Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Εκρήξεις Κατεχόμενα: Άγνωστο αντικείμενο συνετρίβη – Θρίλερ στον Πενταδάχτυλο
ΚΟΣΜΟΣ

Εκρήξεις Κατεχόμενα: Άγνωστο αντικείμενο συνετρίβη – Θρίλερ στον Πενταδάχτυλο

Εκρήξεις Κατεχόμενα: Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας στα κατεχόμενα, περίπου 20 χιλιόμετρα βόρεια της Λευκωσίας, όπου συνετρίβη απροσδιόριστης ταυτότητας αντικείμενο.

Εκρήξεις Κατεχόμενα: Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας στα Κατεχόμενα της Κύπρου, βόρεια της Λευκωσίας, καθώς συνετρίβη απροσδιόριστης ταυτότητας αντικείμενο. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, Tουρκοκύπριος αξιωματούχος ανέφερε πως ήταν ή μη επανδρωμένο αεροσκάφος ή πύραυλος, ωστόσο δεν έχει υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Αξιωματούχοι εξετάζουν τα συντρίμμια στον τόπο της συντριβής, στην περιοχή Πενταδάχτυλος. Σύμφωνα με τον Κουντρέτ Εζερσάι, τον λεγόμενο υπουργό Εξωτερικών στα Κατεχόμενα, δεν είναι σαφές σε τι οφείλεται η συντριβή.

«Τα πρώτα ευρήματα υποδεικνύουν ότι το αντικείμενο που προκάλεσε την έκρηξη ήταν είτε αεροσκάφος που μετέφερε εκρηκτικά, ή κάποιο εκρηκτικό. Οι ετικέτες και άλλα στοιχεία στα συντρίμμια θα μας επιτρέψουν να κατανοήσουμε τι ακριβώς συνέβη σύντομα. Κατά πληροφορίες που έλαβα από στρατιωτικούς μας, αιτία του ατυχήματος δεν ήταν πτώση ελικοπτέρου ή αεροσκάφους», ανέφερε ο Εζερσάι. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των Tουρκοκυπρίων, το αντικείμενο μπορεί να έχει σχέση με τον πόλεμο στη Συρία, κάτι στο οποίο προσανατολίζεται ο Μουσταφά Ακινζί.

«Είναι προφανές πως δεν πρόκειται για κάτι που προέρχεται από το δικό μας έδαφος. Είναι μάλλον κάτι που συνδέεται με τον πόλεμο στην περιοχή και κατέπεσε στο έδαφός μας», σχολίασε.

«Κατά πληροφορίες που έλαβα από στρατιωτικούς μας, αιτία του ατυχήματος δεν ήταν η πτώση «ελικοπτέρου» ή άλλου αεροσκάφους της «ΤΔΒΚ»», ανέφερε ο ίδιος. Σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, κάτοικοι είδαν ένα φως στον ουρανό και κατόπιν ακούστηκαν τουλάχιστον τρεις ισχυρές εκρήξεις. Ο θόρυβος που ακούστηκε ήταν τόσο εκκωφαντικός που αναστάτωσε τη Λευκωσία.

Ο Τ/κ δημοσιογράφος Ουλάς Μπαρίς κάνει λόγο για συντρίμμια που έχουν βρεθεί διάσπαρτα στην περιοχή ενώ το Τ/κ Genctv δεν αποκλείει το ενδεχόμενο πτώσης μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone) στην περιοχή. Ο Τ/κ δημοσιογράφος Hüseyin Ekmekçi στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ανάρτησε φωτογραφία από τη σκηνή- όπως υποστηρίζει – με συντρίμμια αεροσκάφους στο οποίο αναγράφονται ρώσικα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις