Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Σάκκαρη – Γουίμπλεντον: Με το δεξί στο Λονδίνο
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σάκκαρη – Γουίμπλεντον: Με το δεξί στο Λονδίνο

Σάκκαρη - Γουίμπλεντον: Η Μαρία Σάκκαρη νίκησε 2-0 σετ (7-6, 6-3) την Πέρα και συνεχίζει στον δεύτερο γύρο του Γουίμπλεντον

Σάκκαρη – Γουίμπλεντον: Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα της Μαρίας Σάκκαρη στο Γουίμπλεντον. Η Ελληνίδα τενίστρια έκανε την καλύτερη δυνατή αρχή στο Λονδίνο κερδίζοντας 2-0 σετ (7-6, 6-3) την Αμερικανίδα Μπερνάρντα Πέρα. Σε διάστημα 88 λεπτών κρίθηκε ο αγώνας απέναντι στο νούμερο 90 της παγκόσμιας κατάταξης, με την Σάκκαρη να είναι αλάνθαστη και να περνάει στον δεύτερο γύρο. Στη φάση των 64 θα αντιμετωπίσει την 20χρονη Τσέχα Μαρί Μπούζκοβα.

Στο πρώτο σετ η Σάκκαρη δυσκολεύτηκε αρκετά, καθώς συνάντησε μεγάλη αντίσταση από την αντίπαλό της. Σε όλη τη διάρκεια πήγαιναν πόντο – πόντο αλλά στο τάι-μπρέικ η Μαρία ήταν εξαιρετική. Μόλις πήρε το σετ μπήκαν και τα πράγματα στη θέση τους, με συνέπεια να μην δυσκολευτεί ιδιαίτερα στο δεύτερο. Εκανε δύο μπρέικ στο σερβίς της Πέρα (φωτό) και βρέθηκε να προηγείται 4-0. Από εκεί και μετά δεν είχε κανένα πρόβλημα να φτάσει στη νίκη.

Εφικτή η πρόκριση στις 32

Συνολικά, με βάση τη στατιστική, η Σάκκαρη έκανε 12 αβίαστα λάθη, εκ των οποίων τα περισσότερα έγιναν όταν αισθάνθηκε ότι έχει καθαρίσει το ματς. Υπήρξε μια μικρή χαλάρωση μέχρι να πάρει το δεύτερο σετ, ωστόσο ήταν κάτι φυσιολογικό γιατί στο πρώτο συνάντησε αρκετά μεγάλη αντίσταση από την αντίπαλό της. Με την Μπούζκοβα, που είναι νούμερο 115 στην παγκόσμια κατάταξη,  ο αγώνας είναι την Τετάρτη (3/7). Αν η Σάκκαρη πάρει την πρόκριση, κάτι που είναι εφικτό, θα βρεθεί στις 32 για δεύτερη φορά στην καριέρα της,

Η Μπούζκοβα (φωτό κάτω) πάντως ήταν εντυπωσιακή στο πρώτο παιχνίδι, στο οποίο νίκησε 2-0 σετ (6-3, 6-3) τη Γερμανίδα Μόνα Μπαρτέλ. Δεν έχει πείρα από Grand Slam, ενώ ήταν η πρώτη φορά που κατάφερε να περάσει από τον πρώτο γύρο σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Είναι σίγουρο ότι θα δυσκολέψει την Ελληνίδα τενίστρια, ωστόσο αν η Σάκκαρη παρουσιάσει την ίδια εικόνα, όπως στο σημερινό ματς, θα έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση και θα μπορεί μετά να βάλει ακόμη ψηλότερα τον πήχη, να φτάσει δηλαδή μέχρι τις 16.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις