Ελλάδα – Πορτογαλία 2019: Νίκη και στην επέτειο για τους Legends 2004 (vid)

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ελλάδα – Πορτογαλία 2019: Νίκη και στην επέτειο για τους Legends 2004 (vid)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ελλάδα - Πορτογαλία 2019: Με 2-1 νίκησε η Ελλάδα την Πορτογαλία στη Ριζούπολη στην αναβίωση του τελικού της Λισσαβόνας έπειτα από 15 χρόνια

05.07.2019 | 10:19

Ελλάδα – Πορτογαλία 2019: Πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2004, πρωταθλήτρια Ευρώπης και το 2019. Η Ελλάδα που κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης πριν από 15 χρόνια στην Πορτογαλία, με εκείνο το ιστορικό 1-0 στον τελικό της Λισσαβόνας με τη διοργανώτρια χώρα, νίκησε 2-1 χθες στη Ριζούπολη και… ξαναστέφθηκε πρωταθλήτρια στις καρδιές του κόσμου που παρά τη ζέστη πήγε στο «Γεώργιος Καμάρας» για να την αποθεώσει ακόμη μία φορά. Οι Legends 2004 ήταν ανώτεροι από τους Πορτογάλους Legends και πήραν τη νίκη μπροστά σε 10.000 κόσμο, σε ένα ματς που μας θύμισε αρκετά εκείνο το Euro και έγινε με πρωτοβουλία του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» για φιλανθρωπικό σκοπό.

Οι περισσότεροι από τους Ελληνες διεθνείς δεν είχαν μεγάλες διαφορές σε σύγκριση με την εποχή του 2004. Φάνηκε αυτό από το πρώτο λεπτό, ενώ με βάση τις ευκαιρίες του αγώνα θα μπορούσαν να φτάσουν σε ένα μεγαλύτερο σκορ. Ο Κώστας Κατσουράνης που αναδείχτηκε και MVP της αναμέτρησης ήταν ο σκόρερ του πρώτου γκολ στο 17′. Στην κεφαλιά που έκανε ο Βίτορ Μπαΐα απέκρουσε, με την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι. Στην επαναφορά όμως ο Κατσουράνης «εκτέλεσε» τον Πορτογάλο γκολκίπερ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

 

Γκολ και πέναλτι ο Χαριστέας

Το ματς είχε δύο ημίχρονα των 40 λεπτών. Με το ξεκίνημα του δεύτερου στο 46′ ο Τσιάρτας έπιασε ωραίο φαλτσαριστό σουτ και ο Πάουλο Σάντος τεντώθηκε για να αποκρούσει. Η μπάλα αποκρούστηκε από τον Πορτογάλο γκολκίπερ, ο οποίος έπεσε στο έδαφος και δεν μπόρεσε να σηκωθεί αμέσως. Στην επαναφορά ο Χαριστέας έκανε το 2-0. Στο 53′ ο Έλντερ Πόστιγκα με ωραία προσπάθεια απέφυγε τον Γιούρκα και μείωσε σε 2-1, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Χαριστέας κέρδισε πέναλτι. Ο Τσιάρτας ανέλαβε να το εκτελέσει, όμως ο Πάουλο Σάντος απέκρουσε.

Εκτός από τους παίκτες της Ελλάδας και τον Οτο Ρεχάγκελ αποθεώθηκε από το κοινό ο Φερνάντο Σάντος, που ήρθε σαν προπονητής της Πορτογαλίας. Ο πρώην προπονητής της Εθνικής, με τον οποίο η Ελλάδα έφτασε μέχρι τη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2014, ευχαρίστησε πολλές φορές τον κόσμο και ανταπέδωσε το χειροκρότημα που δέχτηκε. Ήταν μια συγκινητική βραδιά για όσους βρέθηκαν στη Ριζούπολη προκειμένου να ξαναζήσουν έστω για λίγο το θαύμα της Πορτογαλίας.

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Καψής, Δέλλας, Φύσσας, Μπασινάς, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Ζαγοράκης, Γιαννακόπουλος, Χαριστέας.

Έπαιξαν και οι Χαλκιάς, Κατεργιαννάκης, Γκούμας, Καφές, Τσάρτας, Νταμπίζας, Γεωργιάδης, Βενετίδης, Βρύζας, Παπαδόπουλος.

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Μπαΐα, Μιγκέλ, Ρικάρντο Καρβάλιο, Ζορζ Αντράντε, Νούνο Βαλέντε, Πετίτ,  Πέδρο Μέντες, Μανίς, Ντέκο, Έλντερ Πόστιγκα, Παουλέτα.

Επαιξαν και οι Πάουλο Σάντος, Μποζίνγκουα, Ρικάρντο Ρότσα, Φρεσό, Ρομέου, Μάρκο Φερέιρα, Φερνάντο Μέιρα.

Exit mobile version