Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αχτσιόγλου – Τζανακόπουλος: “Φοβάμαι να μην έρθει η στιγμή που να μην είμαι με κάποιον που να με αγαπάει” (vid)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου – Τζανακόπουλος: “Φοβάμαι να μην έρθει η στιγμή που να μην είμαι με κάποιον που να με αγαπάει” (vid)

Αχτσιόγλου - Τζανακόπουλος: Με μια χαλαρή της συνέντευξη στο RISE TV η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου παραδέχεται ότι διατηρεί σχέση με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Αχτσιόγλου – Τζανακόπουλος: Ύστερα από δύο χρόνια σχέσης και λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, η Έφη Αχτσιόγλου παραδέχθηκε δημοσίως τη σχέση της με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο. Η Έφη Αχτσιόγλου έδωσε μια διαφορετική συνέντευξη στο RISE TV, στην οποία, εκτός του ότι μας πληροφόρησε ότι τρώει 40 κορόμηλα την ημέρα και ότι βλέπει βιντεάκια πριν κοιμηθεί, παραδέχθηκε για πρώτη φορά, ύστερα από περίπου 2 χρόνια, ότι έχει σχέση με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, θέλοντας έτσι να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του αγαπημένου της στη μάχη του σταυρού.Η υπουργός Εργασίας ρωτήθηκε στη συνέντευξη αν θα έκανε σχέση με πολιτικό και απάντησε «έχω σχέση με πολιτικό», ενώ στην ερώτηση «να ρωτήσω κάτι παραπάνω;» η κυρία Αχτσιόγλου απάντησε «ε, δεν ξέρετε τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, υποψήφιο Α’ Αθηνών;», προμοτάροντας έτσι και την υποψηφιότητα του συντρόφου της.

Ωστόσο, υποστήριξε ότι δεν έχει ψάξει ποτέ το κινητό του, επικαλούμενη τη νέα νομοθεσία GDPR για τα προσωπικά δεδομένα. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αγαπημένο της πρωινό «Τυρόπιτα με Milko ή φυσικός χυμός με τοστ;», η Έφη Αχτσιόγλου απαντά: «Τυρόπιτα με Μilko μετά από πολλά ποτά το βράδυ και έναν ωραίο ύπνο». Ενώ σε ερώτηση αν φοβάται κάτι, η υπουργός απαντά: «Φοβάμαι να μην έρθει η στιγμή που να μην είμαι με κάποιον που να με αγαπάει και να με σκέφτεται».

Έφη Αχτσιόγλου: Ατίθασο νιάτο

Γέννημα θρέμμα των Γιαννιτσών του Νομού Πέλλας, η Ευτυχία Αχτσιόγλου μεγάλωσε σε σχετικά εύπορο οικογενειακό περιβάλλον, καθώς η οικογένεια του πατέρα της διατηρούσε παραδοσιακό φούρνο ήδη από το 1922, τον πρώτο στην πόλη. Παράλληλα ήρθε σε επαφή εξ απαλών ονύχων με έντονα πολιτικά ερεθίσματα. Γεννημένη το 1985, κόρη του μάχιμου δικηγόρου με ειδίκευση στο Εργατικό Δίκαιο Θέμη Αχτσιόγλου και της παιδιάτρου Ροδής Ντιούδη, μπολιάστηκε από μικρή με την ενεργή συμμετοχή του πατέρα της στο αριστερό κίνημα. Από τα κεντρικά πρόσωπα του Συνασπισμού παλιότερα και νυν ΣΥΡΙΖΑ σε τοπικό επίπεδο, υποψήφιος δήμαρχος των Γιαννιτσών στο παρελθόν, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος πρόσφατα με την Αυτόνομη Δημοτική Κίνηση ΑΝ.Α.Σ.Α. Πέλλας και νομικός σύμβουλος του Τοπικού Εργατικού Κέντρου, ο Θεμιστοκλής Αχτσιόγλου είναι από τους επαγγελματίες που επαίρεται ότι ποτέ του δεν είχε ως εντολέα εργοδότη.

Ως καλός και τρυφερός πατέρας με στρωμένη δουλειά, θεωρείται ότι θα επιθυμούσε η κόρη του να συνεχίσει την κοινωνική και ακτιβιστική του προσφορά από το δικό του γραφείο. Γι’ αυτό και την ενθάρρυνε προς αυτή την κατεύθυνση. Άλλωστε οι οικογενειακές πολιτικές καταβολές δεν είχαν επηρεάσει προς τον ίδιο δρόμο τον κατά τρία χρόνια μεγαλύτερο αδελφό της Παναγιώτη, τον οποίο κέρδισε η Έβδομη Τέχνη σπουδάζοντας Σκηνοθεσία στο εξωτερικό, ενώ σήμερα απασχολείται ως κριτικός κινηματογράφου. Αντίθετα, η ανήσυχη και κοινωνικά προβληματισμένη από τα μαθητικά της χρόνια Έφη έδειχνε από νωρίς την έφεσή της, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή της στο Ευρωκοινοβούλιο Νέων.

Οι σπουδές

Οι υψηλές της επιδόσεις στην Έκθεση αλλά και στη συνολική βαθμολογία του 1ου Γυμνάσιου Γιαννιτσών την κατέτασσαν πρώτη μεταξύ των αριστούχων μαθητών. Συμμαθητές και καθηγητές της τη θυμούνται ως προσηλωμένη και πεισματάρα μαθήτρια να εκφράζει με ζήλο την πεποίθησή της ότι κάποια μέρα θα γίνει μάχιμη δικηγόρος. Τα κατάφερε με την πρώτη, περνώντας το 2002 στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εκεί το διακαές της όνειρο αναμείχθηκε με το πάθος της για συμμετοχή στα κοινά.

Ολοκλήρωσε με άριστα τις προπτυχιακές σπουδές της στη Νομική του ΑΠΘ και το 2009 απέκτησε -επίσης με άριστα- το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο και τις Πολιτικές Επιστήμες από την ίδια σχολή. Εργάστηκε με ερευνητική υποτροφία στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου, ενώ το 2014 ολοκλήρωσε ως υπότροφος του ΙΚΥ τη συγγραφή της διδακτορικής της διατριβής στο Εργατικό Δίκαιο, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Άρη Καζάκου.

Είναι δικηγόρος Θεσσαλονίκης και από τον Ιούλιο του 2014 επιστημονική συνεργάτιδα της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στις Βρυξέλλες. Έχει εργαστεί, επίσης, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και στον Τομέα Αστικού Δικαίου, Πολιτικής Δικονομίας και Εργατικού Δικαίου του Τμήματος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το 2009 ως το 2013, καθώς και ως ερευνήτρια στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου.

Ήταν υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015. Στον ΣΥΡΙΖΑ πέρασε από τα κομματικά όργανα, ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής,[8] ενώ ήταν μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης. Ως Διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Εργασίας ήταν υπεύθυνη για τη διαπραγμάτευση της Ελληνικής Κυβέρνησης με τους Θεσμούς σε ζητήματα σχετικά με την αγορά εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης. Έχει υπηρετήσει ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ και μέλος του ΑΣΕ.

Από τις 5 Νοεμβρίου του 2016 είναι υπουργός στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Αχτσιόγλου – Τζανακόπουλος: Α love story loading…

Όσο για την προσωπική της ζωή, μάταια προσπαθούσαν όλοι να βγάλουν λαβράκι. Το 2017 είχε γίνει “θέμα” στα σάιτ η εμφάνισή της με έναν γοητευτικότατο νεαρό που τη μετέφερε με τη μηχανή στην Κουμουνδούρου και τράβηξε όλα τα βλέμματα, κυρίως τα γυναικεία. Τα χαμογελάκια που απαθανάτισε ο φακός, έδωσαν τροφή για σχόλια. Ο άνδρας βέβαια ανήκει στην προσωπική φρουρά της. Αργότερα άρχισε να γίνεται πολύς ντόρος για τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, μέχρι που… η Έφη Αχτσιόγλου και ενόψει εκλογών φυσικά, το παραδέχθηκε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις