Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Συνέντευξη Τσίπρα – ΕΡΤ: «Πιστεύω ότι το παιχνίδι γυρίζει» (vid)
"ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ"

Συνέντευξη Τσίπρα – ΕΡΤ: «Πιστεύω ότι το παιχνίδι γυρίζει» (vid)

Συνέντευξη Τσίπρα - ΕΡΤ: Αισιόδοξος για την ανατροπή εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας στην ΕΡΤ, παρά τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν "αυτοδύναμη νίκη" Μητσοτάκη.

Συνέντευξη Τσίπρα – ΕΡΤ: «Πιστεύω ότι το παιχνίδι γυρίζει», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην τελευταία του συνέντευξη πριν τις εκλογές, που παραχώρησε στην ΕΡΤ1, τονίζοντας πως οι κάλπες της 7ης Ιουλίου είναι μία τελείως διαφορετική αναμέτρηση και πως «όσοι έχουν προεξοφλήσει το αποτέλεσμα θα βρεθούν μπροστά σε εκπλήξεις». «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρύφτηκε και απέφυγε κάθε προγραμματική αντιπαράθεση μαζί μου, επέλεξε να κάνει αβλαβή διέλευση σε αυτές τις εκλογές», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας πως η απόφαση αυτή του προέδρου της ΝΔ δεν οφείλεται σε έλλειψη αυτοπεποίθησης αλλά «γιατί έχει σημαντικούς προγραμματικούς σκελετούς στα συρτάρια του».

«Μέχρι τώρα η Νέα Δημοκρατία έλεγε φοροελαφρύνσεις για να έχουμε ανάπτυξη, τώρα λέει πρώτα ανάπτυξη 4% και μετά φοροελαφρύνσεις», ανέφερε ο πρωθυπουργός για τον πολιτικό αντίπαλό του και πρόσθεσε ότι «συναρτά την ανάπτυξη με το κύμα μεταρρυθμίσεων που εμείς θεωρούμε τσουνάμι απορρυθμίσεων». «Με το σχέδιο της ΝΔ για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης θα δημιουργηθεί μαύρη τρύπα που τελικά θα οδηγήσει σε μείωση των συντάξεων», υποστήριξε, τονίζοντας ότι «αυτό ήταν το σχέδιο του ΔΝΤ που απέτρεψε η κυβέρνηση».

Συνέχισε λέγοντας ότι ο ασφαλισμένος που θα δώσει τα χρήματά του σε μία ιδιωτική ασφαλιστική θα πρέπει να ξέρει ότι θα βρίσκεται σε τεράστια επισφάλεια, υπενθυμίζοντας το προηγούμενο της «Ασπίς Πρόνοια» που πτώχευσε και έχασαν τα χρήματά τους οι ασφαλισμένοι της. «Υπάρχουν μεγάλα deals με ιδιώτες για να τζογάρουν τα δισεκατομμύρια των Ελλήνων φορολογουμένων στο χρηματιστήριο», είπε ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στο σχέδιο της ΝΔ για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.

Αναφερόμενος στο σχέδιο του κ. Μητσοτάκη για μείωση των φόρων, σημείωσε ότι «για να δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος προκειμένου να γίνει μείωση της φορολογίας θα υπάρξουν περικοπές στις δημόσιες δαπάνες και στο κοινωνικό κράτος». «Σε αυτές τις εκλογές κρίνονται οι ζωές και το μέλλον μας», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Τα 37 δισ. ευρώ είναι αποθεματικό εθνικής κυριαρχίας και ασφάλειας. Ο μόνος τρόπος για να βγούμε από τα μνημόνια ήταν να συγκεντρώσουμε αυτά τα χρήματα».

Υποστήριξε ότι η ΝΔ σχεδιάζει επιστροφή στο μνημόνιο μέσω της πιστοληπτικής γραμμής στήριξης, ενώ σε παρατήρηση ότι το διέψευσε αυτό ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι «δεν διέψευσε ότι θα δώσουν χρήματα στις τράπεζες». «Τα έχουν πει όλα και τα έχουν διαψεύσει όλα. Την επομένη των εκλογών θα μπορούν να επικαλεστούν ότι τα είχαν πει», τόνισε.

«Η Κομισιόν έχει πεισθεί ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι για το 2019 επιτυγχάνονται με δεδομένες τις φοροελαφρύνσεις», διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός, διερωτώμενος παράλληλα «πόσα λεφτά θα δώσουν πια στις τράπεζες, πόσες κεφαλαιοποιήσεις θα κάνουν;».

Κληθείς να σχολιάσει την επένδυση στο Ελληνικό και τις κατηγορίες που του προσάπτουν περί «αλλεργίας στις επενδύσεις», απάντησε ότι «υπάρχει προσυμφωνία μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και της εταιρείας που θέλει να εκμεταλλευτεί το Ελληνικό για να αλλάξουν οι όροι της σύμβασης».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις