Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ελ Αραμπί: Μαροκινός «killer» στα ερυθρόλευκα (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ελ Αραμπί: Μαροκινός «killer» στα ερυθρόλευκα (vid)

Ελ Αραμπί: Υπογράφει στον Ολυμπιακό ο 32χρονος Μαροκινός Γιουσέφ Ελ Αραμπί που αγωνιζόταν τα τελευταία τρία χρόνια στην Αλ Ντουχάιλ

Ελ Αραμπί: Ο Ολυμπιακός πήρε το ρίσκο του και επέλεξε για τη θέση του επιθετικού τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο 32χρονος Μαροκινός έφτασε στην Αθήνα για να υπογράψει το συμβόλαιό του και αμέσως μετά θα ταξιδέψει στην Αυστρία για να ενσωματωθεί στην αποστολή και να ξεκινήσει προετοιμασία. Ο Ελ Αραμπί αγωνιζόταν στην Αλ Ντουχάιλ του Κατάρ (γνωστή μέχρι πρότινος ως Λεκβίγια) τα προηγούμενα τρία χρόνια και τα νούμερά του ήταν εκπληκτικά.

Την τελευταία σεζόν με την Αλ Ντουχάιλ ο Ελ Αραμπί σημείωσε 30 γκολ σε 28 αγώνες συνολικά στο πρωτάθλημα και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Σε τρεις σεζόν με την ίδια φανέλα έπαιξε 59 ματς και σκόραρε 74 φορές! Πραγματικός «killer» ή επιθετικός από… πανέρι; Η απάντηση θα δοθεί στο γήπεδο και θα φανεί σύντομα. Ο ίδιος έρχεται διψασμένος να παίξει στην Ευρώπη, με το κίνητρο να αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το χρωστάει άλλωστε στον εαυτό του διότι στην Ευρώπη δεν έκανε μεγάλη καριέρα.

Καέν και Γρανάδα

Ο Ελ Αραμπί γεννήθηκε στην Καέν και έπαιξε στην ομώνυμη ομάδα ξεκινώντας από τις ακαδημίες της. Για έναν χρόνο τη σεζόν 2011-12 βρέθηκε στην Αλ Χιλάλ της Σαουδικής Αραβίας και μετά ακολούθησαν τέσσερα γεμάτα χρόνια στη Γρανάδα, όπου σε 130 εμφανίσεις στη La Liga πέτυχε 44 γκολ. Τον τελευταίο (2015-16) σημείωσε 16 γκολ στην Πριμέρα Ντιβισιόν και μόνο απαρατήρητος δεν πέρασε. Η μεταγραφή του στη συγκεκριμένη ομάδα το καλοκαίρι του 2012 είχε στοιχίσει 5 εκατ. ευρώ, ποσό ρεκόρ για το σύλλογο.

Ο Ελ Αραμπί ήταν μέλος της Εθνικής Μαρόκου από το 2010 και μετά, αλλά τα στατιστικά του δεν είναι ίδια. Σε 41 συμμετοχές έχει σκοράρει 15 γκολ. Δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής από τον ομοσπονδιακό προπονητή Ερβέ Ρενάρ, όπου το Μαρόκο έχει ήδη προκριθεί στα προημιτελικά. Το ερώτημα είναι αν ο Μαροκινός επιθετικός προλαβαίνει να είναι έτοιμος για τα παιχνίδια με τη Βικτόρια Πλζεν στις 23 και 30 Ιουλίου, που είναι καθοριστικά για τη φετινή ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις