Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Βραζιλία – Αργεντινή 2-0: Με Ζεσούς και Φιρμίνο η Βραζιλία στον τελικό (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βραζιλία – Αργεντινή 2-0: Με Ζεσούς και Φιρμίνο η Βραζιλία στον τελικό (vid)

Βραζιλία - Αργεντινή 2-0: Καλύτερη η Βραζιλία επικράτησε 2-0 της Αργεντινής και την Κυριακή θα διεκδικήσει το τρόπαιο του Κόπα Αμέρικα - Δύο δοκάρια είχε η «αλμπισελέστε» με Μέσι και Αγκούερο

Βραζιλία – Αργεντινή 2-0: Στον τελικό του Κόπα Αμέρικα, ως απόλυτο αφεντικό της διοργάνωσης, προκρίθηκε η Βραζιλία που νίκησε 2-0 την Αργεντινή στον πρώτο ημιτελικό. Η «σελεσάο» ξόρκισε και το… κακό στο «Εστάδιο Γκοβερναδόρ Μαγκαλιάες Πίντο» του Μπέλο Οριζόντε, εκεί όπου πριν από πέντε χρόνια, στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τη Γερμανία, είχε ηττηθεί με το οδυνηρό γι’ αυτήν 7-1. Ο Γκαμπριέλ Ζεσούς και ο Ρομπέρτο Φιρμίνο ήταν ταυτόχρονα οι σκόρερ και οι δημιουργοί των δύο γκολ στο 19′ και στο 71′ αντίστοιχα. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η ομάδα του Τίτε κράτησε πάλι το μηδέν και με τον ίδιο στον πάγκο το έχει καταφέρει στα 32 από τα 41 παιχνίδια που έχει δώσει.

Το ματς δεν ήταν εύκολο για τους διοργανωτές, παρόλο που ξεκίνησαν ιδανικά. Και δεν ήταν μόνο το γκολ που ήρθε πριν συμπληρωθεί το 20λεπτο, αλλά η γενικότερη παρουσία τους. Μπήκαν δυνατά στο ματς για να δείξουν ότι εκείνοι έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Ο Ζεσούς, δύο λεπτά πριν σκοράρει, έχασε το κοντρόλ και μαζί την πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα για να σκοράρει. Τα κατάφερε όμως στην επόμενη φάση από το γύρισμα του Φιρμίνο, με την άμυνα της Αργεντινής σε πλήρη δυσλειτουργία από την αρχή μέχρι το τέλος της φάσης.

Η αντίδραση της Αργεντινής

Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι έβγαλε αντίδραση και παραλίγο να ισοφαρίσει. Από φάουλ του Μέσι στο 30′ ο Αγκουέρο πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Με τους ίδιους πρωταγωνιστές χάθηκε άλλη μια ευκαιρία στο 36′, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο η Αργεντινή ήταν ακόμη πιο επιθετική. Ταυτόχρονα όμως ήταν και αναποτελεσματική. Στο 57′, στην καλύτερη ευκαιρία της, ο Μέσι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στην προσπάθεια που έκανε ο ίδιος στη συνέχεια της φάσης, ο Αγκουέρο δεν μπόρεσε να παρεμβληθεί για να σκοράρει. Ετσι στο 71′ ο Ζεσούς βγήκε μπροστά, εκμεταλλεύτηκε και μια κόντρα και «σέρβιρε» έτοιμο γκολ στον Φιρμίνο που έκανε το 2-0.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Τίτε): Άλισον, Ντάνι Άλβες, Μαρκίνιος (64′ λ.τρ. Μιράντα), Τιάγκο Σίλβα, Αλέξ Σάντρο, Καζεμίρο, Αρτούρ, Γκαμπριέλ Ζεζούς (80′ Αλάν), Κοουτίνιο, Έβερτον (46′ Ουίλιαν), Ρομπέρτο Φιρμίνο.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Λιονέλ Σκαλόνι): Αρμάνι, Φόιτ, Πεσέλα, Οταμέντι, Ταγλιαφίκο (85′ Ντιμπάλα), Παρέδες, Ντε Πάουλ (67′ Λο Τσέλσο), Ακούνια (59′ Ντι Μαρία), Μέσι, Λαουτάρο Μαρτίνες, Αγκουέρο.

* Ξημερώματα Πέμπτης στις 3.30 διεξάγεται ο δεύτερος ημιτελικός του Κόπα Αμέρικα Χιλή – Περού (ERT Sports) στην «Αρένα ντο Γκρέμιο» του Πόρτο Αλέγκρε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις