείο είναι ότι ο Μέσι τον θέλει, αλλά ο Ερνέστο Βαλβέρδε και η διοίκηση φαίνονται αρνητικοί σε αυτή την προοπτική. Τραγικό λάθος, αν κρίνουμε σύμφωνα με το ποιους διαθέτουν οι Καταλανοί για το δεξί άκρο της άμυνας, τη στιγμή που κυκλοφορεί ελεύθερος ο τρελο-Ντάνι που έχει φορέσει τη φανέλα της Μπάρτσα από το 2008 έως το 2016, δηλαδή σε μια από τις πιο επιτυχημένες πορείες της σύγχρονης ιστορίας της.

Δεκάρι που παίζει δεξί μπακ

Ο Άλβες θυμίζει παλιούς Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές. Είναι τύπος που θα χωρούσε ακόμη και στη «σελεσάο» του 1982 που είχε έξι δεκάρια στην ενδεκάδα της και χωρούσαν όλα, μηδενός εξαιρουμένου. Είναι ένα δεξί μπακ που θυμίζει δεκάρι ακόμη και στη σημερινή εποχή. Γι’ αυτό ανατρέπει συνεχώς τα δεδομένα και κατακτά το ένα τρόπαιο μετά το άλλο. Γεννήθηκε στη Ζουαζέιρο της Μπαΐα και έκανε τα πρώτα του βήματα στις δύο αυτές ομάδες (Ζουαζέιρο και μετά στην Μπαΐα) πριν βγάλει εισιτήριο για τη Σεβίλλη το καλοκαίρι του 2002.

Ο Άλβες είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ανδαλουσία και η παρουσία του εκεί, έπειτα από δύο κύπελλα UEFA, ένα ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και ένα Σούπερ Καπ Ισπανίας, του άνοιξε τον δρόμο για την Μπαρτσελόνα. Έξι πρωταθλήματα, τέσσερα κύπελλα, τέσσερα Σούπερ Καπ Ισπανίας, τρία Τσάμπιονς Λιγκ, ισάριθμα Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων και άλλα τόσα ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ ήταν ο απολογισμός όσο καιρό ήταν κάτοικος Βαρκελώνης. Έφυγε έχοντας παράπονα από τη διοίκηση, επικαλούμενος ότι δεν σεβάστηκαν την προσφορά του στην ομάδα, αλλά υποσχέθηκε στον κόσμο ότι θα ξαναγυρίζει. Προς το παρόν κάτι τέτοιο δεν μοιάζει εύκολο.

Του λείπει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο

Στη Γιουβέντους και την Παρί Σεν Ζερμέν στις οποίες έπαιξε την τελευταία τριετία, είχε ανάλογη πορεία, με τη διαφορά όμως ότι δεν κατέκτησε ξανά το Τσάμπιονς Λιγκ. Βέβαια, ο τίτλος που λείπει από τη συλλογή του είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς δεν τα κατάφερε σε καμία από τις τρεις διοργανώσεις που μετείχε με τη «σελεσάο». Με τη φανέλα της πατρίδας του πάντως μετράει 115 συμμετοχές με 8 γκολ και συνεχίζει. Οσο για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, θα κριθεί από την απόφαση της Μπαρτσελόνα. Αν δεν αλλάξει διάθεση η διοίκηση και ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο Άλβες δεν θα είναι δύσκολο να επιλέξει. Είναι πολλές οι ομάδες στο υψηλό επίπεδο που θέλουν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις