Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Instagram: Αν είσαι φαν, πρέπει οπωσδήποτε να μάθεις αυτά τα κόλπα
PLUS

Instagram: Αν είσαι φαν, πρέπει οπωσδήποτε να μάθεις αυτά τα κόλπα

Instagram: Το Instagram με 700 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά εργαλεία προώθησης του brand σας.

Instagram: To Instagram συνεχώς κερδίζει περισσότερους χρήστες και γίνεται μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές παγκοσμίως. Μάθετε 10 κόλπα του Instagram που θα αλλάξουν τον τρόπο που το χρησιμοποιούσατε μέχρι τώρα. Τα τελευταία χρόνια, καλώς ή κακώς, το Instagram έχει κατακτήσει σημαντικό ρόλο στη ζωή πολλών ανθρώπων -και ιδιαίτερα νέων ηλικιακά- με αποτέλεσμα να απασχολεί και να προβληματίζει μεγάλο μέρος αυτών. Αν και το κοινωνικό δίκτυο ξεκίνησε και αναπτύχθηκε σε μεγάλο βαθμό βασιζόμενο στις αλληλεπιδράσεις μεταξύ των απλών χρηστών, εντούτοις η εταιρεία δεν άργησε να δώσει χρήσιμα εργαλεία και στα brands.

Στην αρχή παρουσίασε τη δυνατότητα μετατροπής ενός απλού προφίλ σε business. Έτσι δίνεται η δυνατότητα στα brands να βλέπουν αναλυτικά στατιστικά σχετικά με τις αλληλεπιδράσεις των χρηστών με τις αναρτήσεις τους, όπως επίσης μπορούν να προσθέσουν περισσότερες επιλογές επικοινωνίας. Στην συνέχεια παρουσίασε την δυνατότητα δημιουργίας διαφημίσεων για την πλατφόρμα, η οποία επεκτάθηκε αργότερα και στα Insta Stories. Οι χρήστες φαίνεται πως επιδιώκουν την αλληλεπίδραση με τα brands στο instagram, με το 80% αυτών να ακολουθεί τουλάχιστον ένα business profile. Παράλληλα, το 60% των χρηστών δηλώνει πως έμαθε για ένα προϊόν ή υπηρεσία πρώτη φορά μέσα από την πλατφόρμα.

Instagram: Η δύναμη των hashtags

Οι δυνατότητες που προσφέρει το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο για τις εταιρείες, αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι τουλάχιστον το 30% των χρηστών του έχουν αγοράσει κάτι που είδαν για πρώτη φορά μέσα στην πλατφόρμα. Η δύναμη των hashtags είναι αδιαμφισβήτητη στο instagram. Συγκεκριμένα, οι αναρτήσεις που φέρουν τουλάχιστον 1 hashtag «απολαμβάνουν» 12.6% περισσότερο engagement σε σχέση με αυτές που δεν έχουν καθόλου. Παράλληλα, όλες οι στατιστικές δείχνουν πως τα 11 hashtags είναι ο ιδανικός αριθμός ανά ανάρτηση, αφού προσφέρουν το μέγιστο reach και ως εκ τούτου και engagement. Τα branded hashtags, όπως ονομάζονται, δεν χρειάζεται να φέρουν απαραίτητα το όνομα της εταιρείας σας μέσα. Μπορεί να αφορούν κάποια εκδήλωση που διοργανώνετε, έναν συγκεκριμένο σκοπό ή μια προωθητική ενέργεια.

Instagram: Τα καλύτερα κόλπα

Κρύψτε ακατάλληλα σχόλια

Πολλοί χρήστες κάνουν απρεπή σχόλια σε δημοσιεύσεις. Στις ρυθμίσεις της εφαρμογής στα «Comments», ενεργοποιήστε την επιλογή «Hide inappropriate comments».

Λιγότερη χρήση δεδομένων

Αν έχετε χαμηλή ταχύτητα Διαδικτύου, τότε θα θέλετε να βλέπετε μόνο τα απαραίτητα και να γλιτώσετε από τα περιττά. Στις ρυθμίσεις θα βρείτε την καρτέλα «Cellular Data Use» και ενεργοποιήστε την επιλογή «Use Less Data».

Αναζήτηση ιστορικού

Αν δεν θέλετε να διαγράψετε το ιστορικό σας, στις επιλογές της εφαρμογής επιλέξτε «Clear Search History».

Ειδοποιήσεις

Επιλέξτε από ποιον θέλετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις: από κανέναν, από άτομα που ακολουθείτε, από όλους. Υπάρχει ξεχωριστή επιλογή να λαμβάνετε ειδοποιήσεις από like και από σχόλια.

Σύνδεση λογαριασμού

Η σύνδεση ενός λογαριασμού μπορεί να συγχρονίσει τις επαφές που έχετε σε κάποιο άλλο λογαριασμό social media. Για παράδειγμα συνδέοντας τον λογαριασμό του Facebook με το Instagram θα σας βοηθήσει να βρείτε τους χρήστες του Facebook που ήδη έχουν λογαριασμό στο Instagram.

Απόκρυψη φωτογραφιών

Αν κάποιος σας έκανε tag σε μια φωτογραφία, μπορείτε να το απενεργοποιήσετε, πηγαίνοντας στις φωτογραφίες σας και επιλέγοντας τις τρεις κάθετες τελείες. Επιλέξτε στη συνέχεια την επιλογή «Hide photos».

Επισήμανση τοποθεσίας

Μπορείτε επίσης να κάνετε tag την τοποθεσία σας. Πηγαίνετε στην αναζήτηση και θα βρείτε την επιλογή της τοποθεσίας. Επιλέξτε μια τοποθεσία και θα βρείτε όλες τις δημοσιεύσεις που έχουν γίνει από την συγκεκριμένη τοποθεσία.

Δημοσιεύσεις που σας άρεσαν

Στις ρυθμίσεις υπάρχει επιλογή για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις που έχετε πατήσει like. Επιλέξτε την επιλογή «Posts you’ ve liked» για να τις δείτε.

Αποθήκευση συγκεκριμένης δημοσίευσης

Μπορείτε να αποθηκεύσετε συγκεκριμένο post στο Instagram. Επιλέξτε το εικονίδιο του σελιδοδείκτη για να αποθηκεύσετε τη τρέχουσα δημοσίευση.

Instagram: Ανέβασμα παραπάνω από μία φωτογραφίες

Υπάρχει ένα κόλπο για να ανεβάσετε μέχρι 10 φωτογραφίες σε μία δημοσίευση, κάνοντας ένα άλμπουμ. Επιλέξτε 10 ή λιγότερες φωτογραφίες και επιλέξτε για upload στο Instagram.

Instagram: Τα καλύτερα κόλπα για να πετύχεις τις πιο πρωτότυπες φωτογραφίες

Mικρές συμβουλές, που μπορούν να απογειώσουν τις φωτογραφίες σας και να κάνουν τη φωτογραφική μηχανή του κινητού το απόλυτο εργαλείο! Τέλεια κόλπα για να αναβαθμίσετε τις φωτογραφίες σας στο Instagram και να ανανεώσουν το profile σας! Είτε με τη χρήση των γυαλιών ηλίου σας μπροστά στην κάμερα σαν φίλτρο, είτε δένοντας το κινητό σας σε ένα μπαλόνι μπορείτε να κάνετε θαύματα.

Instagram: Αυτά είναι τα «κόλπα» για να αποκτήσετε περισσότερους followers

Το «πρόβλημα» της πλειονότητας ίσως είναι το πώς θα αποκτήσουν πολλούς followers.

Αρχίστε να χρησιμοποιείτε τα Highlights

Μπορείτε να αρχίσετε να «αρχειοθετείτε» τα stories που κάνετε καθημερινά, προσθέτοντάς τα στα Highlights.

Κάνοντάς το αυτό θα μπορέσετε να επιτρέψετε στους χρήστες να μάθουν περισσότερα για εσάς και εάν τους αρέσει να σας ακολουθήσουν!

Προσθέστε τοποθεσία σε stories και αναρτήσεις

Μπορεί να σας φαίνεται μία πολύ απλή -και ίσως ανούσια- συμβουλή, αλλά εάν το κάνετε μονίμως, θα δώσετε την ευκαιρία σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο να εντοπίσουν το προφίλ σας. «Είναι ένας υπέροχος τρόπος να τραβήξετε την προσοχή ανθρώπων παγκοσμίως» αναφέρει ο Jayson DeMers στην Independent.

Βγάλτε selfies!

Είτε τις αγαπάτε, είτε όχι, το να κοινοποιείτε selfies στο προφίλ σας θα σας «χαρίσει» πληθώρα followers.

«Οι άνθρωποι θέλουν να ακολουθούν προφίλ με τα οποία μπορούν να ταυτιστούν. Οπότε είναι σημαντικό το Instagram σας να είναι πιο… προσωπικό» αναφέρεται στην Independent.

«Διαφημίστε» τον εαυτό σας και σε άλλες πλατφόρμες

Το Instagram σίγουρα δεν είναι η μόνη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που έχετε. Οπότε, εάν μοιράζεστε τις αναρτήσεις του Instagram σας στο Facebook και στο Twitter για παράδειγμα, θα προσεγγίσει νέο κόσμο στο προφίλ σας.

Ποιότητα και όχι ποσότητα

Μπορεί όταν σκέφτεστε πως θέλετε περισσότερους followers, το μυαλό σας να «τρέχει» σε άπειρες δημοσιεύσεις. Κάνετε λάθος. Φροντίστε να έχετε ένα «προσεγμένο» προφίλ. Για παράδειγμα, από φωτογραφίες που έχετε μοιραστεί ανά καιρούς, κρατήστε τις καλύτερες. Κανείς δεν θέλει να ακολουθεί κάποιον που ανεβάζει συνεχώς διάφορα πράγματα χωρίς ουσία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις