Εκλογές 2019: Οι τελευταίες χαλαρές στιγμές των αρχηγών – Ψαράκια, ουζάκι και… “ψωμάκια σφυροδρέπανο”

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2019: Οι τελευταίες χαλαρές στιγμές των αρχηγών – Ψαράκια, ουζάκι και… “ψωμάκια σφυροδρέπανο”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Εκλογές 2019: Η προεκλογική εκστρατεία τελείωσε την Παρασκευή και όπως επιβάλει η σχετική παράδοση για την παραμονή των εθνικών εκλογών οι αρχηγοί πήγαν να... χαλαρώσουν.

07.07.2019 | 09:02

Εκλογές 2019: Οι κάλπες άνοιξαν και οι ψηφοφόροι σπεύδουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσαν τις πιο σκληρές προεκλογικές μάχες, ωστόσο όλες οι δημοσκοπήσεις θέλουν τη Νέα Δημοκρατία να κατακτά τη νίκη με αυτοδυναμία. Η προεκλογική εκστρατεία τελείωσε την Παρασκευή και όπως επιβάλει η σχετική παράδοση για την παραμονή των εθνικών εκλογών ο Αλέξης Τσίπρας παρέθεσε χθες Σάββατο το καθιερωμένο γεύμα στους δημοσιογράφους. Ο κ. Τσίπρας επέλεξε ταβέρνα στο Λαύριο αυτή τη φορά και εμφανίστηκε με χαλαρή διάθεση, αφού πλέον οι υψηλοί τόνοι που προέβλεπε η προεκλογική εκστρατεία έχουν πέσει.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στο Λαύριο λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, συνοδευόμενος από στελέχη και φίλους του κόμματος. Και αυτή τη φορά ο κ. Τσίπρας επέλεξε μια ψαροταβέρνα δίπλα στη θάλασσα, όπως είχε κάνει την παραμονή των ευρωεκλογών, όταν τότε είχε βρεθεί στο Κερατσίνι. Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με πολίτες, μία μάλιστα του έδωσε και ένα λουλούδι, ενώ δεν αρνήθηκε σε όσους του ζήτησαν να βγάλουν μια selfie μαζί του. Οι κουβεντούλες, μια ημέρα πριν τις κάλπες είχαν βέβαια να κάνουν με το προεκλογικό κλίμα αλλά και τα προγνωστικά για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών.

Εκλογές 2019: Σε στέκι του ΣΥΡΙΖΑ ο Μητσοτάκης

Αν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει τη φήμη προληπτικού, ο πρόεδρος της ΝΔ κράτησε το… γούρι των ευρωεκλογών, μία ημέρα πριν από τις εθνικές εκλογές. Ο κ. Μητσοτάκης πέρασε τις πρώτες χαλαρές στιγμές, μετά την ολοκλήρωση της εκστρατείας για τις βουλευτικές εκλογές, σε καφέ στο Παγκράτι. Ήταν το ίδιο κατάστημα στην πλατεία Προσκόπων, το οποίο είχε επιλέξει και την παραμονή των ευρωεκλογών, μία ημέρα πριν από τη σαρωτική νίκη της ΝΔ σε εκείνες τις κάλπες. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για καφέ που χαρακτηρίζεται συνήθως ως στέκι του ΣΥΡΙΖΑ, αφού συχνά το προτιμούν υπουργοί και βουλευτές του κόμματος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν χαλαρός και ευδιάθετος, γευματίζοντας με τους δημοσιογράφους. Ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, ενώ συζήτησε με τους δημοσιογράφους και για την προεκλογική εκστρατεία των τελευταίων εβδομάδων. Σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ θα ασκήσει το εκλογικό δικαίωμά του στο Περιστέρι, στο 1ο Γενικό Λύκειο, στο οποίο αναμένεται να προσέλθει στις 10:30, σύμφωνα με το πρόγραμμά του.

Εκλογές 2019: Ουζάκι για τη Φώφη

Στην Ηλιούπολη βρέθηκε η Φώφη Γεννηματά, παραμονή των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής. Η Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε με δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Κινήματος Αλλαγής, σε ουζερί στην Ηλιούπολη. Η κ. Γεννηματά , συνοδευόμενη από υποψηφίους βουλευτές και στελέχη του κόμματος, πέρασε στιγμές χαλάρωσης λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες. Η Φώφη Γεννηματά εμφανίστηκε αισιόδοξη και ικανοποιημένη με την προεκλογική εκστρατεία που έκανε το ΚΙΝΑΛ.

Στον Πειραιά ο Κουτσούμπας

Στο εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ και εν συνεχεία σε μεζεδοπωλείο στον Πειραιά βρέθηκε χθες το μεσημέρι ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Εκεί τον υποδέχθηκαν μέλη και φίλοι του ΚΚΕ, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν και γνωστοί καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι. Διακρίναμε, μεταξύ άλλων, τους Θ. Μικρούτσικο, Α. Παπαρήγα, Θ. Παφίλη, Γ. Ροΐδη, Κ. Καζάκο, Ε. Γερασιμίδου, Λ. Καφαντάρη, Ν. Σοφιανό, Λ. Ράζου, Μ. Παπαδόπουλο, Θ. Χιώνη, Ε. Μπέλλου, Ε. Ράντου, Π. Ορκόπουλο, Σ. Δρογώση, Γ. Καραλή, Δ. Τσακνής, Γ. Μηλιό, Λ. Κανέλλη, Σ. Τάσσο, Σ. Διγενή, Ε. Παντελάκη, Δ. Μανωλάκου, Χ. Κατσώτη, Ν. Μαυροκέφαλο, Μ. Ανδρουλιδάκη, Γ. Μανουσογιαννάκη, Α. Κυρίτση.

Ψωμάκια σε σχήμα σφυροδρέπανου στον Δημήτρη Κουτσούμπα

Οι ιδιοκτήτες στο μεζεδοπωλείο μάλιστα είχαν φτιάξει για τον Δημήτρη Κουτσούμπα και τα στελέχη του ΚΚΕ ψωμάκια σε σχήμα σφυροδρέπανου, όπως ακριβώς το σύμβολο του κόμματος. Κάτι που εντυπωσίασε ακόμη και τον ίδιο τον Κουτσούμπα.

Exit mobile version