Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μανίκια Εύβοιας: Μεγάλη φωτιά, εκκενώθηκε χωριό (vids)
ΕΛΛΑΔΑ

Μανίκια Εύβοιας: Μεγάλη φωτιά, εκκενώθηκε χωριό (vids)

Μανίκια Εύβοιας: Η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Μανίκια μαίνεται κοντά σε σπίτια χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να υπάρχει κίνδυνος.

Μανίκια Εύβοιας: Συναγερμός έχει σημάνει στο Πυροσβεστικό Σώμα, λόγω μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε αργά το μεσημέρι, της Πέμπτης, στην κεντρική Εύβοια. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι ιδιαίτερα απειλητικό και βρίσκεται στην περιοχή Μανίκια, κοντά στα Κοτύλαια Όρη. Όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 25 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρου, ενώ από αέρος δίνουν ήδη «μάχη» με την πυρκαγιά τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Αξιωματικός της Πυροσβεστικής ανέφερε ότι «η πυρκαγιά βρίσκεται πολύ κοντά στο Μακρυχώρι. Για προληπτικούς και μόνο λόγους, πριν από λίγο ο οικισμός εκκενώθηκε».

Η φωτιά βρίσκεται πολύ κοντά στο Μακρυχώρι και εντός του χωριού, ενώ πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι.  «Τα Μανίκια τώρα δεν κινδυνεύουν, η φωτιά πέρασε από εκεί σε απόσταση ενός χιλιομέτρου. Κατευθύνεται προς το Αλιβέρι γιατί φυσούν βορειοδυτικοί άνεμοι. Εκκενώθηκε το Μακρυχώρι και πριν από λίγο, που πέρασα από εκεί, η αστυνομία εκκένωνε και το χωριό Θαρρούνια. Εδώ έχουν μείνει μόνο δυο πυροσβεστικά οχήματα. Αν γυρίσει ο άνεμος τι θα γίνει;», είπε κάτοικος στο newsit.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι περίπου έξι μποφόρ, ωστόσο στο επιτελείο της Πυροσβεστικής υπάρχει ανησυχία, καθώς υπάρχει πολλή καύσιμη ύλη καθώς και ξερά χόρτα.

Μανίκια Εύβοιας: Tα tweets της Πυροσβεστικής

Μανίκια Εύβοιας: Δείτε βίντεο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις