Ληστές Ημαθίας: Εξαρθρώνεται η συμμορία που χτυπούσε και λήστευε ηλικιωμένους

ΕΛΛΑΔΑ

Ληστές Ημαθίας: Εξαρθρώνεται η συμμορία που χτυπούσε και λήστευε ηλικιωμένους

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ληστές Ημαθίας: Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

01.07.2019 | 16:31

Ληστές Ημαθίας: Συμμορία βίαιων ληστών, που είχαν εξελιχθεί σε φόβο και τρόμο για ηλικιωμένους στην περιοχή της Ημαθίας, τους οποίους χτυπούσαν και βασάνιζαν να αποκαλύψουν κρυμμένους “θησαυρούς”, εξαρθρώνεται από την Ασφάλεια Βέροιας.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Τη συμμορία, συναποτελούσαν έξι άτομα, Ρομά, ηλικίας από 21 έως 36 χρόνων. Δύο από αυτούς βρίσκονται ήδη στη φυλακή μετά τη σύλληψή τους για άλλα αδικήματα, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη τέσσερα άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί. Όπως προέκυψε από την έρευνα, δρούσαν από τον Ιούνιο του 2018. Εξαπέλυαν τις ληστρικές επιθέσεις μεταμεσονύχτιες ώρες, όταν τα θύματα κοιμούνταν, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση.

Φορώντας κουκούλες, παραβίαζαν τις οικίες ηλικιωμένων και με σωματική βία ή απειλή όπλου, τους άρπαζαν χρήματα και κοσμήματα. Όπως εξακριβώθηκε, από τον Ιούνιο του 2018 έως τον Σεπτέμβριο του 2018, διέπραξαν ληστείες και μία απόπειρα ληστείας σε περιοχές της Ημαθίας και συγκεκριμένα:

Χτύπησαν 83χρονη

Τον Ιούνιο του 2018, παραβίασαν σπίτι 83χρονης και αφού τη χτύπησαν, άρπαξαν το χρηματικό ποσό των 2.600 ευρώ περίπου. Τον Ιούλιο  2018, παραβίασαν σπίτι ηλικιωμένων και αφού ακινητοποίησαν άρπαξαν κοσμήματα, το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. Τον Αύγουστο του 2018, παραβίασαν οικία 80χρονης και με απειλή ότι θα την χτυπήσουν, επιχείρησαν να αφαιρέσουν χρήματα.

Ο ιδιοκτήτης πήγε να δει τι γίνεται και τον λήστεψαν

Τον Σεπτέμβριο του 2018, διέρρηξαν κατάστημα. Έγιναν, όμως, αντιληπτοί από τον 79χρονο ιδιοκτήτη, τον οποίο ακινητοποίησαν με απειλή όπλου και άρπαξαν 500 ευρώ.

Δήλωναν αστυνομικοί

Δύο από τα μέλη της συμμορίας ηλικίας 25 και 24 ετών, μαζί με συνεργούς τους, τα ξημερώματα της 24ης Φεβρουαρίου 2018, πήγαν σε σπίτι που διέμενε ζευγάρι ηλικιωμένων. Προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, ζήτησαν να τους ανοίξουν την πόρτα, αλλά δεν τους έπεισαν. Δεν οπισθοχώρησαν.

Χτύπησαν τον ηλικιωμένο με το κοντάκι του όπλου

Διέρρηξαν το παράθυρο και τραυμάτισαν τον 88χρονο ένοικο με το κοντάκι κυνηγετικού όπλου και αποπειράθηκαν να ληστέψουν, αλλά διέφυγαν άπρακτοι.

Πιστόλι, περίστροφο, κάνναβη

Σε περιοχή της Ημαθίας συνελήφθη ο 24χρονος, καθώς σε αγροτική έκταση δίπλα στο σπίτι του, είχε κρυμμένα στο έδαφος ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 560 γραμμαρίων, ένα περίστροφο και ένα πιστόλι, τα οποία και κατασχέθηκαν. Επίσης σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, το χρηματικό ποσό των 1.035 ευρώ και 21 κινητά τηλέφωνα.

Ψάχνουν εμπλοκή και σε άλλες ληστείες

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Exit mobile version