Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αποτελέσματα Πανελληνίων 2019: Σήμερα οι βαθμολογίες σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
ΕΛΛΑΔΑ

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2019: Σήμερα οι βαθμολογίες σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2019: Από το υπουργείο ανακοινώνεται ότι οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 28-6-2019, μετά τις 13:00.

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2019: Σήμερα είναι η μεγάλη ημέρα των Πανελληνίων 2019, καθώς αναρτώνται οι βαθμολογίες στα σχολεία όλης της χώρας. Οι βαθμολογίες των Πανελληνίων 2019 θα ανακοινωθούν, μετά τις 13:00, σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει ότι οι καταστάσεις θα αναγράφουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του. Την ίδια ώρα, οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρουν τη βαθμολογία τους την ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Σήμερα, αναμένονται να ανακοινωθούν και τα στατιστικά στοιχεία για τις φετινές βαθμολογικές επιδόσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πτώση των βάσεων 2019 θα υπάρξει σε όλα τα επιστημονικά πεδία, εκτός του πρώτου, των Ανθρωπιστικών Σπουδών. Στο 2ο επιστημονικό πεδίο, η Φυσική φαίνεται να οδηγήσει σε πτώση των βάσεων και κορυφαίες σχολές αναμένεται να μην αγγίξουν καν τα 18.000 μόρια. «Βουτιά» εκτιμάται πως θα κάνουν οι βάσεις 2019 και στις ιατρικές σχολές καθώς η Χημεία δυσκόλεψε ιδιαίτερα τους μαθητές. Στο οικονομικό πεδίο, από την άλλη, σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα υπάρξει παρόμοιο πτωτικό σκηνικό καθώς τα Μαθηματικά «ήταν χειρότερα από το περασμένο έτος», όπως και οι Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2019: Από τις βαθμολογίες στο μηχανογραφικό

Από την Πέμπτη 4 Ιουλίου και μετά, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ), στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr. Η προθεσμία για την οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων λήγει την Δευτέρα 15 Ιουλίου και είναι αποκλειστική. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο. Όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (εκτός από την προγραμματισμένη τους εφημερία) θα λειτουργήσουν επιπλέον την Τρίτη 9-7-2019 καθώς και τη Δευτέρα 15-7-2019, για να υποστηρίξουν τους υποψηφίους στην ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων.

Το υπουργείο Παιδείας προτείνει οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2019: Άσχημα τα πράγματα;

Ένας έφηβος όταν αποτυγχάνει στις Πανελλήνιες, ουσιαστικά, έρχεται αντιμέτωπος με την πρώτη “αποτυχία” της ζωής του. Όσο και αν επιμένει να το αρνείται κάποιος , η πρώτη σκέψη που κάναμε όταν ήρθαμε με μία τέτοια αποτυχία ήταν ότι δεν “αξίζουμε τίποτα”. Δεν υπάρχει κάτι πιο άσχημο από αυτό για τον εαυτό μας. Η ζωή είναι μπροστά και θα γευτούμε αμέτρητες μικρές και μεγάλες επιτυχίες, όσο και αποτυχίες! Πώς μπορεί όμως ένας έφηβος να αντιμετωπίσει με ψυχραιμία μία αποτυχία στις Πανελλήνιες, πώς μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό και την ψυχολογία του και τι μπορεί να αποκομίσει από μία τέτοια εμπειρία;

Η αποτυχία είναι και αυτή ένας απαραίτητος προπομπός για την ίδια την επιτυχία. Αν δεν αποτύχουμε, τότε δε θα μπορέσουμε να νοιώσουμε τη χαρά και της ίδιας της επιτυχίας.
Ξεκαθαρίστε μέσα αν θέλετε πραγματικά να σπουδάσετε για εσάς, ή για τους γονείς και όλα τα υπόλοιπα άτομα. Το σημαντικό είναι να κάνουμε κάτι στη ζωή επειδή πρώτα από όλα το αγαπάμε εμείς πραγματικά.

Υπάρχουν και άλλες επιλογές στα οποία μπορεί κάποιος να σπουδάσει και να αποκτήσει ένα πτυχίο το οποίο έχει την ίδια ισχύ. Διαφορετικά, μπορείτε να προσπαθήσετε και δεύτερη φορά. Κάντε μία λίστα με όλα τα όμορφα πράγματα που υπάρχουν στη ζωή σας. Αν πραγματικά, όλα αυτά τα αγαθά τα έχετε στη ζωή σας και μετά από μία αποτυχία, τότε έχετε πολλούς λόγους και να αγωνίζεστε για τα όνειρά σας και να μην πιστεύετε ότι μία αποτυχία μπορεί να επιφέρει την καταστροφή.

Αγαπάς κάποιον για αυτό που είναι, όχι για αυτά που πετυχαίνει ή δεν πετυχαίνει. Η εμπιστοσύνη στον εαυτό μας θα αποτελέσει και το εφαλτήριο για την επερχόμενη επιτυχία – όχι στις εξετάσεις, αλλά στη ζωή. Όλα θα πάνε καλά!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις