Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας – Τρίπολη: «Θα σαρώσουμε στις εκλογές, αρκεί ο καθένας μας να πείσει άλλον έναν»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας – Τρίπολη: «Θα σαρώσουμε στις εκλογές, αρκεί ο καθένας μας να πείσει άλλον έναν»

Τσίπρας - Τρίπολη: Ο Αλέξης Τσίπρας από την Τρίπολη τόνισε ότι η ανατροπή είναι εφικτή αρκεί - όπως είπε- "ο καθένας μας να φέρει στην κάλπη άλλον έναν που θέλει να ζήσει καλύτερα".

Τσίπρας – Τρίπολη: Αισιόδοξος για τη νίκη στις εκλογές της 7ης Ιουλίου εμφανίστηκε από την Τρίπολη ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι οι πολίτες γνωρίζουν πως θα ψηφίσουν για τη ζωή τους. «Στις 7 Ιούλη η μάχη είναι ανοιχτή και θα την κερδίσουμε, γιατί προσερχόμαστε με τα πεπραγμένα μας, με την εντιμότητά μας και γιατί οι πολίτες ξέρουν ότι αυτή τη φορά ψηφίζουν για τη ζωή του», είπε ο Αλέξης Τσίπρας από την Τρίπολη. Κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ ότι θέλουν να επιστρέψουν στην εξουσία και «προσπαθούν να μας βυθίσουν όλους στη λήθη».

Σχολίασε ότι προσπαθούν να πείσουν ότι το παιχνίδι έχει κριθεί και, χρησιμοποιώντας ποσοδοφαρικούς όρους, είπε ότι «το έχουν ρίξει στο κατενάτσιο», άμυνα και πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα. Όμως υπάρχει και μια άλλη, ισπανική λέξη, η «ρεμοντάδα» και σημαίνει ανατροπή. «Ανατροπή και νίκη, είναι εφικτό αν το πιστέψουμε». Εμείς όμως δεν έχουμε μπροστά μας μόνο 90 λεπτά. Έχουμε 9 μέρες. Και κάθε λεπτό μετράει», είπε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο στόχος μας είναι σαφής και εφικτός. Αρκεί ο καθένας από μας, να πείσει άλλον έναν», σημείωσε, εξηγώντας: «αρκεί να φέρουμε στην κάλπη της ελπίδας, ο καθένας από μας, άλλον έναν άνθρωπο που θέλει να ζήσει καλύτερα σε αυτό τον τόπο». Κλείνοντας ο πρωθυπουργός παρουσίασε του υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ στην Αρκαδία και επανέλαβε: «Μην ξεχνάτε: Αν ο καθένας μας φέρει από άλλον έναν, όχι απλά θα κερδίσουμε αλλά θα σαρώσουμε».

Τσίπρας – Τρίπολη: Η Ελλάδα που θέλουμε

«Θέλουμε», συμπλήρωσε, «μια Ελλάδα που θα παρέχει ασφάλεια σε κάθε πολίτη με καθολική πρόσβαση όλων σε καλά δημόσια νοσοκομεία και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Με καλά σχολεία και πανεπιστήμια για τη νέα γενιά Με ισχυρή κοινωνική αλληλεγγύη που δεν αφήνει κανένα συμπολίτη μας στο περιθώριο. Με ένα δίκαιο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα». Μια Ελλάδα, σημείωσε, που θα «πρωταγωνιστεί στα μεγάλα διεθνή projects στην ενέργεια, στο εμπόριο, τη ναυτιλία, τον τουρισμό, τον πολιτισμό», που θα πρωταγωνιστή στην υπεράσπιση των πανανθρώπινων αξιών.

Μια Ελλάδα, τόνισε, «που κανείς δεν μπορεί να την απειλήσει και δεν θα δέχεται λεονταρισμούς, ούτε παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου, τόσο για λογαριασμό της, όσο και για τους αδερφούς μας στην Κύπρο». «Γιατί η Ελλάδα είναι μια ισχυρή Ευρωπαϊκή χώρα. Με ισχυρότερες συμμαχίες και ερείσματα από ποτέ. Πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, δύναμη σιγουριάς και ασφάλειας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Αλλά και φάρος της φιλίας και της ενότητας των λαών στα Βαλκάνια», σημείωσε.

«Μας είπαν προδότες», είπε, γιατί αψηφήσαμε το πολιτικό κόστος για το εθνικό συμφέρον. Μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, είπε, σήμερα εγγυητής της δικής τους ασφάλειας είναι ο ελληνικός στρατός στη Βόρεια Μακεδονία, τα αεροσκάφη που επιτηρούν τον εναέριου χώρο της είναι της ελληνικής ΠΑ και όχι τα τουρκικά. Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τη ΝΔ ότι σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση επιθυμεί οι πολίτες να προσέλθουν στη κάλπη δίχως να σκέφτονται και δίχως να γνωρίζουν το πρόγραμμα και τις θέσεις των κομμάτων, αρνείται κάθε πολιτική αντιπαράθεση, αρνείται τη τηλεοπτική αναμέτρηση ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς, αποφεύγει κάθε αντιπαράθεση με εμένα προσωπικά».

Κατηγόρησε τη ΝΔ ως προς την εξαγγελία της για μείωση φόρων, ότι τώρα λέει ότι αυτό θα γίνει «από το ’21 και βλέπουμε» και πως χρειάζεται ένα κύμα μεταρρυθμίσεων για να δελεάσει τους δανειστές να ρίξουν τα πλεονάσματα. Διερωτήθηκε γιατί να το κάνει αυτό αφού η κυβέρνηση, όπως είπε, ήδη έχει καταφέρει να τα ρίξουμε καταθέτοντας 5,5 δισ. από τη ρευστότητα που έχει συσσωρεύσει στα δημόσια ταμεία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις