Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Σάκκαρη – Wimbledon: Πλήρωσε τα λάθη της και αποκλείστηκε
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σάκκαρη – Wimbledon: Πλήρωσε τα λάθη της και αποκλείστηκε

Σάκκαρη – Wimbledon: Δεν τα κατάφερε η Μαρία Σάκκαρη στον τρίτο γύρο του Γουίμπλεντον καθώς ηττήθηκε 2-1 (6-3, 6-7, 6-2) από την Ουκρανή Ελίνα Σβιτόλινα

Σάκκαρη – Wimbledon: Μπορεί η Μαρία Σάκκαρη να έδειχνε ικανή να φτάσει μακριά στο φετινό Wimbledon, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Η Ελληνίδα τενίστρια ηττήθηκε από την Ουκρανή Ελίνα Σβιτόλινα με 2-1 σετ (6-3, 6-7, 6-2) πληρώνοντας τα λάθη της. Η Σάκκαρη έκανε 49 αβίαστα λάθη και αυτός ήταν ο βασικότερος λόγος του αποκλεισμού απέναντι σε μια από τις 10 καλύτερες τενίστριες του κόσμου.

Ο άλλος βασικός λόγος που δεν τα κατάφερε ήταν το μέτριο πρώτο σερβίς της. Πιο έμπειρη και πιο δοκιμασμένη σε δύσκολες συνθήκες η Σβιτόλινα βρήκε τον τρόπο για να πάρει την πρόκριση στις 16. Δεν επηρεάστηκε ούτε όταν είδε τη Σάκκαρη να προηγείται 3-1 στο πρώτο σετ. Πήρε τα επόμενα πέντε γκέιμς και έγινε απόλυτο αφεντικό του αγώνα. Ακόμη και στο δεύτερο σετ, που το έχασε 7-6, με τη Μαρία να είναι εκπληκτική στο τάι μπρέικ (7-1), διαχειρίστηκε άψογα το τρίτο σετ και πήρε τη νίκη.

«Αλλη μια ευκαιρία στα σκουπίδια»

«Ήμουν αρκετά κοντά στη νίκη», δήλωσε η 23χρονη τενίστρια μετά το τέλος του αγώνα και πρόσθεσε: «Τις τελευταίες μέρες αισθανόμουν πολύ καλά και πραγματικά πίστευα ότι θα πήγαινα μακριά, αλλά δεν ήταν η μέρα μου. Έχασα από έναν καλό αντίπαλο και θα κρατήσω τα θετικά». Οσο για τα θετικά σημεία που κράτησε, όπως τόνισε η ίδια είναι τα εξής: «Ήταν η πρώτη φορά που ένιωσα ότι ανήκω εδώ, ανάμεσα στις καλύτερες παίκτριες του κόσμου. Πραγματικά το πιστεύω, παρότι έχασα σήμερα. Είναι πολύ απογοητευτικό, γιατί νόμιζα ότι μπορούσα να πάω πιο βαθιά για πρώτη φορά».

Παρά το γεγονός ότι ήταν ανταγωνιστική απέναντι σε μια τενίστρια του top 10, η Σάκκαρη δεν έκρυβε την απογοήτευσή της: «Άλλη μια ευκαιρία στα σκουπίδια, αυτό είπα στον εαυτό μου όταν αποχωρούσα από το γήπεδο Δεν είναι ότι έπαιζα με μια άγνωστη παίκτρια, ωστόσο ένιωθα ότι είχα το τένις να πάω μακριά σε αυτό το τουρνουά. Νομίζω ότι δεν έχω μεγάλες διαφορές με τις τενίστριες του Top 10».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις