Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ρουβίκωνας – Παυλόπουλος: Ελεύθερος ο άντρας που προσήχθη – Έντονη αντίδραση Μητσοτάκη
ΕΛΛΑΔΑ

Ρουβίκωνας – Παυλόπουλος: Ελεύθερος ο άντρας που προσήχθη – Έντονη αντίδραση Μητσοτάκη

Ρουβίκωνας - Παυλόπουλος: Η Αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή ενός ατόμου, το οποίο εν τέλει αφέθηκε ελεύθερο.

Ρουβίκωνας – Παυλόπουλος: Σε προσαγωγή ατόμου το οποίο στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί και στη συνέχεια απαλλαχθεί από την κατηγορία της ένταξής του στην “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”, προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, μετά την εμφάνιση μελών της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας, κοντά στο σπίτι του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, στο Ψυχικό.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μετά την εξέτασή του στα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας το άτομο αυτό το οποίο επέβαινε σε μοτοσικλέτα και εκινείτο στην περιοχή λίγο μετά την παρέμβαση του Ρουβίκωνα με τρικάκια υπέρ της αποχής στις επερχόμενες εκλογές, αφέθηκε ελεύθερος καθώς δεν προέκυψε απτό στοιχείο συμμετοχής του στη δραστηριότητα. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν το συγκεκριμένο άτομο σε δίκυκλο, οι πινακίδες του οποίου δεν ήταν τοποθετημενες σε ευδιάκριτο σημείο, το θεώρησαν ύποπτο και προχώρησαν στην προσαγωγή του.

Το περιστατικό στην οικία του Προέδρου της Δημοκρατίας, που προκάλεσε πολιτικές αντιδράσεις, καταγράφηκε  στις 19:10 το απόγευμα της Τετάρτης.  Μέλη του Ρουβίκωνα, που  κινούνταν πάνω σε τέσσερα δίκυκλα, πλησίασαν το σπίτι του κ. Παυλόπουλου στο Ψυχικό και αφού πέταξαν τα τρικάκια, διέφυγαν. Οι φρουροί της οικίας σημείωσαν αριθμούς κυκλοφορίας των δικύκλων και τα παρέδωσαν στην Αστυνομία.

Αντίδραση Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αντέδρασε έντονα από την Ελευσίνα όπου είχε προγραμματισμένη ομιλία. Εκεί, έκανε λόγο για τις κοινωνικές διαφορές του με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για την επίθεση στο σπίτι του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου μια επίθεση που γίνεται έντεκα ημέρες πριν από τις εκλογές. “Τέτοια “γρουπούσκουλα, που προσβάλλουν τη Δημοκρατία,  θα τελειώσουν στις 8 Ιουλίου  μια και καλή εάν ο λαός μας εμπιστευτεί στις εκλογές” δήλωσε.

Κείμενο του Ρουβίκωνα

Λίγο αργότερα,  σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναρτήθηκε κείμενο, με το οποίο ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη της ενέργειας. καταφερόμενος κατά του θεσμού του Ποοέδρου της Δημοκρατίας και  καλώντας σε αποχή από τις εκλογές.

“Όταν εμείς καλούμε σε αποχή από τις εκλογές, καλούμε σε στράτευση. Καλούμε σε μαζικούς οργανωμένους κοινωνικούς αγώνες με απώτερο στόχο την ανατροπή του σάπιου καθεστώτος της αστικής δημοκρατίας μαζί με το καπιταλιστικό οικονομικό οικοδόμημα”, αναφέρει ο συντάκτης και συνεχίζει αναφέροντας μεταξύ άλλων:

“Γνωρίζουμε ότι δεδομένων των συνθηκών αυτός δεν μπορεί να είναι βραχυπρόθεσμος στόχος και για αυτό παράλληλα παλεύουμε στο εδώ και στο τώρα για την βελτίωση των συνθηκών της ζωής και της εργασίας μας με κάθε πρόσφορο μέσο. Όσο για τις κατασταλτικές μεθοδεύσεις, όπως η πιο πρόσφατη με την μετατροπή σε κακούργημα της ρίψης φιαλών με μπογιά στο κτίριο των παλαιών ανακτόρων (έτσι αναφέρει το κτίριο της Βουλής η δικογραφία) και την επιβολή συνολικού ποσού 60.000 ευρώ για εγγυήσεις προκειμένου να μην προφυλακιστούν δυο από τους συντρόφους μας, δεν μας πτοούν. Η λύση θα βρεθεί και θα βγούμε δυνατότεροι και από αυτήν την περιπέτεια.

Το σύστημα δεν χαρίζει τίποτε και δεν υποχωρεί αν δεν πιεστεί και εμείς αυτό κάνουμε και θα συνεχίσουμε, είτε με δεξιά είτε με αριστερή κυβέρνηση, είτε με ότι ήθελε προκύψει στις 7 του Ιούλη.

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνα”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις