Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ακάρ – Αποστολάκης: Η Τουρκία στον κόσμο της – Καλεί την Ελλάδα να σταματήσει τις προκλήσεις
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΚΑΡ - ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ

Ακάρ – Αποστολάκης: Η Τουρκία στον κόσμο της – Καλεί την Ελλάδα να σταματήσει τις προκλήσεις

Ακάρ - Αποστολάκης: Η Τουρκία επιμένει να «διαβάζει» με τον δικό της τρόπο τα όσα συμβαίνουν στην ανατολική Μεσόγειο με τον Ακάρ να καλεί τον Αποστολάκη «να αποφεύγονται οι προκλητικές συμπεριφορές».

Ακάρ – Αποστολάκης: «Θέλουμε την αποφυγή της έντασης, αλλά δεν θα υποχωρήσουμε από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης.  Όπως είπε ο Ευάγγελος Αποστολάκης, που συναντήθηκε με τον Χουλουσί Ακάρ στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, είχε την ευκαιρία να εκθέσει στον ομόλογό του τις ελληνικές θέσεις για τις κινήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και  στην κυπριακή ΑΟΖ.  Ο κ.Αποστολάκης, στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση είπε ότι επισήμανε στον κ.Ακάρ ότι η Ελλάδα επιζητεί την ειρήνη και την ασφάλεια, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα υποχωρήσει από την υπεράσπιση των εθνικών της δικαιωμάτων.

«Συζητήσαμε διάφορα θέματα όπως κάνουμε συχνότατα, καθώς είναι γνωστό ότι έχουμε ένα ανοιχτό κανάλι επικοινωνίας», είπε ο κ.Αποστολάκης και πρόσθεσε: «Του έθεσα βέβαια τις απόψεις μας όπως και εκείνος τις δικές τους. Του εξέφρασα τις αντιρρήσεις μας για τις κινήσεις τους στο Αιγαίο και στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου. Επανέλαβα ότι εμείς επιζητούμε την ειρήνη και την ασφάλεια, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε από την υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Θέλουμε την αποφυγή έντασης. Αυτόν το σκοπό έχουν εξάλλου οι συζητήσεις μεταξύ των τεχνικών ομάδων γύρω από δράσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης». Ο κ.Αποστολάκης, πάντως, επισήμανε ότι η επόμενη κυβέρνηση θα αποφασίσει για την υλοποίηση των δράσεων για τα ΜΟΕ.

Ακάρ – Αποστολάκης: Προκλητική απάντηση του Τούρκου ΥΠΕΘΑ

Τη δική του εκδοχή για τα όσα συζήτησε με τον Ευάγγελο Αποστολάκη, έδωσε ο Χουλουσί Ακάρ, μετά τη συνάντηση των υπουργών Άμυνας Ελλάδας και Τουρκίας στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, ο Χουλουσί Ακάρ μετέφερε ανάλογη συζήτηση, αλλά από διαφορετική οπτική γωνία καθώς όπως δήλωσε, προειδοποίησε την Αθήνα ενάντια σε προκλητικές συμπεριφορές. «Ο υπουργός Ακάρ υπογράμμισε τη σημασία της επίλυσης των προβλημάτων στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας, της ειρήνης και της φιλίας, με βάση το διεθνές δίκαιο», σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας. Ακόμη, σύμφωνα με την Άγκυρα, τόνισε την ανάγκη να μην τίθενται σε κίνδυνο «τα εθνικά συμφέροντα και δικαιώματα στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο και να αποφεύγονται οι προκλητικές δηλώσεις και συμπεριφορές».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις