Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Νίκος Παππάς – έπιπλα: Παραγγελία €9.000 για το γραφείο του λίγο πριν τις εκλογές
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Παππάς – έπιπλα: Παραγγελία €9.000 για το γραφείο του λίγο πριν τις εκλογές

Νίκος Παππάς - έπιπλα: Η παραγγελία για τα πανάκριβα έπιπλα, έγινε με απευθείας ανάθεση από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Νίκος Παππάς – έπιπλα: Έπιπλα αξίας €9.157 παρήγγειλε ο Νίκος Παππάς για να εξοπλίσει το υπουργικό του γραφείο στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο στο κόστος των επίπλων όσο η χρονική στιγμή που επέλεξε ο υπουργός να το κάνει: Εννέα ημέρες πριν τις εκλογές και με απευθείας ανάθεση.  Όπως φαίνεται και από τα έγγραφα που επισυνάπτονται, η «απόφαση ανάθεσης προμήθειας επίπλων στον 3ο όροφο του κτηρίου β’ του ΥΨΗΠΤΕ (Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης) και στις αίθουσες συσκέψεων του ίδιου κτηρίου», δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια» με ημερομηνία 27 Ιουνίου 2019.

Με το έγγραφο εγκρίνεται η «απευθείας ανάθεση προμήθειας επίπλων στον 3ο όροφο του κτηρίου Β’ του και στις αίθουσες συσκέψεων του ίδιου κτηρίου σε RAMOS A.E. ΕΜΠΟΡΙΑ-ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ-ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ, Φιλικών 62 Περιστέρι». Σε ό,τι αφορά στο κόστος η απόφαση σημειώνει πως «η συνολική δαπάνη δεν δύναται να ξεπεράσει το ποσό των ΕΝΝΕΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΝ ΠΕΝΗΝΤΑ ΕΠΤΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ΛΕΠΤΑ (9.157,40€) συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ».

Στο έγγραφο και διευκρινίζεται ότι οι νόμιμες κρατήσεις υπέρ Δημοσίου και τρίτων θα βαρύνουν τον ανάδοχο, ενώ οι αναλυτικοί όροι της ανωτέρω συνεργασίας θα οριστούν λεπτομερώς στη σχετική σύμβαση που θα υπογραφεί μεταξύ του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και του αναδόχου. Η επίπλωση των υπουργικών γραφείων όμως δεν φαίνεται να απασχόλησε προεκλογικά μόνο τον κ. Παππά, καθώς σύμφωνα με τη «Διαύγεια», αντίστοιχη απόφαση είχε ληφθεί και στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με ημερομηνία δημοσίευσης 19 Ιουνίου.

Τα έπιπλα του Τόλκα με το “καλημέρα”

Υπενθυμίζεται πως και ο «νεόκοπος» υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Άγγελος Τόλκας παρήγγειλε με το “καλημέρα” έπιπλα 10.500 ευρώ. Όπως προκύπτει από σχετικό έγγραφο, που είδε το φως της δημοσιότητας μέσω Διαδικτύου, ο κ. Τόλκας, ο οποίος ανέλαβε το νέο του χαρτοφυλάκιο στις 15 Φεβρουαρίου μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό της κυβέρνησης Τσίπρα, αιτήθηκε, με υπηρεσιακό σημείωμα την 21/2 προς τον πολιτικό του προϊστάμενο, Δημήτρη Βίτσα, νέα επίπλωση για το γραφείο του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής στο κτίριο Κεράνη, ύψους περί τα 10.500 ευρώ. Στις 25 Φεβρουαρίου, με απευθείας ανάθεση της επίπλωσης του γραφείου σε συγκεκριμένη εταιρεία, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, ενέκρινε το σχετικό αίτημα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις