Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Αργεντινή – Βενεζουέλα 2-0: Στους 4 του Κόπα Αμέρικα αλλά δεν… βλέπεται (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αργεντινή – Βενεζουέλα 2-0: Στους 4 του Κόπα Αμέρικα αλλά δεν… βλέπεται (vid)

Αργεντινή - Βενεζουέλα 2-0: Με γκολ των Λαουτάρο και Λο Σέλσο η Αργεντινή νίκησε 2-0 τη Βενεζουέλα και θα παίξει την πρόκριση στον τελικό κόντρα στη διοργανώτρια Βραζιλία

Αργεντινή – Βενεζουέλα 2-0: Αλλη μια μέτρια εμφάνιση για την Αργεντινή ήταν αρκετή προκειμένου να νικήσει 2-0 τη Βενεζουέλα στο «Μαρακανά» του Ρίο και να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα. Αφαντος ήταν ο Λιονέλ Μέσι στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, ωστόσο δεν χρειάστηκε τελικά να πάρει κάποια ιδιαίτερη πρωτοβουλία για να καθαρίσει το ματς. Στην κατάσταση που βρισκόταν άλλωστε δεν φαινόταν ικανός για κάτι τέτοιο.

Η Αργεντινή μπήκε δυνατά στο ξεκίνημα του ματς και πίεσε την αντίπαλό της, με συνέπεια να απειλήσει για πρώτη φορά στο 3ο λεπτό με τον Αγκουέρο. Ακολούθησαν άλλες δύο καλές φάσεις μέχρι το 10′ που έγινε το 1-0. Ο Αγκουέρο έπιασε το σουτ έπειτα από σέντρα του Μέσι και ο Λαουτάρο Μαρτίνες με τακουνάκι πάνω στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 48′ ο ίδιος παίκτης είχε δοκάρι, ενώ από την άλλη πλευρά η Βενεζουέλα απείλησε σοβαρά στο 71′. Ο Ερνάντες μπήκε από πλάγια μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε, εξουδετέρωσε ο Αρμάνι.

Το άγχος η Βραζιλία

Τρία λεπτά αργότερα έγινε το 2-0. Ο Αγκουέρο σούταρε γιατί είχε μεγάλο οπτικό πεδίο και καλή ισορροπία, αιφνιδιάζοντας τον αντίπαλο γκολκίπερ Φαρίνιες που απέκρουε αλλά δεν είχε πλέον την μπάλα υπό τον έλεγχό του. Στην επαναφορά ο Λο Σέλσο την έστειλε στα δίχτυα και έδιωξε το άγχος για την πρόκριση. Στα ημιτελικά η Αργεντινή θα αντιμετωπίσει τη Βραζιλία και ίσως είναι το πρώτο ματς στη διοργάνωση που η παρέα του Μέσι θα έχει λιγότερο άγχος από τον αντίπαλο. Οι διοργανωτές του Κόπα Αμέρικα δεν έχουν παρουσιάσει καλή εικόνα, με συνέπεια οι οπαδοί τους να αποδοκιμάζουν πολλές φορές τις προσπάθειές τους.

Για την Αργεντινή το ερώτημα αν μπορεί να φτάσει στον τελικό, θα απαντηθεί ξημερώματα Τετάρτης στις 3.30μ.μ. (ERT Sports) στο «Εστάδιο Γκοβερναδόρ Μαγκαλιάες Πίντο» του Μπέλο Οριζόντε. Η «σελεσάο» θα είναι η αντίπαλός της, χωρίς να έχει εντυπωσιάσει και αυτή μέχρι τώρα με τις εμφανίσεις της.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις