Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βασίλης Σπανάκης: «Αυτοδύναμη Ν.Δ. για ισχυρή Ελλάδα»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βασίλης Σπανάκης: «Αυτοδύναμη Ν.Δ. για ισχυρή Ελλάδα»

Βασίλης Σπανάκης: «Είναι σημαντικό να καταλάβουν οι πολίτες ότι στις 7 Ιουλίου ψηφίζουμε και στις 8 αρχίζουμε δουλειά για την αναγέννηση της Ελλάδας".

Ο οικονομολόγος Βασίλειος – Πέτρος Σπανάκης, εκλεγμένος Πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Αττικής & Κυκλάδων, είναι μία από τις πιο δυνατές υποψηφιότητες της Νέας Δημοκρατίας, στον Νότιο τομέα της Αθήνας. Μεγάλωσε στις γειτονιές του Μοσχάτου και παρά τα 43 του χρόνια, έχει διανύσει πολλά χιλιόμετρα στον κομματικό μηχανισμό. Μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο κατείχε την θέση του Γραμματέα της νεοσύστατης Γραμματείας των Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων (Ε.Κ.Ο.) της Ν.Δ.

Κύριε Σπανάκη, γιατί αποφασίσατε να θέσετε υποψηφιότητα για Βουλευτής;

«Ασχολούμαι από μικρό παιδί με τα κοινά και την πολιτική, ωστόσο καθοριστικό ρόλο στην απόφασή μου να είμαι υποψήφιος έπαιξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Γνωρίζω τον πρόεδρο πολλά χρόνια, ξέρω ότι είναι ένας άνθρωπος που εμπνέει και ένας πολιτικός που μπορεί να ενώσει όλους τους Έλληνες και να δώσει ρεαλιστικές λύσεις για τη βελτίωση της ζωής τους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο μεταρρυθμιστής πρωθυπουργός που έχει ανάγκη η χώρα».

Ανήκετε σε εκείνους που πιστεύουν ότι υπάρχει διέξοδος στην πολύχρονη οικονομική κρίση;

«Είμαι αισιόδοξος, γιατί λόγω γνώσεων και εμπειρίας ξέρω καλά ότι υπάρχει διέξοδος. Εκείνο που δεν υπάρχει είναι χρόνος για χάσιμο. Ο χρόνος είναι ο μεγάλος αντίπαλος της Ελλάδας και της Ν.Δ. Είναι σημαντικό να καταλάβουν οι πολίτες ότι στις 7 Ιουλίου ψηφίζουμε και στις 8 αρχίζουμε δουλειά για την αναγέννηση της πατρίδας μας. Ο μόνος τρόπος για να συμβεί αυτό είναι να λάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μια ηχηρή λαϊκή εντολή σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης την Κυριακή. Αυτό ζητάμε από τους ψηφοφόρους. Όλα τα άλλα είμαστε απολύτως έτοιμοι να τα υλοποιήσουμε, μέσα από ένα κυβερνητικό πρόγραμμα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο.

Ποιοι είναι οι βασικοί άξονες του προγράμματος της Ν.Δ.;

«Πρώτο βήμα, η άμεση μείωση της φορολογίας που θα φέρει αποτελέσματα σε όλα τα εισοδήματα, φυσικών και νομικών προσώπων. Δεύτερο βήμα, η δημιουργία ενός φιλόξενου επενδυτικού περιβάλλοντος, που θα προσελκύσει επενδυτές, ντόπιους και εγχώριους.

Τρίτο βήμα, οι επενδύσεις και οι νέες θέσεις απασχόλησης, με καλές αμοιβές και σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα. Τελικός στόχος, η ανάπτυξη, που θα οδηγήσει σε μια Ελλάδα ισχυρή και αυτοδύναμη. Αυτή είναι η διέξοδος και η προοπτική που δίνει η Νέα Δημοκρατία για μία περήφανη Ελλάδα και περήφανους Έλληνες».

Eάν εκλεγείτε βουλευτής, για ποια ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους του Nότιου τομέα θα αγωνιστείτε;

«Στον Νότιο Τομέα έχουμε να κάνουμε δουλειά. Τα προβλήματα είναι πολλά και έχουν να κάνουν με τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, την εγκληματικότητα, την κακή λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών, τις ελλιπείς δημόσιες συγκοινωνίες, την εκπαίδευση, την υγεία, αλλά και με τις δυνατότητες ανάπτυξης, επενδύσεων και νέων θέσεων εργασίας, που θα δώσουν στους πολίτες το δικαίωμα να χαμογελάσουν ξανά. Νιώθω ότι στέλνοντας εμένα στη Βουλή ο πολίτης της περιφέρειάς μου θα είναι σαν να στέλνει τον εαυτό του».

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, σε ποίους ανθρώπους θέλετε να πείτε ευχαριστώ για τη στήριξη που σας προσέφεραν κατά τον προεκλογικό σας αγώνα;

«Στη γυναίκα μου και στην οικογένειά μου. Στους φίλους από τα παιδικά και φοιτητικά χρόνια, στους ανθρώπους που μας ενώνουν οι κοινοί αγώνες για την γαλάζια παράταξη και στους συναδέλφους μου εφοριακούς. Στους εθελοντές, που νύχτα μέρα εργάστηκαν με θέρμη για να στηρίξουν την προσπάθειά μου. Στους απλούς ανθρώπους που συνάντησα στις γειτονιές του Νότιου τομέα και μου είπαν ‘Βασίλη δυνατά, είσαι ένας από εμάς, γι’ αυτό θα σε ψηφίσουμε’.

Στους χιλιάδες ανθρώπους που ήρθαν στην κεντρική προεκλογική ομιλία μου, χαρίζοντάς μου την ωραιότερη συγκέντρωση της ζωής μου. Σε όλους αυτούς, λέω ένα ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Υπάρχει όμως και ένας που του οφείλω μια συγγνώμη. Είναι ο 4χρονος μοναχογιός μου, ο Αλέξανδρος, τον οποίο έχω αδικήσει αφιερώνοντας τόσο χρόνο στον προεκλογικό αγώνα μου. Ξέρω όμως πως όταν θα μεγαλώσει, θα καταλάβει ότι γι’ αυτόν αγωνίζομαι. Για όλα τα παιδιά και για το μέλλον τους».

Από την έντυπη έκδοση της Alpha freepress 

Δείτε ακόμη: 

Βασίλης Σπανάκης: Το μεγάλο δράμα

Βασίλης Σπανάκης: Aπό τα σπλάχνα της Νέας Δημοκρατίας, με “βαρύ” βιογραφικό 

Βασίλης Σπανάκης: Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας θα έρθει από κάθε γειτονιά στα Νότια

Βασίλης Σπανάκης: «Στη ΝΔ ξέρουμε πώς θα μειώσουμε τους φόρους»

Βασίλης Σπανάκης: Ένας πραγματικός μαραθωνοδρόμος, με όραμα και στόχους

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις