Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Copa America: Στα ημιτελικά η Χιλή, 5-4 την Κολομβία στα πέναλτι
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Copa America: Στα ημιτελικά η Χιλή, 5-4 την Κολομβία στα πέναλτι

Copa America: Η Χιλή είδε δύο γκολ της να ακυρώνονται μέσω VAR και άλλο ένα νοκ άουτ της τα τελευταία χρόνια να κρίνεται σε πέναλτι, αλλά επιβίωσε και επικράτησε της Κολομβίας.

Copa America: Η Χιλή είδε δύο γκολ της να ακυρώνονται μέσω VAR και άλλο ένα νοκ άουτ της τα τελευταία χρόνια να κρίνεται σε πέναλτι, αλλά άντεξε και επικράτησε στην με 5-4 επί της Κολομβίας (0-0 κ.α.), για να περάσει στα ημιτελικά του Copa America. Η κάτοχος των τελευταίων δύο τροπαίων, λύγισε την Κολομβία στα πέναλτι (5-4) και περιμένει πλέον να μάθει τον αντίπαλό της στον δεύτερο ημιτελικό (Πέμπτη 4/7, 03:30), ο οποίος θα προκύψει από την αναμέτρηση της Ουρουγουάης με το Περού (Σάββατο 29/6, 22:00). Στον άλλο ημιτελικό, έχουν ήδη δώσει ραντεβού (Τετάρτη 3/7, 03:30) η Βραζιλία, η οποία επίσης απέκλεισε την Παραγουάη στα πέναλτι και η Αργεντινή, η οποία τα κατάφερε με την Βενεζουέλα στο 90λεπτο (2-0).

Στα 90 λεπτά που οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0, η «Ρόχα» ήταν ελαφρώς ανώτερη και, μάλιστα, της ακυρώθηκαν (ορθά) δύο γκολ μέσω VAR, από ένα σε κάθε ημίχρονο (στο 15’ από τον Τσαρλς Αράνγκις και στο 70’ από τον Αρτούρο Βιδάλ). Στην διαδικασία από την άσπρη βούλα, όλοι ήταν εύστοχοι, με εξαίρεση τον Γουίλιαμ Τεσίγιο, το άστοχο πέναλτι του οποίου καταδίκασε την Κολομβία και έδωσε στην Χιλή το εισιτήριο για τα ημιτελικά. Οι Χιλιανοί μετρούν τρεις διαδοχικές νίκες από την άσπρη βούλα στο Copa America, αφού είχαν προηγηθεί και οι δύο κερδισμένοι τελικοί απέναντι στην Αργεντινή, το 2015 και το 2016. Εκτός αυτού, επιβεβαίωσαν την παράδοση κόντρα στην Κολομβία, την οποία έχουν αποκλείσει και τις τέσσερις φορές που την έχουν αντιμετωπίσει σε νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης: Δύο σε προημιτελικά (1999 και 2019) και δύο σε ημιτελικά (1987 και 2016).

Copa America: Τα πέναλτι

Χάμες Ροντρίγκες (Κολομβία): Γκολ, 1-0

Αρτούρο Βιδάλ (Χιλή): Γκολ, 1-1

Εντουιν Καρδόνα (Κολομβία): Γκολ, 2-1

Εδουάρδο Βάργκας (Χιλή): Γκολ, 2-2

Χουάν Κουαδράδο (Κολομβία): Γκολ, 3-2

Έρικ Πούλγκαρ (Χιλή): Γκολ, 3-3

Γέρι Μίνα (Κολομβία): Γκολ, 4-3

Τσαρλς Αράνγκις (Χιλή): Γκολ, 4-4

Γουίλιαμ Τεσίγιο (Κολομβία): Αουτ, 4-4

Αλέξις Σάντσες (Χιλή): Γκολ, 4-5

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Οσπίνα, Μεδίνα, Σάντσες, Μίνα, Τεσίγιο, Μπάριος, Ουρίμπε (67’ Καρδόνα), Κουαδράδο, Ροντρίγκες, Φαλκάο (77’ Ζαπάτα), Μαρτίνες (81’ Ντίας).

ΧΙΛΗ: Άριας, Ίσλα, Μεδέλ, Μαριπάν, Μποσεζούρ, Πούλγκαρ, Αράνγκις, Βιδάλ, Φουενσαλίδα (75’ Πάβες), Σάντσες, Βάργκας.

Copa America: Τα highlights

Copa America: Αυτά είναι τα ζευγάρια στους «4» του Copa America

Τα προημιτελικά του Copa America ολοκληρώθηκαν, με την ώρα της στέψης… να πλησιάζει, αφού τώρα προχωράμε στους «4» της διοργάνωσης. Στην φάση αυτή, όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι θα μπορέσουν να απολαύσουν το μεγάλο ντέρμπι της Λατινικής Αμερικής. Βραζιλία και Αργεντινή διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους και ένας από τους δύο θα φτάσει στον τελικό για να πάρει την κούπα. Στον άλλο ημιτελικό, η πρωταθλήτρια Χιλή βρίσκει το Περού, που απέκλεισε την Ουρουγουάη και είναι, φυσικά, η ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης, ελπίζοντας στο «θαύμα».

Copa America: Τα ζευγάρια των «4»

Βραζιλία-Αργεντινή
Χιλή-Περού

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις