Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Σάκκαρη – Γουίμπλεντον: Νίκησε 2-0 τη Μπούζκοβα και πέρασε στον τρίτο γύρο
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σάκκαρη – Γουίμπλεντον: Νίκησε 2-0 τη Μπούζκοβα και πέρασε στον τρίτο γύρο

Σάκκαρη – Γουίμπλεντον: Εξαιρετική η Σάκκαρη που επικράτησε 6-4, 6-1 και παίζει πλέον την Παρασκευή την πρόκριση στις 16

Σάκκαρη – Γουίμπλεντον: Εχει πάρει φόρα η Μαρία Σάκκαρη στο Γουίμπλεντον και στην κατάσταση που βρίσκεται, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πού θα σταματήσει. Η Ελληνίδα τενίστρια ξεπέρασε και το εμπόδιο της Τσέχας Μαρίε Μπούζκοβα με συνέπεια να βρεθεί στον τρίτο γύρο της διοργάνωσης. Την Παρασκευή έχει τη μεγάλη πρόκληση να αποκλείσει και την Ουκρανή Ελίνα Σβετολίνα, ώστε να περάσει για πρώτη φορά στις 16 στο κορυφαίο τουρνουά που γίνεται στο χορτάρι. Αν και ξεκίνησε αρκετά νευρικά το παιχνίδι, η Σάκκαρη άρχισε να βρίσκει ρυθμό στα μισά του πρώτου σετ. Η Μπούζκοβα προηγήθηκε 3-2, αλλά στη συνέχεια χάρηκε μόνο άλλη μία φορά. Για την ακρίβεια πήρε ένα και μοναδικό γκέιμ ενώ η 23χρονη Ελληνίδα κέρδισε 10 και πανηγύρισε την πρόκριση για δεύτερη φορά στην καριέρα της στον τρίτο γύρο του Γουίμπλεντον.

Σε μεγάλη φόρμα

Η Σάκκαρη δείχνει να διανύει μια από τις καλύτερες περιόδους της καριέρας της. Κινείται με τρομερή ταχύτητα στο χορτάρι, έχει βελτιώσει το σερβίς της και από τη στιγμή που πατήσει γερά στα πόδια της, δεν αφήνει κανένα περιθώρια στις αντιπάλους της. Η Σβιτολίνα βέβαια είναι νούμερο 8 στην παγκόσμια κατάταξη. Είναι πολύ πιο δυνατή από τις δύο τενίστριες που απέκλεισε η Σάκκαρη μέχρι τώρα. Δεν είναι όμως άτρωτη. Η βελτίωση της Μαρίας φαίνεται ξεκάθαρα και από τους αριθμούς της. Απέναντι στην Μπούζκοβα είχε 26 κερδισμένους πόντους και 18 αβίαστα λάθη. Εχασε μόνο επτά πόντους στο πρώτο σερβίς της και εφόσον είναι ψυχολογικά καλά την Παρασκευή, έχει σοβαρές πιθανότητες να αποκλείσει τη Σβιτολίνα. Αυτό το ματς είναι καθοριστικό και για τη συνέχεια της καριέρας της, όχι μόνο του Γουίμπλεντον.

«Δεν κοιμήθηκα το βράδυ»

Στις δηλώσεις της η Μαρία Σάκκαρη ήταν ξεκάθαρη σχετικά με το άγχος που είχε πριν από τον αγώνα. «Ημουν πολύ αγχωμένη, πάλι δεν κοιμήθηκα το βράδυ», παραδέχτηκε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ξυπνούσα συνέχεια. Είχα άγχος γιατί ήξερα ότι είμαι καλύτερη από την αντίπαλό μου, ότι ήμουν το φαβορί για τη νίκη. Μου βγήκε έτσι από τη μεγάλη θέληση! Μόλις πήρα το σετ, είπα: “Μαρία, εδώ είμαστε”».

Οσον αφορά την ταχύτητά της, η Σάκκαρη υπογράμμισε: ««Η αλήθεια είναι ότι αν δεν έχω την κινητικότητα, δεν μπορώ να παίξω. Έτσι είμαι σαν παίκτρια. Σε αυτό δουλεύουμε καθημερινά. Αν είναι τα πόδια μου είναι καλά, θα λειτουργήσω. Και θα μου βγει και το παιχνίδι, γιατί θα είμαι πιο γρήγορη στις αντιδράσεις μου. Οπότε όταν αγχώνομαι, γίνομαι πιο αργή. Αλλά νιώθω πολύ καλά και είμαι πολύ ευχαριστημένη».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις