Λάμπαρντ – Τσέλσι: Συμφωνία μέχρι το 2022 (vid)

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Λάμπαρντ – Τσέλσι: Συμφωνία μέχρι το 2022 (vid)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Λάμπαρντ – Τσέλσι: Προπονητής της Τσέλσι ανέλαβε ο 41χρονος Φρανκ Λάμπαρντ για τα επόμενα τρία χρόνια

04.07.2019 | 19:03

Λάμπαρντ – Τσέλσι: Η σχέση του Φρανκ Λάμπαρντ με την Τσέλσι είναι καρμική. Κανείς δεν έχει ξεχάσει την πορεία του με την μπλε «φανέλα» από το 2001 μέχρι το 2014. Ηταν τα ωραιότερα και σημαντικότερα χρόνια στη σύγχρονη ιστορία της ομάδας του Λονδίνου. Κανείς επίσης δεν μπορεί να ξεχάσει τα δάκρυα του Λάμπαρντ, όταν σκόραρε εναντίον της Τσέλσι ως παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι, με το κοινό των Λονδρέζων να τον αποθεώνει.

Στα 41 του χρόνια ο Λάμπαρντ επιστρέφει ως προπονητής στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Ηταν κάτι αναμενόμενο, απλώς απέμεναν οι λεπτομέρειες για να ολοκληρωθεί το deal με τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Η εμπιστοσύνη που του έχει ο Ρώσος μεγιστάνας είναι απεριόριστη και γι’ αυτό η συμφωνία είναι για τριετές συμβόλαιο. Χώρια η αποζημίωση των 4 εκατ. λιρών που δόθηκε στην Ντέρμπι για να αποδεσμευτεί. «Φτιάξε τη δική σου Τσέλσι» είναι η εντολή του Αμπράμοβιτς και ο Λάμπαρντ το ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή. «Δεν χρειάζεται να πάρω τηλέφωνο ούτε τον Μουρίνιο ούτε τον Αντσελότι. Υπάρχουν πολλά τηλέφωνα που θα μπορούσα να πάρω, αλλά δεν θα το κάνω» τόνισε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Το ρίσκο του Αμπράμοβιτς

Η αλήθεια είναι ότι ο Λάμπαρντ ανέλαβε το ρίσκο, αλλά μοιάζει να είναι μεγαλύτερο αυτό που πήρε ο Αμπράμοβιτς. Με έναν χρόνο ως πρώτος προπονητής στον πάγκο της Ντέρμπι, η οποία έχασε σε μπαράζ την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ, δεν τον λες έμπειρο. Ωραίος σαν νέος αλλά πρέπει να ανταποκριθεί άμεσα στις απαιτήσεις. Οχι απαραίτητα να κατακτήσει τίτλους αλλά να φτιάξει μια ομάδα που τα επόμενα χρόνια θα πρωταγωνιστήσει. Σε πρώτη φάση η παρουσία στην τετράδα που δίνει εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ είναι το βασικό ζητούμενο.

Οι βασικοί συνεργάτες του Λάμπαρντ θα είναι παλιοί του συμπαίκτες. Πρώτος από όλους ο Πετρ Τσεχ ως τεχνικός διευθυντής, ενώ είναι θέμα χρόνου να τον πλαισιώσουν με συγκεκριμένους ρόλους ο Ντιντιέ Ντρογκμπά και ο Κλοντ Μακελελέ.

Exit mobile version