Αθήνα

°C

Κυριακή

11

Απριλίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ζουράρις – Τσίπρας: Νέο “χτύπημα” – “Ο καλύτερος πρωθυπουργός μετά τον Βενιζέλο, είμαι ερωτευμένος μαζί του”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζουράρις – Τσίπρας: Νέο “χτύπημα” – “Ο καλύτερος πρωθυπουργός μετά τον Βενιζέλο, είμαι ερωτευμένος μαζί του”

Ζουράρις - Τσίπρας: Σε συνέντευξή του στο GrTimes.gr. και στην ερώτηση αν τον εμπνέει ο κ. Τσίπρας ως πολιτική προσωπικότητα, ο κ. Ζουράρις εξέπληξε τους πάντες, ξανά.

Ζουράρις – Τσίπρας: Ο Κώστας Ζουράρις υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης εξομολογήθηκε ότι είναι πολιτικά ερωτευμένος με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Κώστας Ζουράρις μίλησε στο GrTimes.gr για την καριέρα του ως πολιτικός όλα αυτά τα χρόνια καθώς και για την υποψηφιότητα του στις εκλογές 2019. Εντύπωση προκάλεσε το σημείο της συνέντευξης όταν ρωτήθηκε να σχολιάσει τον Αλέξη Τσίπρα. «Δεν μπορώ να μιλήσω για τον Αλέξη Τσίπρα, γιατί… εγώ τον λέω “το αγόρι μου”.

Είμαι ερωτευμένος μαζί του, έχω γεροντικό πάθος μαζί του και επομένως δεν μπορώ να σου πω τίποτα, ούτε καλό ούτε κακό. Το θαυμάζω αυτό το παιδί, το αγαπώ, έχει αυτήν την καλοσύνη. Και υπήρξε βέβαια ο καλύτερος Έλληνας πρωθυπουργός μετά τον Ελευθέριο Βενιζέλο, προφανώς. Βαριέμαι να εξηγήσω γιατί, γιατί είμαι επιστήμων αυτού του τομέα, βαριέμαι να εξηγήσω γιατί υπήρξε ο καλύτερος Έλληνας πρωθυπουργός μετά τον Βενιζέλο. Μαζί με τον Βενιζέλο. Γιατί εκείνος έκανε μεγάλα λάθη ενώ ο Αλέξης έκανε μικρά».

Ο Κώστας Ζουράρις μίλησε για τη θέση που είχε στους Ανεξάρτητους Έλληνες και προσθέτει ότι τώρα συνεχίζει με την Αριστερά ενώ απαντάει και γιατί επέλεξε την Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και όχι του ΚΚΕ ή του Βαρουφάκη. «Καταργήσαμε τον υποκατώτατο μισθό που είχε φέρει η Νέα Δημοκρατία και ο Σαμαράς, αλλά καταργήσαμε και τον κατώτατο διότι τον ενισχύσαμε» τόνισε ο κ. Ζουράρις, μιλώντας για την «μνημονιακή» Ελλάδα.

Περιέγραψε τα γεγονότα που έζησε ως πρώην Υφυπουργός Παιδείας και την αυστηρή εποπτεία της Τρόικας στην Ελλάδα. «Τώρα η Τρόικα έχει χαλαρώσει διότι τον Αύγουστο του 2018 έληξε η εφαρμογή του τρίτου μνημονίου», αναφέρει ο ίδιος. Αν κυβερνούσε άλλο κόμμα θα είχαν γίνει έτσι τα πράγματα στην Ελλάδα; Ο κ. Ζουράρις απαντάει σε αυτό το βασικό ερώτημα ενώ εξαπολύει επίθεση και στην Νέα Δημοκρατία λέγοντας ότι παλιότερα ούρλιαζε να υπογράψει ο ΣΥΡΙΖΑ ό,τι χαρτιά του δίνανε».

Δείτε το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο στο 11:40

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις