Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εκλογές 2019: Ο Αρκάς για τις βουλευτικές εκλογές, με δύο νέα σκίτσα
ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές 2019: Ο Αρκάς για τις βουλευτικές εκλογές, με δύο νέα σκίτσα

Εκλογές 2019: Τα δικά του μηνύματα έστειλε σήμερα ο Αρκάς προς τους Έλληνες ψηφοφόρους, με δύο αναρτήσεις στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

Εκλογές 2019: Το δικό του μήνυμα στέλνει ο Αρκάς με αφορμή τις βουλευτικές εκλογές 2019 μέσα από την επίσημη σελίδα του στο Facebook. Ο γνωστός σκιτσογράφος παραθέτει μια από τις χαρακτηριστικές του φιγούρες να στέκεται μπροστά από ένα παραβάν. «Θυμήσου πως ό,τι βάλεις στο φάκελο, το βάζεις και στη ζωή σου», αναφέρει ο Αρκάς στο σκίτσο του. Σημειώνεται ότι λίγο νωρίτερα ο Αρκάς είχε δημοσιεύσει άλλο ένα σκίτσο στο οποίο καλούσε τους ψηφοφόρους να μην βαρεθούν να πάνε να ασκήσουν το εκλογικό του δικαίωμα. «Μην τεμπελιάζετε. Σηκωθείτε να πάτε να ψηφίσετε».

Πάντως, η γενική εικόνα των μετρήσεων για τις εκλογές 2019 συνοψίζεται στη βεβαιότητα ότι η Νέα Δημοκρατία θα κόψει πρώτη το νήμα της κάλπης και με προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που θα είναι σίγουρα διψήφιο. Σε εννέα διαφορετικές δημοσκοπήσεις, ο μέσος όρος επιδόσεων της Νέας Δημοκρατίας στην εκτίμηση ψήφου ήταν στο 35,18% και του ΣΥΡΙΖΑ στο 25,12%. Με δεδομένο ότι το ποσοστό των αναποφάσιστων υπολογίζεται μεσοσταθμικά περί το 11%, είναι πιθανό και τα δύο μεγαλύτερα κόμματα να κινηθούν ανοδικά σε σχέση με τη δύναμη που είχαν στις ευρωεκλογές. Δεδομένου, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαθέτει τον αέρα του νικητή και έχει ήδη μεγαλύτερες εισροές από ψηφοφόρους που έκαναν άλλες επιλογές στην ευρωκάλπη, η Νέα Δημοκρατία εκτιμάται ότι θα κινηθεί προς το 40%. Ένα ποσοστό με το οποίο μπορεί να κλειδώσει την αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία που διεκδικεί.

Αρκάς – εκλογές: Τα νέα σκίτσα

Δείτε ακόμη: 

Αυτή τη φορά, ο Αρκάς δεν μιλάει, μόνο ψηφίζει

Αρκάς: Τα νέα ξεκαρδιστικά σκίτσα για δημοσκοπήσεις και οικονομία

Το σκίτσο για τον Τσίπρα και το δημοψήφισμα, από τα πιο σκληρά των ημερών

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις