Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Λίνεκερ – BBC: Ο πιο ακριβοπληρωμένος παρουσιαστής (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Λίνεκερ – BBC: Ο πιο ακριβοπληρωμένος παρουσιαστής (vid)

Λίνεκερ - BBC: Σε ποδοσφαιρικά επίπεδα ανέβασε ο Γκάρι Λίνεκερ τον μισθό του από το BBC με την εκπομπή «Match of the Day»

Λίνεκερ – BBC: Είναι με διαφορά ένας εκ των κορυφαίων παρουσιαστών στην αγγλική τηλεόραση ο Γκάρι Λίνεκερ. Ο παλαίμαχος στράικερ των Λέστερ, Εβερτον, Μπαρτσελόνα, Τότεναμ και της ιαπωνικής Ναγκόγια Γκράμπους έχει το υψηλότερο συμβόλαιο στο BBC. Με μια πρόχειρη εκτίμηση θα μπορούσαμε να πούμε ότι η αμοιβή του ως παρουσιαστής της εκπομπής «Match of the Day» φτάνει σε ποδοσφαιρικά επίπεδα. Κανείς άλλος δεν αμείβεται με 1,75 εκατ. λίρες ετησίως, όπερ σημαίνει περίπου 2 εκατ. ευρώ.

Ολοι οι υπόλοιποι τηλεπαρουσιαστές του BBC και όχι μόνο βλέπουν τη σκόνη του Λίνεκερ. Για παράδειγμα, ο δεύτερος πιο καλοπληρωμένος τηλεπαρουσιαστής είναι ο Κρις Εβανς (που δουλεύει ως παραγωγός σε ραδιόφωνο και τηλεόραση, αλλά και ως radio DJ. voice actor κ.α) με 1,25 εκατ. λίρες. Επίσης, η διαφορά που έχει δημιουργήσει ο Λίνεκερ και με άλλους πρώην ποδοσφαιριστές που κάνουν τώρα τους παρουσιαστές είναι… χαοτική. Ο Αλαν Σίρερ, πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, που δουλεύει επίσης για το BBC έχει αμοιβή 440.000 λίρες ετησίως.

Καμία μείωση οι αθλητικοί

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Guardian», κανένας από τους παρουσιαστές των αθλητικών εκπομπών του καναλιού δεν δέχτηκαν μείωση στο μισθό τους. Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους, εκ των οποίων πολλά μεγάλα ονόματα, που αναγκάστηκαν να πουν «ναι» στις μειώσεις. Ο Λίνεκερ είναι φανερό ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτό το κομμάτι, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα αθλητικά. Παγκοσμίως άλλωστε το ποδόσφαιρο είναι το μόνο που φέρνει ξεκάθαρο κέρδος, ιδιαίτερα στο υψηλότερο επίπεδο που υπάρχει και έντονος ανταγωνισμός.

Επίσης, ο γενικός διευθυντής του BBC Τόνι Χολ υπερασπίστηκε τον πρώην ποδοσφαιριστή, τονίζοντας ότι η παρουσία του είναι «value for money» για τους τηλεθεατές. Μπορεί να αμείβεται με ένα τεράστιο ποσό, αλλά είναι ξεκάθαρο πώς φέρνει πολλά περισσότερα εκατομμύρια στο κανάλι. Οπως είναι φανερό ότι κανένας δημοσιογράφος δεν θα μπορούσε να κρατήσει σε τόσο υψηλά επίπεδα την εκπομπή. O Λίνεκερ το 2016 είχε υποσχεθεί ότι θα κάνει την πρώτη εκπομπή της επόμενης σεζόν μόνο με το εσώρουχό του, αν τυχόν η Λέστερ πάρει το πρωτάθλημα. Όπερ και εγένετο χωρίς κανένα ενδοιασμό (φωτό και video) καθώς δεν είχε τον παραμικρό λόγο, με το σώμα που διαθέτει, να μην εκτεθεί στο φακό.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις