Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακίνηση ναρκωτικών: 83 κιλά “λευκού θανάτου” σε παπούτσια
ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση ναρκωτικών: 83 κιλά “λευκού θανάτου” σε παπούτσια

Διακίνηση ναρκωτικών: Τις αποστολές των... παπουτσιών μέσα σε χάρτινα κιβώτια, πραγματοποιούσαν μέλη καρτέλ από την Τουρκία και παραλήπτες στην Αθήνα ήταν δύο Πακιστανοί.

Διακίνηση ναρκωτικών: Ο “λευκός θάνατος” κρυβόταν στα… παπούτσια. Τρομακτική ποσότητα ογδόντα τριών κιλών ηρωίνης, ικανής να σκοτώσει χιλιάδες νέους ανθρώπους, που παγιδεύονται στην κόλαση της εξάρτισης, βρήκε και κατάσχεσε η Δίωξη Ναρκωτικών, στην περιοχή των Πατησίων.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Τις αποστολές των… παπουτσιών μέσα σε χάρτινα κιβώτια, πραγματοποιούσαν μέλη καρτέλ από την Τουρκία και παραλήπτες στην Αθήνα ήταν δύο Πακιστανοί, οι οποίοι συνελήφθησαν από τη Δίωξη Ναρκωτικών. Η υπηρεσία αυτή πιστεύει ότι με το χτύπημα αυτό, ξεκινά και η αποδόμηση του διεθνικού κυκλώματος, το οποίο  δραστηριοποιείτο στην εισαγωγή από την Τουρκία, αποθήκευση και περαιτέρω διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης εντός της Επικράτειας και διαμετακόμιση σε χώρες της Ευρώπης.

Όπως εξηγούν οι αρμόδιοι αξιωματικοί,  μετά από συστηματική έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών για εισαχθείσα στην ελληνική επικράτεια μεγάλη ποσότητα ηρωίνης, προερχόμενης από την Τουρκία και σε συνεργασία με το Γραφείο D . E . A . της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, αποκαλύφθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιείτο συστηματικά στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ηρωίνης. Στο πλαίσιο της έρευνας και ύστερα από εξακριβώσεις χώρων, στοιχείων ατόμων και δημιουργίας profile , επετεύχθη ο εντοπισμός των μελών της εγκληματικής οργάνωσης καθώς και ο χώρος που χρησιμοποιείτο για την απόκρυψη – αποθήκευση των ναρκωτικών.

Με αιχμή την ΕΚΑΜ η έφοδος

Κατόπιν όλων αυτών, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε, στα Πατήσια, αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή και αστυνομικών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν δύο Πακιστανοί, ηλικίας 47 και 49 ετών, μέλη της οργάνωσης.

Αναζητούν και 25χρονη Ελληνίδα

Επιπλέον ταυτοποιήθηκε και αναζητείται 25χρονη Ελληνίδα  συνεργός τους.

Πώς ήταν συσκευασμένη η ηρωίνη

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε και κατασχέθηκε συνολική ποσότητα ηρωίνης βάρους 82 κιλών και 724 γραμμαρίων, συσκευασμένη:

σε τριάντα πέντε χάρτινα κουτιά υποδημάτων, εντός των οποίων υπήρχαν 56 πλαστικές συσκευασίες, αεροστεγώς σφραγισμένες, συνολικού μικτού βάρους 55 κιλών και 575 γραμμαρίων και

σε πενήντα έξι νάιλον συσκευασίες, συνολικού μικτού βάρους 27 κιλών και 149 γραμμαρίων.

Κοντά στα 2 εκατομμύρια υπολογίζονταν τα κέρδη

Η αξία των κατασχεθεισών ποσοτήτων ηρωίνης, στην παράνομη αγορά, υπερβαίνει το ποσόν του 1.650.000 ευρώ.

Ωστόσο, σημασία το τελευταίο στοιχείο έχει μόνο για τους λαθρεμπόρους των ναρκωτικών, που θησαυρίζουν πάνω στη δυστυχία των χρηστών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις