Κυριάκος Μητσοτάκης: Εκλογές 2019 – Χαμός κατά την άφιξή του στην Πειραιώς (vid)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εκλογές 2019 – Χαμός κατά την άφιξή του στην Πειραιώς (vid)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Κυριάκος Μητσοτάκης: Για μία «ιστορική νίκη της ΝΔ την οποία πιστώνεται προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης» έκανε λόγο η Πειραιώς, στην πρώτη της αντίδραση μετά την ανακοίνωση του exit poll.

07.07.2019 | 20:41

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ισχυρή εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη για σχηματισμό αυτοδύναμης μονοκομματικής κυβέρνησης έβγαλαν οι κάλπες των βουλευτικών εκλογών 2019. Οι πολίτες έδωσαν στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας και το κόμμα του νέα μεγάλη νίκη η οποία αποκτά ιστορικές διαστάσεις. Όπως λένε από την Πειραιώς μετά την ανακοίνωση των exit poll “είναι μια ιστορική νίκη της ΝΔ την οποία πιστώνεται προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αν επιβεβαιωθούν τα exit poll, η ΝΔ έχει σήμερα πετύχει μια από τις μεγαλύτερες σε εύρος νίκες σε όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης. Θυμίζουμε ότι ανάλογη διαφορά έχει να καταγραφεί από το 1981.  Το ποσοστό μάλιστα που φαίνεται να λαμβάνει η ΝΔ παραπέμπει στην προ της κρίσης εποχή που δείχνει ότι οι πολίτες επιθυμούν να αφήσουν την κρίση οριστικά πίσω τους και να επανέλθει η κανονικότητα στην χώρα μας”

Η νίκη αυτή προφανώς οφείλεται στην κεντρική στρατηγική της ανανέωσης και της διεύρυνσης της ΝΔ που υλοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εδώ και 3,5 χρόνια. Οφείλεται όμως και στο γεγονός ότι η ΝΔ, εν αντιθέσει με το ΣΥΡΙΖΑ, παρουσίασε μια ολοκληρωμένη, ρεαλιστική και τολμηρή πρόταση για να πάει η χώρα μπροστά και να γίνει καλύτερη η ζωή όλων των Ελλήνων. Το σημερινό αποτέλεσμα προφανώς αποτυπώνει το στοιχείο της αποδοκιμασίας του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά αποτελεί κυρίως θετική ψήφο για τη ΝΔ. Διότι μπορεί μεν στις ευρωεκλογές οι πολίτες να αποδοκίμασαν την Κυβέρνηση, αλλά σήμερα -όπως έλεγε και το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ- οι Έλληνες ψήφισαν για την ζωή τους. Και επέλεξαν το κυβερνητικό σχέδιο της ΝΔ που θα κάνει καλύτερη τη ζωή τους. Ένα σχέδιο με λιγότερους φόρους, νέες και καλύτερες δουλειές και ασφάλεια για όλους”.

Κυριάκος Μητσοτάκης:  Η άφιξη στην Πειραιώς

Περίπου ένα τέταρτο πριν από τις 7 το απόγευμα και λίγο πριν μεταδοθεί το exit poll για τις βουλευτικές εκλογές 2019, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στην Πειραιώς.
Την ώρα που έφτανε στο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτανε στα γραφεία της ΝΔ, στην Πειραιώς, συνοδευόμενος από την σύζυγό του, Μαρέβα, και την κόρη του, Δάφνη. Ο πρόεδρος της ΝΔ που… δυσκολεύτηκε να φτάσει στην είσοδο των γραφείων, δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση στους δημοσιογράφους που και αρκέστηκε να πει “παιδιά, θα τα πούμε μετά”.

Exit mobile version