Εκλογές 2019: Times για Τσίπρα – «Από σωτήρας, έγινε διάβολος μεταμορφωμένος»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2019: Times για Τσίπρα – «Από σωτήρας, έγινε διάβολος μεταμορφωμένος»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Εκλογές 2019: Τη διαδρομή που διένυσε ο Αλέξης Τσίπρας από τον ρόλο του σωτήρα, στην πολιτική κατάρρευση και τη διαφαινόμενη βαριά ήττα στις εκλογές, σημειώνουν οι Times του Λονδίνου.

04.07.2019 | 15:13

Εκλογές 2019: Άρθρο της εφημερίδας The Times του Λονδίνου, παρουσιάζει τον Αλέξη Τσίπρα ως έναν «σωτήρα που έγινε διάβολος μεταμορφωμένος» στον τίτλο του. Το άρθρο έχει να κάνει με τα έργα και τις ημέρες του κ. Τσίπρα ως πρωθυπουργού, καταγράφοντας τα κέρδη του, αλλά και τα αρνητικά που τον έχουν φέρει σε πολύ δυσχερή θέση πλέον εν όψει βουλευτικών εκλογών. Στο άρθρο της εφημερίδας γίνεται αναφορά στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, που θέλουν τη Νέα Δημοκρατία να βγαίνει με αυτοδυναμία πρώτη στις εκλογές.

«Εάν οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις αποδειχθούν σωστές, ο Έλληνας ηγέτης, ο οποίος θα γίνει 45 ετών αυτό το μήνα, πιθανότατα θα αποχωρήσει από τη θέση του στις 7 Ιουλίου, στις έκτες γενικές εκλογές από τότε που η οικονομία κατέρρευσε το 2009. Ο κ. Τσίπρας είναι ένας διχαστικός και έξυπνος εικονοστάτης που υπερηφανεύεται για να κάνει τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο». Στη συνέχεια του άρθρου, η δημοσιογράφος σχολιάζει για τα πρώτα βήματα του Τσίπρα ως πρωθυπουργός: «Τα κατασταλτικά μέτρα που διέταξε η ΕΕ σε αντάλλαγμα για τη διάσωση της Ελλάδας έσπρωξαν τη χώρα σε μια από τις βαθύτερες καταπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής ιστορίας. Τελικά, ο κ. Τσίπρας κέρδισε τη μάχη του με τις Βρυξέλλες και εξασφάλισε επίσης μια σειρά από επιτεύγματα που έπρεπε να σε πέρας έτσι ώστε να εξασφαλίσει και την μακροχρόνια εκλογική επιτυχία του κόμματός του».

«Οι μέρες του Τσίπρα φαίνονται μετρημένες»

Στην συνέχεια ωστόσο, φτάνει στην σημερινή πραγματικότητα… «Ο πρώτος άθεος πρωθυπουργός της Ελλάδας κάνει πρόωρες εκλογές, καθώς υπέστη μία ήττα έκπληξη στις ευρωπαϊκές εκλογές. Ορισμένες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η ΣΥΡΙΖΑ είναι πίσω από τη Νέα Δημοκρατία έως και 10 μονάδες.

Η ανάκαμψη κερδίσει επαίνους από τις Βρυξέλλες και την Ουάσινγκτον, ωστόσο οι Έλληνες είναι θυμωμένοι με τον κ. Τσίπρα και σε συνδυασμό με τη Συμφωνία των Πρεσπών φαίνεται πως επιλέγουν να του γυρίζουν την πλάτη, Οι ημέρες του Αλέξη Τσίπρα φαίνεται να είναι μετρημένες, καθώς οι Έλληνες πολίτες φαίνεται πως επιλέγουν ένα κεντρώο κεφάλαιο για η χώρα αντί για το λαϊκιστικό του κ. Τσίπρα», καταλήγει το δημοσίευμα.

Exit mobile version