Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Λουτσέσκου – ΠΑΟΚ: Buy out και… bye bye
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Λουτσέσκου – ΠΑΟΚ: Buy out και… bye bye

Λουτσέσκου – ΠΑΟΚ: Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ενεργοποιεί τη ρήτρα αποδέσμευσης και φεύγει από τον ΠΑΟΚ για να συνεχίσει την καριέρα του στη Σαουδική Αραβία

Λουτσέσκου – ΠΑΟΚ: Σαν βόμβα έσκασε η είδηση της αποχώρησης του Ραζβάν Λουτσέσκου από τον ΠΑΟΚ. Ο Ρουμάνος προπονητής ενημέρωσε τη διοίκηση ότι θα κάνει χρήση του buy out που έχει στο συμβόλαιό του, το οποίο τον δένει με την ομάδα της Θεσσαλονίκης για ακόμη έναν χρόνο. Το ποσό είναι δύο εκατ. ευρώ και του δίνει τη δυνατότητα να αποδεσμευτεί, ώστε να συνεχίσει την καριέρα του στην Αλ Χιλάλ της Σαουδικής Αραβίας. Απίστευτο αλλά αληθινό.

Ο Λουτσέσκου γνωστοποίησε την πρόθεση του στον Ιβάν Σαββίδη πριν από την έναρξη της απογευματινής προπόνησης και όπως φαίνεται θα αποτελέσε παρελθόν μετά από δύο χρόνια στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Η αλήθεια είναι ότι ο μεγαλομέτοχος του πρωταθλητή Ελλάδας αιφνιδιάστηκε από τη συγκεκριμένη απόφαση. Σε τρεις μέρες ξεκινάει στην Ολλανδία η προετοιμασία για τη νέα σεζόν. Ο ίδιος ο Λουτσέσκου πάντως ενημέρωσε στη συνέχεια και τους παίκτες του ΠΑΟΚ για την απόφασή του, γεγονός που προκάλεσε αρκετή παγωμάρα στα αποδυτήρια.

Δεν είναι μόνο το οικονομικό

Σε πρώτη φάση η εντύπωση που δημιουργήθηκε για την απόφαση του Λουτσέσκου, ήταν ότι είχε να κάνει με το οικονομικό. Πράγματι, η αμοιβή του στην Αλ Χιλάλ θα είναι 4 εκατ. δολάρια το χρόνο. Ωστόσο, ο ίδιος δεν είναι σε ηλικία που θα έκανε χωρίς δεύτερη σκέψη τέτοια επιλογή, καθώς υπήρχε φέτος η πρόκληση του Τσάμπιονς Λιγκ και όχι μόνο. Ηταν αρκετά τα δημοσιεύματα με ομάδες που ενδιαφέρονταν για την πρόσληψή του από την Τουρκία, χωρίς τελικά να επιβεβαιωθεί κάποιο από αυτά. Εξάλλου, για πρωταθλήματα όπως της Σαουδικής Αραβίας, όπου αρκετοί πάνε για να… κολλήσουν τα τελευταία ένσημα, έχει χρόνο μπροστά του.

Από εκεί και πέρα βγήκε προς τα έξω ότι ο Λουτσέσκου ήταν δυσαρεστημένος από τον προγραμματισμό και τις μεταγραφές που έκανε ο ΠΑΟΚ. Τα δικά του «θέλω» είναι φανερό ότι δεν συμβάδιζαν με τις κινήσεις της διοίκησης, με συνέπεια να πάρει τη μεγάλη απόφαση να αποχωρήσει. Σίγουρα ο Ιβάν Σαββίδης δεν υπολόγιζε σε μια τέτοια εξέλιξη και τώρα καλείται να βρει άμεσα την καταλληλότερη λύση. 

Ψάχνει προπονητή

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση προπονητή, όπως αποδείχτηκε από τη σύσκεψη που έγινε αργά χθες το βράδυ. Σε πρώτη φάση ο Πάμπλο Γκαρσία είναι πιθανότατα αυτός που θα ταξιδέψει με την ομάδα στην Ολλανδία την Δευτέρα. Με αυτόν θα αρχίσει η προετοιμασία, χωρίς να αποκλείεται οτιδήποτε άλλο μέσα στις επόμενες μέρες. Ο Λουτσέσκου πάντως μετά το φετινό νταμπλ αλλά και την εξαιρετική αγωνιστική εικόνα της ομάδας ήταν πιθανότατα ο καλύτερος προπονητής που είχε ο ΠΑΟΚ τα τελευταία 30 χρόνια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις