Τσίπρας – Σρόιτερ: Τα χαχανητά ενώ μιλούσε για τον θάνατο δύο πιλότων, εξόργισαν το Twitter

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας – Σρόιτερ: Τα χαχανητά ενώ μιλούσε για τον θάνατο δύο πιλότων, εξόργισαν το Twitter

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Τσίπρας - Σρόιτερ: Από τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας, δύο ήταν τα σημεία που συγκέντρωσαν τα περισσότερα σχόλια των πολιτών όπως προκύπτει από τα σχόλια στο Twitter.

05.07.2019 | 17:46

Τσίπρας – Σρόιτερ: Πολλά σχόλια έχει προκαλέσει η εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στην εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ, και ειδικά το σημείο όπου ο πρωθυπουργός αφηγείται την πρώτη του ημέρα στο Μαξίμου, το 2015, όταν τον ενημέρωσαν για τον θάνατο δύο σμηναγών. Μιλώντας για το πρώτο τηλέφωνο που δέχθηκε, λέει ότι ήταν από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, για να του ανακοινώσει την πτώση ενός F-16 στην Ισπανία, που κόστισε τη ζωή στους σμηναγούς Παναγιώτη Λάσκαρη και Αθανάσιο Ζάγκα. Με τον κ. Τσίπρα να βάζει τα γέλια γιατί δεν ήξερε πού ήταν το τριψήφιο παρά το γεγονός ότι αναφέρεται σε ένα τραγικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε δύο Έλληνες πιλότους. Και να καταλήγει πάλι γελώντας, ότι σχολίασε το γεγονός λέγοντας: Ωραίο ποδαρικό κάναμε…

“Και με το που μπαίνω μέσα, δεν πρόλαβα να καταλάβω τι γίνεται, να μάθω ποιο είναι το λεγόμενο τριψήφιο τηλέφωνο, το κόκκινο τηλέφωνο, και χτυπάει αυτό το αναθεματισμένο τηλέφωνο και στην άλλη, δεν καταλαβαίνω ποιο τηλέφωνο, προσπαθώ να βρω ποιο είναι να το σηκώσω, ήταν το τριψήφιο, στην άλλη άκρη της γραμμής είναι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ τότε για να μου πει οτι έπεσε ένα ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος σε μια επίδειξη στην Μαδρίτη στην Ισπανία. Ωραίο ποδαρικό κάναμε (γέλια). Ωραίο ποδαρικό κάναμε (γέλια)”.

Το ελληνικό F-16 συνετρίβη στις 26 Ιανουαρίου 2015 στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας από την οποία έχασαν τη ζωή τους οι δύο Έλληνες πιλότοι, ο μηναγός Παναγιώτης Λάσκαρης και ο σμηναγός Αθανάσιος Ζάγκας. Στο ίδιο δυστύχημα είχαν χάσει τη ζωή τους εννέα Γάλλοι ενώ άλλα 17 άτομα – Γάλλοι και Ιταλοί – είχαν τραυματιστεί σοβαρά. Το ελληνικό F-16 Block 50 της 341 Μοίρας συνετρίβη κατά τη διάρκεια της απογείωσης από την αεροπορική βάση Los Llanos με τη έρευνα να δείχνει ότι είχε γίνει κάποιο λάθος στις ρυθμίσεις.

Πολύ αιχμηρά τα σχόλια των χρηστών του Twitter

“Μετά την ντροπή της συνεντευξης Σρόιτερ ειναι προφανές οτι ο σ.Τσιπρας χρειάζεται άμεσα ψυχιατρική βοήθεια. Όποιος δεν το βλεπει αυτό εθελοτυφλεί. Ειναι ανικανος ψυχολογικά όχι μόνο για Πρωθυπουργος, αλλα ουτε για να οδηγεί παπάκι σε πολυσυχναστο δρόμο”

“Χασκογελάει -Στον Ζιζεκ όταν στέλνει στα Γκουλαγκ όποιον δεν θέλει ΣΥΡΙΖΑ -Στον Κλίντον όταν δεν καταλαβαίνει τι ρωτάει -Στον Γερμανό δημοσιογράφο όταν λέει fucked up τη χώρα μας -Στον Σρόιτερ οταν θυμάται να τον ενημερώνουν για το θάνατο 2 σμηναγών Έχει όμως ωραιο χαμόγελο!”

“Στο ατύχημα σκοτώθηκαν δύο σμηναγοί. Κι αυτός μιλάει για ποδαρικό γελώντας!”

“Τόσο γέλιο ο Τσίπρας όπως με τους δυο νεκρούς πιλοτους στη Μαδρίτη ούτε στη στραβή στη βάρδια της δελφίνας Ρένας δε θα ρίξε”

“Κι από δίπλα γελάει μαζί του υποχρεωτικά ο καημένος ο Σρόϊτερ!Τι άλλο να κάνει;”

“Μιλάει για την πρώτη του εμπειρία στο Μαξίμου και το θέμα ήταν: του είπαν στο τηλ ότι χάθηκαν δύο Έλληνες σμηναγοί στην Ισπανία κι αυτός ο ξεδιάντροπος τα έλεγε στον Σρόιτερ και γελούσε.Μιλούσε για δύο νεκρούς και γελούσε. Αυτός είναι άνθρωπος;”

https://twitter.com/natassaki/status/1147026200772194304?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1147026200772194304&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Fpolitics%2Farticle%2F905733%2Fto-twitter-gia-ti-sunedeuxi-tsipra-ston-alpha-aristeros-kai-suneidisi-shima-oxumoro%2F

Τσίπρας – Σρόιτερ: Τα βράδια κοιμάμαι απολύτως ήσυχος

Το δεύτερο σημείο της συνέντευξης που προκάλεσε σχόλια είχε να κάνει με την ατάκα του Αλέξη Τσίπρα ότι «τα βράδια κοιμάμαι απολύτως ήσυχος με την συνείδησή μου» με πιο χαρακτηριστικό σχόλιο το «αριστερός και συνείδηση, σχήμα οξύμωρο». Άλλοι επικεντρώνονται στα δώρα που πήρε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την παραμονή του στο Μαξίμου και άλλοι στο γεγονός της αναχώρησής του.

Δείτε μερικά χαρακτηριστικά tweets:

https://twitter.com/SovereignCount/status/1146909438164516865?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1146909438164516865&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Fpolitics%2Farticle%2F905733%2Fto-twitter-gia-ti-sunedeuxi-tsipra-ston-alpha-aristeros-kai-suneidisi-shima-oxumoro%2F

Exit mobile version