Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακίνηση ναρκωτικών: Τροχονόμος και φυλακισμένος στο “κόλπο” με την κάνναβη
ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση ναρκωτικών: Τροχονόμος και φυλακισμένος στο “κόλπο” με την κάνναβη

Διακίνηση ναρκωτικών: Η Ασφάλεια Πύργου προχώρησε για την εξάρθρωση της ομάδας των διακινητών σε έξι συλλήψεις συνολικά.

Διακίνηση ναρκωτικών: Αστυνομικός, ο οποίος υπηρετούσε σε κεντρική υπηρεσία τροχαίας στην Αττική και ένας έγκλειστος ήδη των φυλακών, εμπλέκονται σε υπόθεση κατοχής και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ινδικής κάνναβης.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η Ασφάλεια Πύργου προχώρησε για την εξάρθρωση της ομάδας των διακινητών σε έξι συλλήψεις συνολικά, ηλικίας από 37 έως 63 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διακίνηση, κατοχή, μεταφορά και αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για παράβαση του νόμου για τα όπλα. Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στην Αιτωλοακαρνανία και σε σωφρονιστικό κατάστημα.

Εκτός του αστυνομικού και του έγκλειστου οι οποίοι κατηγορούνται, αναζητείται και 38χρονη Ελληνίδα, συνεργός των δραστών, σε βάρος της οποίας έχει σχηματιστεί δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών. Συνδρομή στις έρευνες παρείχαν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων. Από την έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες τους τελευταίους μήνες διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στη Δυτική Ελλάδα.

25 σάκοι με 125 κιλά και 500 γραμμάρια

Σε κοντινή απόσταση από φυτεία, η οποία είχε καλλιεργηθεί προ καιρού,  μέσα στο δάσος, εντοπίστηκαν 25 σάκοι, που ήταν κρυμμένοι κάτω από πράσινο δίχτυ και νάιλον καλύμματα και περιείχαν 125 κιλά και 500 γραμμάρια κάνναβης.

Πολεμικό όπλο και σφαίρες στο σπίτι του τροχονόμου

Σε έρευνα που ακολούθησε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία και σε αποθήκη του συλληφθέντα αστυνομικού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 264 γραμμάρια κάνναβης, πολεμικό τυφέκιο με 32 πολεμικά φυσίγγια και 50 φυσίγγια πιστολιού.

Διοικητική διαδικασία κατά του αστυνομικού

Παράλληλα, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας κινήθηκε άμεσα η διοικητική διαδικασία, σε βάρος του συλληφθέντα αστυνομικού, στο πλαίσιο της πειθαρχικής δικαιοδοσίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις