Εκλογές 2019: Ο Αρκάς για τις βουλευτικές εκλογές, με δύο νέα σκίτσα

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές 2019: Ο Αρκάς για τις βουλευτικές εκλογές, με δύο νέα σκίτσα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Εκλογές 2019: Τα δικά του μηνύματα έστειλε σήμερα ο Αρκάς προς τους Έλληνες ψηφοφόρους, με δύο αναρτήσεις στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

07.07.2019 | 15:00

Εκλογές 2019: Το δικό του μήνυμα στέλνει ο Αρκάς με αφορμή τις βουλευτικές εκλογές 2019 μέσα από την επίσημη σελίδα του στο Facebook. Ο γνωστός σκιτσογράφος παραθέτει μια από τις χαρακτηριστικές του φιγούρες να στέκεται μπροστά από ένα παραβάν. «Θυμήσου πως ό,τι βάλεις στο φάκελο, το βάζεις και στη ζωή σου», αναφέρει ο Αρκάς στο σκίτσο του. Σημειώνεται ότι λίγο νωρίτερα ο Αρκάς είχε δημοσιεύσει άλλο ένα σκίτσο στο οποίο καλούσε τους ψηφοφόρους να μην βαρεθούν να πάνε να ασκήσουν το εκλογικό του δικαίωμα. «Μην τεμπελιάζετε. Σηκωθείτε να πάτε να ψηφίσετε».

Πάντως, η γενική εικόνα των μετρήσεων για τις εκλογές 2019 συνοψίζεται στη βεβαιότητα ότι η Νέα Δημοκρατία θα κόψει πρώτη το νήμα της κάλπης και με προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που θα είναι σίγουρα διψήφιο. Σε εννέα διαφορετικές δημοσκοπήσεις, ο μέσος όρος επιδόσεων της Νέας Δημοκρατίας στην εκτίμηση ψήφου ήταν στο 35,18% και του ΣΥΡΙΖΑ στο 25,12%. Με δεδομένο ότι το ποσοστό των αναποφάσιστων υπολογίζεται μεσοσταθμικά περί το 11%, είναι πιθανό και τα δύο μεγαλύτερα κόμματα να κινηθούν ανοδικά σε σχέση με τη δύναμη που είχαν στις ευρωεκλογές. Δεδομένου, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαθέτει τον αέρα του νικητή και έχει ήδη μεγαλύτερες εισροές από ψηφοφόρους που έκαναν άλλες επιλογές στην ευρωκάλπη, η Νέα Δημοκρατία εκτιμάται ότι θα κινηθεί προς το 40%. Ένα ποσοστό με το οποίο μπορεί να κλειδώσει την αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία που διεκδικεί.

Αρκάς – εκλογές: Τα νέα σκίτσα

Δείτε ακόμη: 

Αυτή τη φορά, ο Αρκάς δεν μιλάει, μόνο ψηφίζει

Αρκάς: Τα νέα ξεκαρδιστικά σκίτσα για δημοσκοπήσεις και οικονομία

Το σκίτσο για τον Τσίπρα και το δημοψήφισμα, από τα πιο σκληρά των ημερών

Exit mobile version