Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Εκλογές 2019: Μπέρδεμα με το εκλογικό τμήμα που θα ψήφιζε ο Γιώργος Παπανδρέου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2019: Μπέρδεμα με το εκλογικό τμήμα που θα ψήφιζε ο Γιώργος Παπανδρέου

Εκλογές 2019: Ένα απίστευτο "αλαλούμ" προέκυψε με το εκλογικό τμήμα όπου είχε ανακοινωθεί ότι θα ψηφίσει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Εκλογές 2019: Παρά τις ενημερώσεις, αρκετοί μπερδεύτηκαν σήμερα για τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουν για τις βουλευτικές εκλογές 2019. Ένα μεγάλο μπέρδεμα προέκυψε και με τον Γιώργο Παπανδρέου. Από το Σάββατο είχε ανακοινωθεί ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα ψηφίσει για τις βουλευτικές εκλογές σε εκλογικό κέντρο στο Σχολικό Συγκρότημα «Ανδρέας Γ. Παπανδρέου», στην οδό Αγίας Σοφίας 17-23 στην Πάτρα. Μια επιλογή που έκανε για συμβολικούς λόγους. Όμως, όταν στο σημείο προσήλθαν τα τηλεοπτικά συνεργεία, αρκετή ώρα πριν από την άφιξη του κ. Παπανδρέου, διαπιστώθηκε ότι το σχολείο ήταν κλειστό και είχε λουκέτο στην πόρτα. Το συγκεκριμένο σχολείο λειτούργησε ως εκλογικό τμήμα για τις τετραπλές κάλπες, αλλά δεν συμπεριλήφθηκε ανάμεσα στα 21.478 των βουλευτικών εκλογών.

Κάτι για το οποίο σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ δεν είχε ενημερωθεί ο Γιώργος Παπανδρέου και το επιτελείο του, και είχε επιλέξει το εκλογικό αυτό τμήμα γιατί ήθελε να φέρει το όνομα του πατέρα του. Πάντως και άλλοι πολίτες φαίνεται πως μπερδεύτηκαν, καθώς δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως για την αλλαγή και πήγαν έξω από το σχολείο για να ψηφίσουν. Τελικά ο πρώην πρωθυπουργός θα ψηφίσει στο 26ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών.

Πού ψηφίζω

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί πολίτες μπερδεύτηκαν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, αφού προσήλθαν στο ίδιο σχολείο για να ψηφίσουν για τις βουλευτικές εκλογές, αλλά το βρήκαν κλειστό. Υπενθυμίζεται ότι έχουν γίνει αλλαγές στα εκλογικά τμήματα των εθνικών εκλογών σε σύγκριση με τις τετραπλές κάλπες του Μαΐου. Οι πολίτες μπορούν να μάθουν πού ψηφίζουν σε αυτές τις εκλογές μέσω της ειδικής πλατφόρμας του υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε πού Ψηφίζεις». Εναλλακτικά μπορούν να καλέσουν στον αριθμό 213 136 1500, από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Όσοι δεν βρουν το όνομά τους, μπορούν να απευθυνθούν, μέχρι και το πέρας της ψηφοφορίας, στα δημοτολόγια του δήμου, όπου είναι εγγεγραμμένοι.

Πού ψηφίζω: Δες ΕΔΩ

Δείτε ακόμη: 

Πού ψηφίζω, τι πρέπει να ξέρω για τις εκλογές 2019 – Πλήρης οδηγός

Αλλαγές στα εκλογικά τμήματα, “μάθε πού ψηφίζεις”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις