Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βελόπουλος: Η Εκκλησία ξεκαθαρίζει τη θέση της
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βελόπουλος: Η Εκκλησία ξεκαθαρίζει τη θέση της

Βελόπουλος: O Eπίσκοπος Αμορίου Νικηφόρος εκφράζει τις θέσεις της επίσημης Εκκλησίας για τις... επιστολές του Ιησού

Βελόπουλος: Δημόσια θέση παίρνει η Εκκλησία για τις περίφημες επιστολές… Βελόπουλου. Πρόκειται για επιστολές τις οποίες υποτίθεται πως συνέγραψε ο ίδιος ο Ιησούς. Αυτές διατεινόταν πως περιέχονται στα βιβλία που πουλούσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Η παρέμβαση αποδοκιμασίας έγινε από τον Επίσκοπο Αμορίου Νικηφόρου. Ο τελευταίος υπάγεται απευθείας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Η παρέμβαση έγινε το πρωί της Κυριακής, 30.06.2019. Ιδιαίτερη σημασία έχει το ότι αυτή έγινε από τη Μονή Βλατάδων στη Θεσσαλονίκη.

«Όποιος εμπορεύεται ή καπηλεύεται ιερά κειμήλια και μυθώδεις διηγήσεις του Χριστού, των οποίων η πλαστότητα είναι προφανής, δεν ανήκει στο πλήρωμα της Εκκλησίας», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά. «Έχουμε καθήκον να παραμένουμε πιστοί στη διδασκαλία, χωρίς να παρασυρόμεθα από ψευδαδέλφους που δυστυχώς και στην εποχή μας προβάλλουν ως αληθή τα κίβδηλα και πλαστά», προσέθεσε.

Ακόμη ο Επίσκοπος Αμορίου ανέφερε: «Ο, τι είναι αληθινό και γνήσιο παρεδόθη από τους Αποστόλους και διεσώθη εντός της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Κανείς, λοιπόν, δεν δύναται να επικαλείται ψευδή στοιχεία όπου στις ημέρες μας μπορεί να καθίστανται ακόμη και προϊόντα εμπορίας και καπηλίας, ενίοτε ακόμη και προεκλογικής, εις βάρος των απλών ανθρώπων».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις