Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Wimbledon: Η ψυχολογία του στον πάτο! (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Wimbledon: Η ψυχολογία του στον πάτο! (vid)

Wimbledon: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο του Wimbledon από τον Ιταλό Φαμπιάνο με 3-2 και δήλωσε ότι δεν άξιζε να πάρει κανένα σετ

Wimbledon: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε ονειρευτεί τελείως διαφορετικά τη φετινή διοργάνωση του Wimbledon. Σε καμία περίπτωση δεν περίμενε να αποκλειστεί από τον πρώτο γύρο. Ο Τόμας Φαμπιάνο όμως είχε άλλη άποψη. O 30χρονος μικρόσωμος Ιταλός, ύψους 1.73 και νούμερο 89 στην παγκόσμια κατάταξη, κατάφερε να νικήσει 3-2 σετ (6-4, 3-6, 6-4, 6-7, 6-3) τον Έλληνα τενίστα και να περάσει στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης. Αντίπαλός του στη φάση των 64 του Wimbledon θα είναι ο Ιβο Κάρλοβιτς.

Ο Τσιτσιπάς ήταν φανερό εξ αρχής ότι δεν βρισκόταν σε καλή μέρα. Σε αντίθεση με τον Φαμπιάνο που πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις στην καριέρα του. Ο Ιταλός ήταν εκείνος που έδινε τον ρυθμό, με τον Στέφανο να μην μπορεί να ακολουθήσει. Παρόλα αυτά το φαβορί, τουλάχιστον θεωρητικά, της αναμέτρησης, έσωσε δύο match point και πήρε δύο σετ, σε ένα διάστημα που δεν το περίμενε κανείς ότι θα καταφέρει να αντιδράσει. Ωστόσο, η απογοήτευση ήταν μεγάλη, διότι ο Τσιτσιπάς πήγαινε στο Wimbledon με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Αφενός γιατί του ταιριάζει το χορτάρι, αφετέρου διότι είχε στο νου του ότι μπορεί να είναι το καλύτερο Grand Slam της μέχρι τώρα καριέρας του.

«Δεν άξιζα να πάρω δύο σετ»

Η απογοήτευση του Τσιτσιπά ήταν ξεκάθαρη και στις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του παιχνιδιού. Παρότι παραδέχτηκε την ανωτερότητα του Φαμπιάνο, δεν μπορούσε με τίποτα να «χωνέψει» τον αποκλεισμό από τον πρώτο γύρο του Wimbledon. «Εγώ του έδωσα την ευκαιρία να παίξει καλά και φυσικά αυτός την εκμεταλλεύτηκε και πήρε τη μάχη της ψυχολογίας από την αρχή του αγώνα» τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο Τσιτσιπάς και πρόσθεσε: «Πολλές φορές ο αγώνας κρίνεται στη μάχη της ψυχολογίας. Σε κάποια συγκεκριμένα χτυπήματα μέσα στο ράλι βλέπεις ότι απλώς τρέχει ο αντίπαλός σου πολύ καλύτερα από εσένα και αυτό αναγκαστικά μπαίνει στο μυαλό σου. Οι επιστροφές μου ήταν τραγικές σήμερα, τόσο τραγικές που δεν άξιζα καν να πάρω δύο σετ».

Στη συνέχεια ο 21χρονος τενίστας χαρακτήρισε την ήττα του οδυνηρή, γιατί περίμενε να φτάσει μακριά στη διοργάνωση. Οσο για τη συνέχεια, φάνηκε πελαγωμένος: «Αυτή τη στιγμή δεν έχω ιδέα τι χρειάζομαι. Να καθίσω εδώ όσο περισσότερο γίνεται, μήπως και πάρω λίγη ψυχολογία από τα media. Γιατί η ψυχολογία μου αυτή τη στιγμή είναι στον πάτο».

Οσον αφορά το νεαρό της ηλικίας του και το γεγονός ότι δεν μπορεί να αποκτήσει σταθερότητα στην απόδοσή του, ο Τσιτσιπάς ήταν πολύ επικριτικός με τον εαυτό του: «Δεν είναι δικαιολογία. Έχουμε δει παίκτες στην ηλίκία μου, πριν από χρόνια, τον Ράφα, τον Ρότζερ και φαίνονταν ώριμοι και επαγγελματίες. Είχαν σταθερότητα. Πάντα πήγαιναν καλά, χωρίς μεγάλα σκαμπανεβάσματα. Αυτό λείπει από εμάς της Next Gen, και από τον εαυτό μου, η σταθερότητα ανά εβδομάδα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις