Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Δωροθέα Μερκούρη: Ο πρώην σύζυγος, η Αμερική και το modeling (vid)
LIFESTYLE

Δωροθέα Μερκούρη: Ο πρώην σύζυγος, η Αμερική και το modeling (vid)

Δωροθέα Μερκούρη: Η πανέμορφη Δωροθέα Μερκούρη ξεδίπλωσε το κουβάρι της ζωής της και μίλησε για όλους και για όλα στην Ελεονώρα Μελέτη.

Δωροθέα Μερκούρη: Καλεσμένη στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη, βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης η Δωροθέα Μερκούρη και μίλησε για όλους και για όλα στην παρουσιάστρια. Για τη λαμπερή καριέρα που έκανε ως μοντέλο, για τα ξέφρενα χρόνια στη Νέα Υόρκη αλλά και για την επιστροφή στην Ελλάδα.  Η Δωροθέα αποκάλυψε για ποιο λόγο αποφάσισαν να χωρίσουν με τον σύζυγό της και εξομολογήθηκε το παράπονό της για τους Έλληνες σχεδιαστές μόδας. Έπειτα, μίλησε για τα χρόνια που έζησε στην Αμερική και αναφέρθηκε στον πρώην σύζυγό της. Δεν δίστασε να πει πως τον είχε λίγο παραμελήσει, ενώ είπε πως όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, ήρθε κι εκείνος μαζί της.

«Περνάγαμε πολύ ωραία μαζί. Είναι Ολλανδός, δεν ήθελε τη γυναίκα στο σπίτι. Όταν όμως έκανα την Ηλέκτρα, αισθάνθηκε και λίγο παραμελημένος. Φύγαμε αρκετά χρόνια μετά από τη Νέα Υόρκη. Ήρθε και ο σύζυγός μου εδώ, το προσπαθήσαμε. Εγώ όμως δεν μπορούσα άλλο να μένω στην Αμερική, ήθελα να μείνω στην Ευρώπη. Ο πρώην σύζυγός μου είναι πολύ καλός σε αυτό που κάνει, έχει μεγάλη καριέρα στην Αμερική, δεν θα άφηνε τη δουλειά του για να πάει σε μια άλλη χώρα», είπε μεταξύ άλλων, αποκαλύπτοντας ουσιαστικά και έναν από τους βασικούς λόγους που τους οδήγησαν στο χωρισμό.

Δωροθέα Μερκούρη: Η Ελληνίδα Μπελούτσι

Η Δωροθέα Μερκούρη, είναι Ελληνοϊταλίδα (από Ελληνίδα μητέρα και Ιταλό πατέρα) και υπήρξε ένα από τα πιο hot μοντέλα της δεκαετίας που πέρασε. Η αγαπημένη και ταλαντούχα ηθοποιός ξεχωρίζει για την μεσογειακή ομορφιά της ενώ έχει χαρακτηριστεί κατά καιρούς Ελληνίδα Μπελούτσι και Σοφία Λόρεν.

Ξεκίνησε να δουλεύει ως μοντέλο σε ηλικία 17 ετών και ένα χρόνο αργότερα μετακόμισε στην Αμερική για να συνεχίσει τις σπουδές χορού που έκανε από μικρή. Παράλληλα σχεδόν ασχολήθηκε με την υποκριτική η οποία την κέρδισε. Πέρα από τα ελληνικά, μιλάει τέσσερις ακόμα γλώσσες, αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και ισπανικά. Υπήρξε παντρεμένη για επτά χρόνια με τον Ολλανδικής καταγωγής κομμωτή Γουάρντ Σρεγκεχοϊρντ, με τον οποίο απέκτησε και δύο κόρες.

Η Δωροθέα Μερκούρη γεννήθηκε στο Τορίνο της Ιταλίας από Ιταλό πατέρα και Ελληνίδα μητέρα και μεγάλωσε στη Νότια Ιταλία. Όταν μετακόμισαν οικογενειακώς και οριστικά στην Αθήνα, η Δωροθέα ενώ δε μιλούσε ελληνικά, κατάφερε γρήγορα να γίνει η δεύτερή της γλώσσα και μέσα στα επόμενα χρόνια έμαθε γαλλικά, αγγλικά και ισπανικά.

Μετά από μια επιτυχημένη διαμονή στη χώρα μας, και για πολλά χρόνια μούσα των περιοδικών, πρωτοστατώντας στα εξώφυλλα, με αρκετές συμμετοχές σε θέατρο, τηλεόραση και διαφημίσεις, αποφάσισε να φύγει με τις κόρες της για τη Ρώμη. Εκεί πρωταγωνιστεί στην ταινία Taglionetto.

Έχει πρωταγωνιστήσει επίσης σε διαφημιστικό σποτ του Martini με την πολύ καλή της φίλη Monica Bellucci, έχει συμμετάσχει σε διαφημιστική καμπάνια για τον οίκο Dolce&Gabbana και πρόσφατα στη διαφημιστική καμπάνια της Lexus. Απογειωτική για την καριέρα της, ήταν η πρόταση για συνεργασία που της έκανε ο Jean Paul Gautier, για ένα φιλανθρωπικό γκαλά την οποία και αποδέχτηκε. Για την ακρίβεια έγινε  η μούσα του, ενσαρκώνοντας στο catwalk την αείμνηστη Έιμι Γουαϊνχάουζ.

Δωροθέα Μερκούρη: Οι πανέμορφες κόρες της

Οι κόρες της, Ηλέκτρα και Γαία “χρωστούν” τα μοναδικά τους γονίδια στην εντυπωσιακή μαμά τους Δωροθέα Μερκούρη και τον Ολλανδό μπαμπά, Ward Stegerhoek. Τα υπέροχα αυτά κορίτσια είναι πλέον 19 και 15 ετών και έχουν τα δικά τους όνειρα για τη ζωή.

Η 19χρονη Ηλέκτρα ζει στο Άμστερνταμ και σπουδάζει μόδα στο Amsterdam Fashion Institute, ενώ η 15χρονη Γαία, πηγαίνει στο σχολείο. «Και οι δύο κόρες μου προσπαθούν να μην με δυσκολεύουν. Και μπράβο τους που ανέχονται τους γονείς που έχουν. Είναι καλύτερες από εμένα και από τον μπαμπά τους. Εάν τα παιδιά δεν είναι το εξελιγμένο μας μοντέλο, κάτι έχει πάει λάθος», είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή της στο People η Δωροθέα Μερκούρη.

«Στην ηλικία των 40 έμαθα να με αγαπάω. Είναι πολύ σημαντικό εμείς οι γυναίκες να βάλουμε την άσκηση στη ζωή μας, γιατί με τις ορμόνες μετά τα 40 διαπιστώνουμε τρομερές αλλαγές στο σώμα μας» έχει σημειώσει σε συνέντευξή της στο Shape.

https://www.instagram.com/p/BuoPd1XAslm/

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις