Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακίνηση ναρκωτικών: Σπείρα Αφρικανών διακινούσε κάνναβη γύρω από σχολικό συγκρότημα
ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση ναρκωτικών: Σπείρα Αφρικανών διακινούσε κάνναβη γύρω από σχολικό συγκρότημα

Σπείρα Αφρικανών από Σιέρα Λεόνε και Νέα Γουινέα, διακινούσε κάνναβη περιμετρικά σχολικού συγκροτήματος της Κυψέλης.

Διακίνηση ναρκωτικών: Κινούνταν περιμετρικά σχολικού συγκροτήματος στην Κυψέλη, για να μη δίνουν ιδιαίτερο στόχο. Απέφευγαν να έχουν στην κατοχή τους τις συσκευασίες με τα ναρκωτικά. Τις έκρυβαν σε φρεάτια, καφάο και σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πήγαιναν και τις έπαιρναν στα χέρια τους για να τις διαθέσουν στους “πελάτες”, μόνο μετά την προπληρωμή τους. Την αλυσίδα αυτή των διακινητών γύρω από το σχολικό συγκρότημα συναποτελούσαν δεκάδες αλλοδαποί, αφρικανικής καταγωγής, οι περισσότεροι από τη Νέα Γουϊνέα και τη Σιέρα Λεόνε. Στην ομάδα μετείχε και μια γυναίκα από την Πολωνία. Συνελήφθησαν σε επιχείρηση των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας του Αγίου Παντελεήμονα έντεκα άτομα και αναζητούνται άλλα επτά.

Στο Τμήμα Ασφαλείας έφθασαν καταγγελίες και πληροφορίες για το τι συνέβαινε έξω από το σχολικό συγκρότημα της Κυψέλης. Ξεκίνησε έρευνα και έγινε δυνατό να αποκαλυφθεί η δράση και να ταυτοποιηθούν τα μέλη της εγκληματικής ομάδας. Έτσι, πρωινές ώρες πραγματοποιήθηκε επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας, σε οδούς περιμετρικά του σχολείου, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν τα έντεκα μέλη της οργάνωσης. Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 29 συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους 112 γραμμαρίων.

Πέταξε τη σακούλα με μισό κιλό κάνναβη

Σημειώνει η Αστυνομία  ότι προ ημερών στο ίδιο σημείο, ένας εκ των συλληφθέντων, σε σήμα αστυνομικών για να τον ελέγξουν, είχε απορρίψει στο έδαφος σακούλα περιέχουσα κάνναβη συνολικού βάρους 512 γραμμαρίων και είχε διαφύγει προς άγνωστη κατεύθυνση.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

Ποσότητα κάνναβης βάρους 624 γραμμαρίων

το χρηματικό ποσό των 2.490 ευρώ

20 κινητά τηλέφωνα

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης είχαν διακριτούς ρόλους, με αρχηγό 53χρονο αλλοδαπό.

Άλλοι πωλητές, άλλοι ταμίες, άλλοι τσιλιαδόροι

Πέντε εκ των μελών είχαν το ρόλο του ταμία στο σημείο όπου λάμβανε χώρα η διακίνηση, ενώ τα υπόλοιπα μέλη εναλλάσσονταν στο ρόλο του διακινητή και του τσιλιαδόρου, έχοντας όλοι ως καταφύγιο κατάστημα στην ίδια περιοχή. Τα μέλη της σπείρας έχουν συλληφθεί και κατά το παρελθόν για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις