Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διαρρήξεις Αθήνα: Μια ντουζίνα μπουκαδόροι αναστάτωναν τα Βορειοανατολικά Προάστια
ΕΛΛΑΔΑ

Διαρρήξεις Αθήνα: Μια ντουζίνα μπουκαδόροι αναστάτωναν τα Βορειοανατολικά Προάστια

Μετά από οργανωμένη επιχείρηση στις περιοχές του Ζεφυρίου και των Άνω Λιοσίων, συνελήφθησαν έξι Ρομά, μέλη της σπείρας.

Διαρρήξεις Αθήνα: Εξορμούσαν από το Ζεφύρι και τα Άνω Λιόσια. Έκαναν συνεχή δρομολόγια, απογευματινές βραδυνές ώρες,  στα Βορειοανατολικά Προάστια. Επέλεγαν σπίτια σε δρόμους με μειωμένη κίνηση και χαμηλό φωτισμό.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Εξακρίβωναν με πολλούς τρόπους την απουσία των ενοίκων. Και αποφάσιζαν την εισβολή. Παραβίαζαν μπαλκονόπορτες, παράθυρα η εξωτερικές πόρτες, έμπαιναν στο εσωτερικό των σπιτιών και σάρωναν τα πάντα. Από μετρητά, κοσμήματα, ρολόγια και άλλα τιμαλφή. Όταν βρίσκονταν μέσα στα σπίτια, φορούσαν πάντα κουκούλες στα κεφάλια η σκούφους και ερευνούσαν τους χώρους φορώντας γάντια. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγίας Παρασκευής, κατάφεραν να μπουν στα ίχνη της σπείρας, που αριθμούσε  μία… δωδεκάδα διαρρηκτών.

Μετά από οργανωμένη επιχείρηση στις περιοχές του Ζεφυρίου και των Άνω Λιοσίων, την οποία συνέδραμαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, της Ο.Π.Κ.Ε. και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, συνελήφθησαν έξι Ρομά, μέλη της σπείρας. Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλοι  έξι. Όπως προέκυψε από την έρευνα, αναφέρει η Αστυνομία,  οι δράστες είχαν συστήσει από πενταμήνου και πλέον, εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη σε καθημερινή βάση, διαρρήξεων-κλοπών από οικίες, σε διάφορες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής. Για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν τέσσερα ( “επιχειρησιακά” αυτοκίνητα και επέλεγαν απομονωμένες οικίες, σε δρόμους με μειωμένη κίνηση και χαμηλό φωτισμό.

Πλήθος ρολογιών και κοσμημάτων, κλειδιά οχημάτων, σφαίρες και διαρρηκτικά εργαλεία

Από έρευνες στις οικίες των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

πλήθος ρολογιών και κοσμημάτων

το χρηματικό ποσό των -12.145- ευρώ

αεροβόλο όπλο

300- φυσίγγια

19- κινητά τηλέφωνα, -2- tablet και -3- laptop

πλήθος κλειδιών αυτοκινήτων

διαρρηκτικά εργαλεία

Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Εξιχνιάστηκαν 22 κλοπές και μια ληστεία – Στα 328.000 ευρώ η “λεία”

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν είκοσι δύο  περιπτώσεις κλοπών, μία ληστεία και τρεις περιπτώσεις πλαστογραφίας, με την αξία των αφαιρεθέντων να υπερβαίνει τις 328.000 ευρώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις