Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Nelson Oliveira: Η ΑΕΚ δίνει ένα εκατ. ευρώ στον φορ της Νόριτς (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Nelson Oliveira: Η ΑΕΚ δίνει ένα εκατ. ευρώ στον φορ της Νόριτς (vid)

Nelson Oliveira: Με εισήγηση του Καρντόσο η ΑΕΚ προσπαθεί να κλείσει τον Νέλσον Ολιβέιρα για να αντικαταστήσει τον Πόνσε

Nelson Oliveira: Εύκολη περίπτωση δεν είναι, αλλά σε πρώτη φάση μοιάζει να είναι ιδανική ο Νέλσον Ολιβέιρα για την επίθεση της ΑΕΚ. Αυτός είναι ο εκλεκτός του προπονητή της «Ένωσης» Μιγκέλ Καρντόσο προκειμένου να καλύψει το κενό που άφησε πίσω του ο Εζέκιελ Πόνσε. Ο 27χρονος Πορτογάλος είναι διεθνής και θα ήταν πολυτέλεια για την ΑΕΚ αυτή την εποχή, αν τυχόν καταφέρει να τον κλείσει ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Ετσι όπως έχει μπει πάντως ο «δικέφαλος» στη διεκδίκησή του, φαίνεται πιθανό να γίνει η μεταγραφή.

Ο Νέλσον Ολιβέιρα ανήκει στην αγγλική Νόριτς, που ανέβηκε φέτος ως πρωταθλήτρια από την Τσάμπιονσιπ. Εχει συμβόλαιο μέχρι το 2020 και πέρυσι στο δεύτερο μισό της σεζόν είχε δοθεί δανεικός στη Ρέντινγκ. Ήταν αδύνατο άλλωστε να διεκδικήσει θέση βασικού στα «καναρίνια» από τη στιγμή που σκόραρε κατά… ριπάς o Φινλανδός Τέεμου Πούκι. Ούτε όμως ως αλλαγή τον χρησιμοποιούσε ο προπονητής του, Ντάνιελ Φάρκε. Αλλωστε, με τον Πούκι στην κορυφή δεν χρειαζόταν στην κυριολεξία δεύτερη λύση την τελευταία σεζόν.

Η πρώτη επαφή

Για την ΑΕΚ και τον τρόπο που κινείται τούτη την εποχή, λόγω της κατασκευής του γηπέδου, περιπτώσεις σαν του Ολιβέιρα φαίνονται αδύνατες. Ωστόσο, η πρώτη επαφή έγινε και ήδη στον παίκτη έχει γίνει πρόταση για ετήσια αμοιβή που θα φτάνει τουλάχιστον το ένα εκατ. ευρώ τον χρόνο. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να βρεθεί η λύση με τη Νόριτς. Το θετικό για την ελληνική ομάδα είναι ότι ο παίκτης έχει ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο και θέλει να φύγει, ενώ ούτε η Νόριτς θέλει να τον κρατήσει από τη στιγμή που ανέβηκε στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Νέλσον Ολιβέιρα ήταν πριν μερικά χρόνια ο παίκτης που υποσχόταν ότι θα κάνει τεράστια καριέρα με τη φανέλα της Μπενφίκα. Στους «αετούς» ανήκε από το το 2009 μέχρι το 2016. Σε αυτό το διάστημα πέρασε δανεικός από Πάσος Φερέιρα, Ρίο Αβε, Λα Κορούνια, Ρεν, Σουόνσι και Νότιγχαμ. Το άλμα στο υψηλότερο επίπεδο δεν το έκανε ποτέ, παρόλο που έχει περάσει από όλες τις ηλικίες της εθνικής Πορτογαλίας (με τους άνδρες μετράει 17 συμμετοχές με 2 γκολ). Πέρυσι ήταν από τις χειρότερες χρονιές του, παίζοντας 10 ματς και σκοράροντας 3 γκολ.

Στα προηγούμενα χρόνια πάντως ο Νέλσον Ολιβέιρα είχε ορισμένες αρκετά καλές παρουσίες. Τη σεζόν 2013-14 με τη φανέλα της Ρεν μέτρησε στο πρωτάθλημα 30 εμφανίσεις με 8 γκολ. Στη Νότιγχαμ την περίοδο 2015-16 είχε 28 ματς με 9 γκολ και την πρώτη του σεζόν στη Νόριτς 2016-17 είχε 32 ματς σε όλες τις διοργανώσεις με 15 γκολ. Μία χρονιά αργότερα έφτασε τα 40 ματς με τα «καναρίνια» με 8 γκολ και τρεις ασίστ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις