Ινδία – βιασμοί: Πολιτικός δίνει 1.100 ευρώ σε όποιον σκοτώσει έναν βιαστή

ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία – βιασμοί: Πολιτικός δίνει 1.100 ευρώ σε όποιον σκοτώσει έναν βιαστή

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ινδία - βιασμοί: Το 2012 η Ινδία και ολόκληρος ο κόσμος συγκλονίστηκε από το περιστατικό βιασμού της φοιτήτριας μέσα στο λεωφορείο από μια ολόκληρη συμμορία μπροστά στα μάτια του φίλου της.

04.07.2019 | 09:09

Ινδία – βιασμοί: Στην επικήρυξη προς 1.100 ευρώ κάθε βιαστή προχώρησε Ινδός πολιτικός μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα με θύματα ανήλικα κορίτσια στη χώρα. Ο Ρατζές Ρανγιάν ανακοίνωσε ότι θα δίνει το συγκεκριμένο ποσό σε όποιον σκοτώνει έναν βιαστή μετά την δημοσιοποίηση στοιχείων που δείχνουν ότι μόνο στην ανατολική επαρχία Μπιχάρ στην οποία πολιτεύεται έχουν καταγραφεί 7.300 βιασμοί τα τελευταία έξι χρόνια. Ο Ινδός πολιτικός ανακοίνωσε την επικήρυξη μετά από συνάντηση που είχε με δύο δίδυμες αδερφές που βιάστηκαν ομαδικά την περασμένη εβδομάδα από επτά νέους στα βόρεια της επαρχίας Μπιχάρ. Τα δύο κορίτσια απήχθησαν από τους βιαστές τους που τις οδήγησαν σε μια απομακρυσμένη περιοχή προκειμένου να ικανοποιήσουν τις αρρωστημένες ορέξεις τους.

Οι βιαστές, μάλιστα, κατέγραψαν τον βιασμό και ανήρτησαν τα σχετικά βίντεο στα social media. «Ο βιασμός ρίχνει δηλητήριο στα θύματα που βιώνουν έναν αργό καθημερινό θάνατο. Αυτά τα κορίτσια δεν θα παντρευτούν ποτέ αλλά ακόμα και αν έχει γίνει κάποια συμφωνία για γάμο αυτή πιθανότατα θα ακυρωθεί μόλις γίνει γνωστό ότι έπεσαν θύματα βιασμού» εξήγησε το σκεπτικό της απόφασής του ο Ινδός πολιτικός. Ο Ρανγιάν απαίτησε, τέλος, οι υποθέσεις βιασμού να εξετάζονται κατά προτεραιότητα από τα δικαστήρια και όσοι κρίνονται ένοχοι να εκτελούνται μέσα σε διάστημα τριών μηνών.

Χιλιάδες ακόμη υποθέσεις βιασμών δεν καταγγέλλονται

Η σεξουαλική βία παραμένει ταμπού στην Ινδία, με τις επιζήσασες να φοβούνται ότι θα στιγματιστούν ή ότι θα γίνουν στόχος αντιποίνων αν καταγγείλουν τις επιθέσεις. Όμως ο αριθμός των καταγγελιών σημειώνει σταθερά αύξηση μετά την οργή που είχε προκαλέσει το 2012 στην Ινδία ο ομαδικός βιασμός και ο φόνος μιας φοιτήτριας σε λεωφορείο στο Νέο Δελχί.  Σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία, 18.862 υποθέσεις βιασμών ανηλίκων καταγράφηκαν το 2016, δηλαδή περισσότερες από 50 την ημέρα. Συνολικά τη χρονιά αυτή καταγράφηκαν 40.000 υποθέσεις βιασμών, αύξηση από τις 25.000 το 2012.

Ινδία – βιασμοί: Στο λεωφορείο του τρόμου

Το 2012 η Ινδία και ολόκληρος ο κόσμος συγκλονίστηκε από το περιστατικό βιασμού της φοιτήτριας  μέσα στο λεωφορείο από μια ολόκληρη συμμορία μαζί και με τον οδηγό μπροστά στα μάτια του φίλου της που τον ξυλοκόπησαν άγρια  όταν προσπάθησε να την προστατεύσει! Η φοιτήτρια έδωσε μάχη αλλά δεν μπόρεσε να κρατηθεί τελικά  στη ζωή. Διαδηλώσεις, πορείες, διαμαρτυρίες κάθε είδους. Οι Ινδές πάλεψαν με πάθος για το δικαίωμα τους στην αξιοπρέπεια με όσα μέσα διέθεταν.

Το περιστατικό γυρίστηκε σε δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ  με τίτλο: “η κόρη της Ινδίας”. Η ταινία απαγορεύτηκε στην Ινδία με τη δικαιολογία ότι υποδαυλίζει τη βία εναντίον των γυναικών αλλά έγινε viral στο διαδίκτυο. Ακολούθησε μέχρι και έκθεση με έργα ζωγραφικής  εμπνευσμένα από  τη “Nirbhaya” ! Nirbhaya που σημαίνει: άφοβη. Είναι ένα ψευδώνυμο που δόθηκε από τα Media στην νεαρή Ινδή φοιτήτρια- θύμα των βιαστών.

Η άτυχη φοιτήτρια
Η μητέρα της

Δεν έπρεπε να είναι έξω εκείνη την ώρα, είχε πει ένα από τα “τέρατα”

Η υπόθεση ανάγκασε την κυβέρνηση να τροποποιήσει τους υπάρχοντες νόμους κάνοντας αυστηρότερες τις προβλεπόμενες ποινές για τον βιασμό. Μετά την επικύρωση της θανατικής ποινής από το Ανώτατο Δικαστήριο, οι κατηγορούμενοι μπορούν να ζητήσουν την απονομή χάριτος από τον πρόεδρο της χώρας. Υπενθυμίζεται πως η αστυνομία αρχικά κατηγόρησε έξι υπόπτους. Ένας τέταρτος έχει καταδικαστεί επίσης σε θανατική ποινή, αλλά δεν είχε καταθέσει έφεση μαζί με τους άλλους τρεις. Ο πέμπτος κατηγορούμενος βρέθηκε απαγχονισμένος στο κελί του μεσούσης της δίκης, ενώ ο έκτος κρίθηκε ένοχος από δικαστήριο ανηλίκων και καταδικάστηκε σε ποινή τριετούς φυλάκισης σε σωφρονιστικό ίδρυμα ανηλίκων.

Μιλώντας στη βρετανίδα σκηνοθέτρια του ντοκιμαντέρ Λέσλι Άντγουιν, ο Μούκες Σινγκ – ένας από τους βιαστές-  υποστήριξε πως το θύμα δεν έπρεπε να βρίσκεται έξω στις 9 το βράδυ και πως σε έναν βιασμό, το κορίτσι φταίει πάντα περισσότερο…

Exit mobile version