Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χορταρέας: Παπάς και με τη βούλα – Το επιβεβαίωσε ο Μητροπολίτης Λαγκαδά
ΕΛΛΑΔΑ

Χορταρέας: Παπάς και με τη βούλα – Το επιβεβαίωσε ο Μητροπολίτης Λαγκαδά

Χορταρέας: Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης κ.κ Ιωάννης επιβεβαίωσε πως ο Νίκος Χορταρέας έγινε ιερομόναχος.

Χορταρέας: Αίσθηση προκάλεσε η είδηση ότι ο αστρολόγος Νίκος Χορταρέας αποφάσισε να χειροτονηθεί μοναχός. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης κ.κ Ιωάννης επιβεβαίωσε τη συγκεκριμένη είδηση στην ιστοσελίδα εκκλησιαστικού περιεχομένου Εkklisia Online, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι είναι: Φαινόμενο θαυμαστό οι άνθρωποι που ζούσαν στην πλάνη να έχουν μία αλλαγή στη ζωή τους. «Δεν δικαιολογείται έκπληξις διότι η ίδια η ζωή της Εκκλησίας είναι ένα θαυμαστό φαινόμενο, ένα φαινόμενο μεταποιητιτών δυνάμεων. Δεν υπάρχει απαξίωση στη ζωή της Εκκλησίας ουδενός. Δέχεται τους πάντες. Ο ψαράς γίνεται Απόστολος και ο διώκτης γίνεται Απόστολος, ο ληστής γίνεται ο ληστής του Παραδείσου και ο τελώνης και η πόρνη πάνε πιο μπροστά από αυτούς που είναι θεοσεβούμενοι στην εποχή τους.

Ο μάγος, ο Κυπριανός με την πίστη του στον Χριστό μεταστρέφεται και γίνεται προστάτης των πιστών και των κατατρεγμένων και πολέμιος του διαβόλου. Είναι φαινόμενο θαυμαστό οι άνθρωποι που ζούσαν χθες μέσα στην πλάνη και μέσα στην απάτη να έχουν σήμερα μια αλλαγή στη ζωή τους. Μεταστρέφονται, βρίσκουν την Αλήθεια. Δεν περιφρονούν κανέναν, εμείς γιατί να τους περιφρονήσουμε; Που βλάπτει ένας άνθρωπος να επιθυμεί να γίνει Μοναχός;», ανέφερε ο Μητροπολίτης Λαγκαδά.

Χορταρέας: Η επιλογή του ονόματος

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η επιλογή του νέου του ονόματος από τον Χορταρέα, καθώς, σύμφωνα με την θρησκευτική παράδοση, ο Άγιος Κυπριανός είναι εκείνος στον οποίο προσεύχονται οι πιστοί, που θεωρούν ότι έχουν «χτυπηθεί» από… μαγεία! Στα νεανικά του χρόνια, σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση, ο Άγιος Κυπριανός, έζησε έντονη ζωή, υπήρξε ειδωλολάτρης και ασχολήθηκε με τη μαγεία, που στην περιοχή της Καρχηδόνας την εποχή του ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένη. Μάλιστα είχε καταστεί και γνωστός μάγος στην περιοχή, ενώ μετέβη και στην Αντιόχεια, που ήταν το πολιτιστικό κέντρο της εποχής, συνεχίζοντας και διευρύνοντας την τέχνη της μαγείας.

Χορταρέας: Η απώλεια και οι καταθέσεις

Ο θάνατος της μητέρας του πριν από δύο χρόνια φαίνεται πως ήταν καθοριστικός στη ζωή του. Το 2014, ο Νίκος Χορταρέας είχε μπλεξίματα με το ΣΔΟΕ, καθώς φερόταν σύμφωνα με δημοσιεύματα να μην έχει δηλώσει καταθέσεις 710.000 ευρώ. Ο μελλοντολόγος από το 2011 και έπειτα είχε σταματήσει τις τηλεοπτικές εμφανίσεις και έχει αποτραβηχτεί στη Θεσσαλονίκη.

Χορταρέας: Τι έλεγε τότε για τις καταθέσεις

Τότε είχε δηλώσει στις τηλεοπτικές κάμερες: «Είναι γεγονός! Ανοίξανε τους λογαριασμούς, βρήκανε καταθέσεις από το 2006 μέχρι τώρα, όχι χρήματα. Οι καταθέσεις είναι τιμολογημένες, είναι από το ’90 που δούλευα στα κανάλια και μου ζήτησαν να τους πάω τα παραστατικά. Βρήκανε κάποιες καταθέσεις, οι οποίες είναι δικαιολογημένες. Το ποσό δεν είναι 710.000, εκτός κι αν πρόκειται για κάποιον άλλον. Εξάλλου, δεν είπαν όνομα και εγώ δεν έχω ούτε να φοβηθώ τίποτα, ούτε να αποδείξω κάτι», πρόσθεσε μεταξύ άλλων, τονίζοντας ότι οι καταθέσεις του προέρχονται από διάφορες εταιρείες με τις οποίες συνεργάστηκε εδώ και 10 χρόνια, αλλά και τα απαραίτητα παραστατικά έχουν κατατεθεί στην Εφορία.»

Ο Χορταρέας, στα… high του:
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις