Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αρκάς εκλογές: Νέο σκίτσο – Αυτή τη φορά, ο Αρκάς δεν μιλάει, μόνο ψηφίζει
ΕΛΛΑΔΑ

Αρκάς εκλογές: Νέο σκίτσο – Αυτή τη φορά, ο Αρκάς δεν μιλάει, μόνο ψηφίζει

Αρκάς εκλογές: Τα νέα σκίτσα του Αρκά, είναι λίγο πιο "σοβαρά" από όσα έχουμε συνηθίσει.

Αρκάς εκλογές: Μια παράφραση του γνωστού ποιήματος «Όταν ήρθαν να πάρουν…», χρησιμοποίησε ο Αρκάς στο νέο του σκίτσο λίγο πριν τις εκλογές 2019. Ο σκιτσογράφος παρουσιάζει τον «πολίτη» του να λέει: «Μου είπαν ότι είμαι ο ταξικός εχθρός και πρέπει να πληρώσω. Δεν μίλησα. Με γονάτισαν με θηριώδεις εισφορές και εκδικητική φορολογία. Δεν μίλησα. Όταν μου έκαψαν το αυτοκίνητο και μου έσπασαν το μαγαζί, με είπαν νοικοκυραίο, ακροδεξιό και φασίστα. Δεν μίλησα. Όταν καιγόταν το σπίτι μου και οι δικοί μου, με είπαν παράνομο και αυθαίρετο. Δεν μίλησα. Όταν αποφάσισαν για μεγάλα εθνικά θέματα χωρίς να με ρωτήσουν με είπαν εθνίκι και γραφικό. Δεν μίλησα… Αλλά όταν ήρθε η ώρα, ψήφισα! Τώρα μου λένε ότι αδίκησαν τη μεσαία τάξη και ήρθε ο καιρός να επανορθώσουν. Τώρα! Λίγο πριν τις εκλογές!… Δεν μιλάω…»

Πριν από ένα μήνα περίπου, στις αρχές Ιουνίου, ο Αρκάς είχε ανεβάσει ένα σκίτσο με παρόμοιο περιεχόμενο, όπου έγραφε: «Μου είπαν ότι είμαι ο ταξικός εχθρός και πρέπει να πληρώσω. Δεν μίλησα. Με γονάτισαν με θηριώδεις εισφορές και εκδικητική φορολογία. Δεν μίλησα. Όταν μου έσπασαν το μαγαζί, με είπαν νοικοκυραίο, ακροδεξιό και φασίστα. Δεν μίλησα.
Όταν καιγόταν το σπίτι μου και οι δικοί μου, με είπαν παράνομο και αυθαίρετο. Πάλι δεν μίλησα… Αλλά όταν ήρθε η ώρα ψήφισα! …  Τώρα μου λένε ότι αδίκησαν τη μεσαία τάξη και ήρθε ο καιρός να επανορθώσουν. Τώρα! Ένα μήνα πριν τις εκλογές!… Πάλι δεν μιλάω…».

Στο τελευταίο του σκίτσο έχει προσθέσει την φράση «Όταν αποφάσισαν για μεγάλα εθνικά θέματα χωρίς να με ρωτήσουν με είπαν εθνίκι και γραφικό. Δεν μίλησα… », ενώ έχει αλλάξει ελαφρώς και το τέλος του κειμένου του.

Αρκάς εκλογές: Το επιτυχημένο σκίτσο για τη συνέντευξη Τσίπρα στον ΣΚΑΙ

Με ένα σκίτσο που περιγράφει την αντίδραση ενός «τηλεθετατή» που παρακολουθεί μια τηλεοπτική συνέντευξη σχολίασε ο Αρκάς τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον ΣΚΑΪ. Στο σκίτσο ο «τηλεθεατής» σχολιάζει τα ψέματα που έχει μόλις ακούσει. Ο ίδιος επισημαίνει ότι μπορεί να είναι «κουραστικό να προσπαθείς να καταλάβεις πότε λέει αλήθεια κάποιος και πότε λέει ψέματα» σπεύδοντας να προσθέσει ότι «όταν, όμως, ξέρεις ότι λέει μόνο ψέματα τον παρακολουθείς άνετα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις