Γιάννης Αντετοκούνμπο – Σεπόλια: Πανδαιμόνιο για τον MVP – “Μην ξεχνάς ποτέ από πού ξεκίνησες”

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γιάννης Αντετοκούνμπο – Σεπόλια: Πανδαιμόνιο για τον MVP – “Μην ξεχνάς ποτέ από πού ξεκίνησες”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Γιάννης Αντετοκούνμπο - Σεπόλια: Ο πολυτιμότερος παίκτης στην κορυφαία βιομηχανία μπασκετικού θεάματος στον κόσμο είναι Έλληνας.

30.06.2019 | 12:03

Γιάννης Αντετοκούνμπο – Σεπόλια: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και τα αδέρφια του αποθεώθηκαν στα Σεπόλια και στη γιορτή που έγινε στο γήπεδο όπου ο MVP του ΝΒΑ έκανε τα πρώτα βήματά του στο μπάσκετ. Ο χαμογελαστός Γιάννης έφτασε στο event μαζί με τα αδέρφια του και γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο που έχει γεμίσει ασφυκτικά τον χώρο για να δει τον MVP του ΝΒΑ από κοντά. Μάλιστα, η συγκεκριμένη ιαχή («MVP, MVP») ταρακούνησε την περιοχή, η οποία γιορτάζει το μαγικό ταξίδι του Αντετοκούνμπο. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για την επιστροφή του στο γήπεδο του Τρίτωνα στα Σεπόλια κι εν συνεχεία ανέλαβε ρόλο προπονητή στην κατηγορία U18 του τουρνουά 3on3, η οποία μάλιστα αναδείχθηκε νικήτρια με σκορ 12-11.

«Ποιος θα περίμενε ποτέ ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο εδώ στο γήπεδο, στα Σεπόλια… Ειλικρινά ανατριχιάζω που είμαι στο ίδιο γήπεδο που μεγάλωσα κι έπαιξα μπάσκετ! Είναι φανταστικό αυτό που γίνεται σήμερα εδώ. Ό,τι κι αν πετύχεις στη ζωή, δεν πρέπει να ξεχνάς από που ξεκίνησες και γι’ αυτό ακριβώς θέλω να κάνω το event της ΝΙΚΕ στα Σεπόλια. Δεν θα ξεχάσω ποτέ από που ξεκίνησα κι αυτό είναι το πιο βασικό πράγμα στη ζωή. Σημαίνει πάρα πολλά αυτό το βραβείο του MVP. Η οικογένειά μου είναι πάρα πολύ χαρούμενη και περήφανη», είπε ο Γιάννης.

Πολλά αμερικανικά δίκτυα κάλυψαν το γεγονός, ενώ στο σημείο βρέθηκαν και τεράστια ονόματα του ελληνικού μπάσκετ, όπως ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Βασίλης Σπανούλης, ο Θοδωρής Παπαλουκάς και πολλοί ακόμα! Ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος έκλεψε τις εντυπώσεις με το ντύσιμο του, δήλωσε για τον Αντετοκούνμπο: «Είμαστε κι εμείς στη γιορτή του μπάσκετ, δίπλα στον Γιάννη που μας κάνει τόσο υπερήφανους σε όλο τον κόσμο. Το πιο σημαντικό είναι να αγαπάμε πολύ αυτό που κάνουμε. Κι εμείς από μικροί το αγαπήσαμε πολύ. Κάναμε πολλές θυσίες και όνειρα. Είμαστε τυχεροί που τα πετύχαμε. Εύχομαι σε όλα τα παιδιά που ασχολούνται με το μπάσκετ να κυνηγάνε τα όνειρα τους και να δουλεύουν σκληρά».

Οι ατάκες του Αντετοκούνμπο στα μπάνερ

«Δεν υπάρχουν πολλοί που να δουλεύουν με τον τρόπο που δουλεύω. Όταν βρίσκομαι στο γήπεδο θέλω να ξέρουν όλοι ότι κανείς δεν δουλεύει τόσο σκληρά όσο εγώ».

«Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα είχα ένα παπούτσι που θα φέρει το όνομά μου. Όμως όταν δουλεύεις σκληρά και πιστεύεις πραγματικά στον εαυτό σου, ακόμη και τα πιο τρελά σου όνειρα γίνονται πραγματικότητα».

«Την πρώτη φορά που έπαιξα μπάσκετ δεν ήμουν καθόλου καλός. Όμως ο αδερφός μου ο Θανάσης επέμενε να συνεχίσουμε να παίζουμε. Χάρη σ’αυτόν και στη στήριξη από την οικογένειά μου, η αγάπη μου για το παιχνίδι έγινε πιο δυνατή».

Ιδρύουν ακαδημία για παιδιά που δεν έχουν χρήματα

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η οικογένεια του δεν σταματούν να προσφέρουν στην Ελλάδα. Μετά το γήπεδο που θα φτιάξουν στο Μάτι, τα αδέρφια Αντετοκούνμπο ανακοίνωσαν την δημιουργία ακαδημίας για τα παιδιά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, στο περιθώριο του εντυπωσιακού event τους στα Σεπόλια. Όπως ενημέρωσε ο Γιάννης κι ο Θανάσης, το όνομα αυτής θα είναι «Antetokounbros Academy» και στόχος θα είναι να βοηθήσει όλα τα παιδιά να μάθουν τα μυστικά του μπάσκετ, σε συνεργασία με το «Eurohoops» και το Ίδρυμα Ωνάση.

Όταν η κάμερα του ΝΒΑ Greece βρέθηκε στη γειτονιά που γεννήθηκε ο μύθος του Γιάννη Αντετοκούνμπο, στα Σεπόλια, μιλώντας με τους ανθρώπους που τον είδαν να γίνεται από “Γιαννάκης”, Γιάνναρος.

Exit mobile version